Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

7Oca/110

Muhasebe Ücreti Ödemeyene Hizmet Yok

0(1195) Muhasebecilerin Para İsyanı…

Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı Ender Şenol, kişi ve kurumların kendilerine paralarını ödemedikleri takdirde kanunen muhasebelerini tutamayacaklarını söyledi.

Kocaeli SMMMO yönetimi Alikahya’daki Eğitim, Kültür ve Hizmet Binasında kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol, Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Başkanı Mehmet Balimre, Denetim ve Disiplin Kurulu Başkanları, Komisyon Başkanları ve İlçe Temsilcileri de bu toplantıda hazır bulundu. Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol basın toplantısında; “Mali Müşavir ve Muhasebeciler 2011 yılının ilk günlerinde, özellikle 2010 yılına ait muhasebe kayıtlarının kapatılması, dönem sonu işlemleri, işletmelerin gelir gider tabloları ve bilançolarının düzenlenmesi gibi yoğun bir çalışma dönemine girmişlerdir.
Sakıncalar Ortaya Çıkar

“Ayrıca Mesleğimiz ile ilgili 3568 sayılı yasa gereği, bundan sonra mutlaka defterini tutuğu müşteri ile hizmet sözleşmesi ve elektronik beyanname aracılık sözleşmesi yapmaları gerekmektedir.” Son 2 yıldır dünya ve ülke genelinde yaşanan kriz nedeniyle üyelerinin mükelleflerinden %50`nin altında tahsilat yapabildiklerini ifade eden Şenol sözlerine şöyle devam etti: “ Uygulamaya giren yasalarla birlikte bundan sonra sözleşme yapılmadan defter ve belgelerin tutulmaya devam edilmesi, hem muhasebeci hem de müşteri açısından sakıncalı durumları ortaya çıkaracaktır.”
Ücret Tahsil Edilemezse

“Meslek mensubu hakkında disiplin soruşturması başlayacağı gibi mükellefler açısından da verilmeyen beyannameler veya hatalı beyannamelerden dolayı muhasebeciler sorumlu tutulmayacaktır. Muhasebeci meslek yasası gereği mali müşavirlerin bir önceki yıl ücretini tahsil etmediği müşterisinin işini sürdürmesi mümkün değildir. Biz Oda olarak bu konuda gerek Disiplin Kurulumuz gerekse Haksız Rekabet Kurulumuz ve Odamız Mesleki Denetim Komisyonu marifetiyle gerekli incelemeleri süratle tamamlayarak gerekli işlemleri yapacağız.”
Disiplin Cezası İçin Önlem
“Muhasebecisine ücret ödemeyen müşteri, muhasebecinin işini bırakması nedeniyle bildirimleri yapılmayınca ağır cezalar alabileceklerdir. Şimdiye kadar ödemeler sırasında en sona bırakılan muhasebeciler bundan sonra ücretleri konusunda sıkıntı yaşamayacaktır. Üyelerimizin disiplin cezasına maruz kalmamaları için iş kabul ederken en azından asgari ücret tarifesinde belirlenen ücretleri dikkate alarak iş kabul etmeleri gerekmektedir. Mükelleflerin ise mağdur olmamaları için kiralık ruhsat kullanan, ruhsat sahibinin bilinmediği hiçbir sorumluluğu olmayan kişilerce muhasebe hizmeti verilen bürolardaki şahıslara defter ve belgelerini teslim etmemeleri gerekiyor.”
İleride Muhatap Bulamazlar

“Yoksa ileride doğacak olumsuzlardan dolayı kendilerine muhatap bulamayacaklar. Ayrıca hatalı kusur ve işlemlerden doğabilecek cezalardan mesleki ruhsatı olmayan kişilerin hiçbir sorumluluğu olmadığını bilmeleri gerekiyor. Bizim ilimizde toplam 1194 ruhsatlı üyemiz bulunmaktadır.” dedi.

0(1195)

1

06 ocak 2011ksmmmo basın toplantısı 001

06 ocak 2011ksmmmo basın toplantısı 002

06 ocak 2011ksmmmo basın toplantısı 004

06 ocak 2011ksmmmo basın toplantısı 005

06 ocak 2011ksmmmo basın toplantısı 008

06 ocak 2011ksmmmo basın toplantısı 012

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.