Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8Eyl/130

Erkan Alkan’dan Mancarlı Pide ve Nazlı ikramı

SAM_5709  06 Eylül 2013 Cuma / Harun Reşit Kocagöz Başkanlığındaki Kocaeli Kandıralılar Derneği yöneticleri Kandıra Orhan Mahallesi Orhangazi Caddesi’nde hizmet veren Yeşil Kandıra Altın Ekmek Fırını’nın sahibi Erkan Alkan’ı ziyaret etti.     

Kocaeli Kandıralılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Erdal Baykara ve Günay Gülcü ile Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar’ın da katıldığı ziyarette konuşan Başkan Harun Reşit Kocagöz; “Geçen hafta gerçekleşen Yöresel Kültürler Fuarına ilk defa katıldık. Yöresel ikramlarımızın arasında Fırınınızın ürünlerini de sergiledik. İkram edilen ürünler İzmit’te çok beğenildi. Verdiğiniz desteğe teşekkür ederiz.” dedi.

Kandıra Sağlık Grup Başkanlığından emekli Fevzi Genç, Orhan Mahallesi sakinlerinden Celil Sağlam ve Kemençe sanatçısı Kadem Yaşar’ın da katıldığı ziyarette Erkan Alkan konuklarına Kandıra Mancarlı pide ile Nazlı ikram etti. Ayran ve çay ikramı da yapıldı.

SAM_5705   NAZLI:

Bilinen keke benzer şekilde yapılan en çok çayın yanında tercih edilen tatlılardan biridir. 2 tane yumurta, 1 bardak yoğurt ve şeker, aldığı kadar mısır unu, az miktarda karbonat büyük bir kabın içinde iyice karıştırılır. Yağlanmış olan tepsiye hazırlanan hamur boşaltılır ve fırında hafif ateşte pişirilir. Tatlı çok kısa sürede piştiği için ‘Nazlı’ olarak adlandırılmaktadır. Bu nedenle de pişirilirken dikkatli olmak ve ateşi iyi ayarlamak gerekir.

SAM_5704    MANCARLI PİDE:

Pide mayalanmış ve taşmış hamurdan yapılır. Öncelikle pide içi hazırlanır. Ayıklanmış ve temizlenmiş olan mancarların/ıspanağın sapları kesilir ve yalnızca yaprak sapları kullanılır. Yağda ince kıyılmış soğanlar pembeleştirildikten sonra içine birkaç tane yumurta kırılır ve mancar/ıspanak yapraklarıyla birlikte iyice kavrulur. İçine tuz ve baharatlar konduktan sonra iç hazır haline gelir. Öte yandan pide içi hamurdan uygun büyüklüklerde parçalar alınır ve oklavayla çok ince olmayacak şekilde oval biçim verilerek açılır. Pide hamurunun üzerine kaşık yardımıyla mancarlı/ıspanaklı içten koyarak hamurun kenarları birleştirilir ve kapatılır. Pideler fırında pişirildikten sonra üzerine tereyağı sürülür. Yanında ayranla birlikte servise sunulur.

SAM_5708SAM_5721       Harun Reşit Kocagöz, Günay Gülcü, Ahsen Okyar            Erkan Alkan                               

SAM_5709SAM_5718       Erkan Alkan, Harun Reşit Kocagöz, Günay Gülcü, Ahsen Okyar, Erdal Baykara, Celil Sağlam

SAM_5715SAM_5717       Erkan Alkan, Harun Reşit Kocagöz, Günay Gülcü, Ahsen Okyar,

SAM_5713       Fevzi Genç, Kadem Yaşar(Kemence Üstadı), Erkan Alkan, Harun Reşit Kocagöz, Günay Gülcü, Ahsen Okyar, Erdal Baykara, Celil Sağlam

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.