Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Tem/130

Harika bir iftar programıydı, teşekkürler Kandıra – Erdem ÖVÜÇ

aydınlarocak 

Harika bir iftar programıydı, teşekkürler Kandıra - Erdem ÖVÜÇsirketlogo (1)

17.07.2013 13:30

Değerli okurlarım. “İlimizin en çok haksızlığa uğramış ilçesi neresidir?” diye sorarsanız vereceğim cevap kesinlikle Kandıra olur. Çünkü bu ilçe ALLAH’ın (cc) hikmeti, olağanüstü doğal güzelliklere sahip. Turizm açısından Marmara’nın en özel yerlerinin başında geliyor. Çevre illerde yaşayan vatandaşlar artık Kandıra’yı keşfetti ve Çınarcık’ın pabucu dama atıldı. Sadece Turizm değil, buranın toprağı da çok bereketli. Ne ekersen verim alabiliyorsun.

Ahsen Okyar ve Aydınlar Ocağı
Kandıra’nın insanı da çok naif. Saygı, hürmet ve yaş hiyerarşisine riayet eden bir yapıya sahipler. Bir birlerini de savunuyorlar. Kandıra’da birçok dernek var ve bu dernekler sosyal paylaşımlar noktasında birbirilerine adeta nazire yapıyor. Beylerbeyliler ve Taşköprülüler ilk aklıma gelen derneklerden. Kocaeli Aydınlar Ocağı, 30 yıldır Kandıra’nın temel direk vazifesini görüyor. Sevgili Ahsen Okyar, yani başkan, bu bölgede olup biten her şeyden haberdar ve bunu Kocaeli’ne çok ustaca aktarıyor. Kandıra doğumlu olup ilimiz ve ülkemizde önemli hizmetler etmiş hemşerilerini onurlandırıyor, yolunu açıyor.

Aynı ben                                                                                         Ahsen amca Kandıra için kesinlikle son derece önemli bir hizmet veriyor. Buna “Lokal Milliyetçilik” de diyebiliriz. Ben de biliyorsunuz ki nerede İzmitli bir sporcu başarı sağlasın kamuoyuna aktarıyorum. İl dışında 41 gördüğüm her zaman içim bir garip oluyor. Bu kenti ve bu kentte doğup yetişen insana saygım sonsuz.

Otel Asya kesinlike 1 numara
Yukarıda derneklerden bahsetmiştim. Kocaeli Kandıralılar Derneği bölgenin en önemli derneğidir. Önceki gün derneğin Otel Asya’da verilen geleneksel iftarına davetliydim. Bu arada Otel Asya demişken. Yıllardır çizgilerini hiç bozmadılar. Kentin en deneyimli garson ekibi burada. Servis çok hızlı. Mutfağı zaten mükemmel. Tabii ki Şef Rahmi Bey bu işlerin piri. Ona ve ekibine tek kelime ile helal olsun. Bana göre Kandıralılar Derneği burayı tercih ettiği için çok doğru bir iş yapıyor. Otel Asya, Kandıralılar derneğini hiçbir zaman mahcup etmiyor.

Özel konuk Kocaelispor’du
Evet, iftarın bu birçok seçkin konuğu vardı. İş adamları, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluş başkanları salondaki yerini aldı. Ancak konukların en dikkat çekenleri ise Kocaelispor başkanı ve yönetimiydi. Biliyorsunuz ki Kocaelispor kısa bir süre önce Kandıra’ya maça gitmişti. Şimdi de iftara davet edildiler. Bu da Kandıra’nın Kocaelispor’u ne kadar önemsediğini ortaya koydu. İftar programını Ahsen amca sundu. Ben de az çok bu işleri kovalıyorum. Yani sunuculuk yapıyorum. Ahsen amca gerçekten büyük tecrübe. Herkese, herkesime çok hakim.

Erol Köse duygulandırdı
Kocaelispor’un en eski başkanlarından Erol Köse sahnede konuşmasını yaptı. Ardından Ahsen amca sahne ortasına eski başkanlardan Turan Sarı, Kocaelispor Başkanı Nebil Uzun ve yönetimini davet etti. Erol Köse yönetimi yanında bulunca onurlandı ve çok duygusal bir konuşma yaptı. Sözleri haberimizde var. Konuklar Köse’nin konuşmasını uzun süre alkışladı. Nebil Uzun’a baktım ve çok duygulandığını gördüm. Ahsen amca da Uzun ve ekibinin çok önemli ve zor bir görevi yürüttüklerini belirterek Kocaelispor yönetimine görevinde kolaylıklar diledi. Kandıralılar Derneği Başkanı Harun Reşit Kocagöz de kendilerini onurlandıran Başkan Uzun ve yönetimine destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

En güzel iftar programıydı.
Kandıralı Usta Bestekâr Amir Ateş ile Erol Köse’nin birlikte icra ettiği “Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın” adlı eser konukları adeta mest etti. Bu eser biliyorsunuz ki Usta Amir Ateş’e ait. Bu eserin icrasının ardından Amir Ateş, Kocaelispor için de beste yapabileceğini belirtti. İftar programı çok keyifli geçiyordu ama Amir Ateş’in bu sözleri biz Kocaelisporluları daha da mutlu etti. Program sona ermeden salondan ayrılmak zorunda kaldım. Kesinlikle şunu ifade etmeliyim ki, son yıllarda bulunduğum en güzel iftar programıydı. Samimiyet vardı, gülen yüzler vardı. Başarılı bir organizasyona imza atan Kocaeli Aydınlar Ocağı, Kocaeli Kandıralılar Derneği, Otel Asya ve bu organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsun var olsun var.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.