Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

14Tem/130

Ramazan kültürü ve Çolakoğlu’nun örnek iftarı – İsmail KAHRAMAN

Ramazan kültürü ve Çolakoğlu’nun örnek iftarı - İsmail KAHRAMAN

Ramazan-ı Şerif çok hızlı başladı. Bir haftayı geride bıraktık. Savaşlara rağmen dünya Ramazan coşkusu ile huzur buluyor. İslam coğrafyasında ki Ramazan huzuru rahmet ve bereketi bütün insanlığı kuşatmış durumda. Acaba Ramazan coşkusunu Anadolu’da biler doya doya yaşayabiliyor muyuz?

Herşeye rağmen Ramazan coşkusunu doya doya yaşamak için kendimize küçük fırsatlar tanıyalım. Ailemizi ihmal etmeden iftar davetlerine katılıp, teravihleri ayrı camilerde kılarak, imkanlarımız ölçüsünde fakir fukarayı sevindirerek Ramazan coşkusunu içimizde yaşatmalıyız.

Ben kendi adıma Ramazan coşkusunu doya doya yaşamak için iftar davetlerine katılıyorum. Dilovası Organize Sanayi Bölgesinin Polisan çiftliğindeki iftar sofrasından sonra Çolakoğlu A.Ş.’nin ilk kez Dilovası halkı ile bütünleşme adına düzenlediği Dilovası Belediyesi önündeki iftara katıldım. Her ikiside örnek alınacak organizasyonlardı. Öncelikle bu örnek iftar organizasyonu gerçekleştiren Çolakoğlu A.Ş. kurumsal iletişim direktörü Mustafa Türker’e teşekkür ediyorum.Bölgemizdeki tüm sanayi kuruluşları ve organize sanayi bölgeleri bu tür iftar oragnizasyonu yapsalar. Bölge ile bütünleşmeyen, bölgesindeki kurum ve kuruluşlarla irtibatı olmayan hiçbir sanayi kuruluşu ve OSB’nin fazla başarılı olması mümkün değil.

MUSTAFA TÜRKER İLE SÖYLEŞİ

İftar sofralarında uzun süredir görüşmediğimiz birok yetkili dost ve arkadaşla el sıkışıp sohbet etme imkanıda buluyoruz. DOSB’un iftar yemeğinde Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sayın Kumsuoğlu ile Kocaeli Üniveritesi üzerine önemli bir konuşma yaptık. Daire müdürleri ile konuşup, gazeteci arkadaşlarla hasret giderdik. Kocaeli’nin duayen gaztecilerinden Mustafa Bağdiken ile yaptığımız söyleşi büyük ilgi uyandırdı. Bu söyleşiyi www.gebzegazetesi.com daki http://www.gebzegazetesi.com/Koseyazisi-4342-darbe-doneminde-gazeteci-olmak.html linkten okuyabilirisiniz.

Çolakoğlu A.Ş.’nin belediye önündeki iftar yemeği çok öenmliydi. 1969 yılında kurulan Çolakoğlu ilk kez Dilovası halkna iftar yemeği veriyordu. Bu yemeğide organize eden Çolakoğlu A.Ş.’nin kurumsal iletişim direktörü sayın Mustafa Türker’di. Mustafa bey 35 yıldır Çolakoğlu’nda çalışıyor. Personel memurluğu görevinden zirve yönetciliğe çıkan bir isim. Kendisini kutluyorum. Mustafa bey bu tür organizasyonları keşke çok önce yapsaydık. Geç kalnmış olsada diğer firmaların örnek alması gereken bir davranış. Kadir Gecesi akşamı ise DİLER demir fabrikasının bölge halkına iftar yemeği vereceğini söyledi Mustafa bey. Diler fabrikası üst düzey yöneticisi ve Mustafa bey ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdik.

