Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Tem/130

Kefken Yaylapınarı’nda; Tokat Mangalında Tokat Kebabı

   Geçen akşam Kandıra Kefken Yaylapınarı’nda Havuç ailesinin iftarına katıldık. İftar sofrasında ikram edilen kebabın tarifini yapan Mehmet Havuç Bey; “Kuzu eti, kuyruk yağı, domates, patlıcan, sarımsak, patates ve biberin kesilerek bir şişe dizilerek iki tarafında ateş yanan özel Tokat Mangalında pişirilen Tokat Kebabı sabır gerektirir, yaklaşık 10-15 dakikada pişer. Tokat kebabını kendine has lezzeti ile bir defa tadan bir daha tatmak istiyor.” dedi.

Mehmet Bey, çok beğendiğimiz Tokat kebabını bir daha tatmak talebimize “bayram sonrası neden olmasın, hemde Kefken deniz kenarında olabilir.” dedi.

Güzel bir akşamın sonrasında ayrılırken yengemiz hanımefendinin ellerine sağlık, Havuç ailesinin kesesine bereket dileklerimizi sunduk. Allah(c.c.) kabul etsin.

Bilgi Notu:

Tokat Kebabı Mangalı

Tokat Mangalı odunla çalışır. Ete kömür isi dumanı olmadan fırında pişirir gibi lezzetli tokat kebabı yapabilirsiniz. Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tokat Kebabı, taze kuzu eti, tereyağı, patlıcan, domates, yeşilbiber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan Tokat yöresine ait bir yemektir. Özel kebap ocaklarında yapılır. Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak üzere bekletilir. Şişlere biraz margarin sürülür.

Tokat Kebabı Tarifi

40x40xcm emaye Tokat Kebap Sobasının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır. Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır. Fırının alt kısmında bulunan saç tepsiye damlayan yağlar toplanır.

Tokat Kebabı Nasıl Yapılır

Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur. Üzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır. Tokat Mangalı odunla çalışır. Ete kömür isi dumanı olmadan fırında pişirir gibi lezzetli tokat kebabı yapabilirsiniz.

28

2627      Tolga Havuç, Harun Reşit Kocagöz, Dr. İsmail Çapcı ve Tokat Mangalı

2418

kebap20     Herşey organik

21

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.