Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

25Tem/130

Kandıra Kubuzcu Abdipaşa Köyündeki iftara 600 kişi katıldı

1   Başkanlığını Adem Dursun’un yaptığı Kandıra Kubuzcu Abdipaşa Köyü Güzelleştirme Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5.’si düzenlenen halk iftarına 600 kişi katıldı.

İftardan önce Aptipaşa köy mezarlığında Ali Akarsu(Derince Fatih Camii), Kasım Kocaman(Kütahya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı), Satılmış Adıtepe(F.Tipi Cezaevi Vaizi), İbrahim Eren(Yeşilova Camii), Mümin Akan(Çayırköy Camii), Yusuf Demiray(Şarışeyh Camii), Mahmut Terzioğlu(Aptipaşa Camii) hoca tarafından ebediyete göçen hemşehriler için mevlid okundu ve dua yapıldı.

Aptipaşa Camii önündeki köy meydanında 5.si gerçekleşen geleneksel iftara; 600 kişi katıldı. Bu seneki iftara Kubuzcu Abdipaşa  köyünde yaşayanlar ile birlikte Gebeşler, Azaklı, Böcekler mahalle sakinleri ve İzmit’teki yakınları büyük ilgi gösterdi.

Aptipaşa İlkokulunda 1975-1982 yılları arasında öğretmen ve müdür olarak görev yapan ve halen İzmit 50. Yıl İlkokulu Müdürü olan Erol Nalcacı ve öğretmen eşi toplantının ilgi odağı oldu.

1SAM_2116            Ebediyete göçen hemşehriler için mevlit okuyan hocalar; Ali Akarsu(Derince Fatih Camii), Kasım Kocaman(Kütahya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı), Satılmış Adıtepe(F.Tipi Cezaevi Vaizi), İbrahim Eren(Yeşilova Camii), Mümin Akan(Çayırköy Camii), Yusuf Demiray(Şarışeyh Camii), Mahmut Terzioğlu(Aptipaşa Camii)

23  Aptipaşa Mezarlığında okunan mevlide katılan Aptipaşa ve civar köylüler

54     Ahmet Güngör ve mevllide katılanlar

69  Aptipaşa’da ki mevlid ve İftara katılanların araçları

7SAM_2087  Kuyumcu Bayram Yılman ve arkadaşları birlikte iftar açarken

8SAM_2089  Dernek Yöneticisi Rıdvan Bayram, 1975-1982 yılları arasında köyün ilkokul müdürü Erol Nalcacı, Dernek Başkanı Adem Dursun, Dernek yöneticisi Ahmet Güngör

10SAM_2094  Yenişehirspor Kulübü Başkan Yardımcısı Yavuz Taşkın

11SAM_2097   Aptipaşa Köyü Muhtarı Ali Özaydın ve azaları

12SAM_2100   Kubuzcu Abdipaşa Köyü Güzelleştirme Derneği Başkanı Adem Dursun ve iftara katılanlar 

SAM_2138  Aptipaşa İlkokulunda 1975-1982 yılları arasında öğretmen ve müdür olarak görev yapan ve halen İzmit 50. Yıl İlkokulu Müdürü olan Erol Nalcacı ve öğretmen eşi Aptipaşalılarla

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.