ÇOLAKOĞLU A.Ş.’NİN BÖLGEMİZE EĞİTİM HİZMETİ

Olakoğlu A.Ş. Dilovası’nın sanayileşmesinde önemli kilometre taşı. Yılar önce merhum Kocaeli Valisi İhsan Dede ile ilk kez Çolakoğlu fabrikasına gitmiş Mehmet Çolakoğlu ile görüşmüştük. Mehmet Çolakoğlu Gebze’ye 1981 yılında kız meslek lisesini yapmıştı. Merhum Vali İhsan Dede bu okulun büyütülmesini ve bir Anaokulu yapılması talebinde bulunmuştu. Bugün Çolakoğlu Kız Meslek Lisesi’nde bugüne kadar onbinlerce mezun verdi ve eğitime büyük katkısı oldu. Çolakoğlu şimdide merhum Nuri Çolakoğlu adına Muallimköye büyük bir meslek lisesi yapıyor. Mustafa beyin ifadesi ile bu meslek lisesi 10 Trilyon Liraya mal olacak. Eğitim adına güzel bir hizmet. Keşke diğer kurumlarımızda bu tür konuarda katkıda bulunabilseler.

İftar programında Çolakoğlu A.Ş.’nin yönetim kurulu üyesi Cahit Aşkın ilede el sıkışıp sohbet ettik. Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman ve Dilovası Kaymakamı Hasan Göç bey ile kalabalk bir grup ile birlikte Dilovası parkında iftar sonrası çay içip uzun uzun sohbet ederek Ramazan kültürünü doya doya yaşadık.

Evet sadece iftar programların katılmıyor, gazetecilik görevimizde yaparak aldığımız biligleride sizlerle paylaşıyorum. Sayılı günler. İşte Ramazan’ın bir haftası geride kaldı. Ramazan’ın önemli ibadetleri olan teravih namazları, iftar ve sahur programlarını doya doya yaşayarak Ramazan kültürünü çocuklarımızada öğretelim.

.......................................................................................................................................................................

BASINDAN SEÇMELER

Dava adamı olmak

Zaman zaman köeşmde ulusal ve bölgesel medyadan seçtiğim yazılarad yer vereceğim. Bugün sizlere 13 Temmuz 2013 Cumartesi günü Yenişafak gazetesinde Akif Emre imzası ile yayınlanan dava adamı yazısını paylaşmak istiyorum. Gerçekten çok güzel kaleme alınmış yazı. Fikri anlamda çok önemli bilgi verip ufuk açıyor. Yazıyı okumadıysanız lütfen okuyun. Yazının linkihttp://yenisafak.com.tr/yazarlar/AkifEmre/dava-adami/38557 .

.......................................................................................................................................................................

KONUŞAN FOTOĞRAFLAR

Kocaeli Aydınlar Ocağının hizmetleri

İsimleri fazla gündemde olmasada hizmet ve eser bırakan çok önemli kurumlarımız var. Onlardan biriside Kocali Aydınlar Ocağı. 1985 yılında kurulduğu günden beri İlim İstişare Kurulu Üyesi olarak üyesi olmaktan büyük şeref duyuyorum. Birçok toplantılar yapıldı. O toplatılardan biriside Emekli Genel Kurmay Başkanı Orgenarel Doğan Güreş’i Kocaeli’ye getirerek konferans verdi. O konferansta kitap ve belgesellerimizden Doğan Güreş paşaya hediye etmiştik.

Yine Aydınlar Ocağı’nın desteği ile Kandıralılar derneği tarafından İzmit’te yarın akşam bir iftar programına katılarak Kandıra’nın tarihi geçmişi ile ilgili konuşma yapacağım. Kocaeli kültürüne büyük hizmet eden Aydınlar Ocağı’nın eski Başkanı gönül dostu, dava ve fikir adamı Ahsen Okyar beye daveti için teşekkür ediyorum.

    http://www.gebzegazetesi.com/images/uye/20120606__9729267.png" width=180>

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.