Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

25May/110

Sarıoğlu; Kaba kuvvet, terör asla hak arayışı olamaz

3 Kocaeli Aydınlar Ocağının 62. söz sırası gençlerde programında 65. konuşmacı Fatih Sarıoğlu “Seçimler, Siyasal Katılım ve STK’nın Etkisi" konusunda bilgi verdi.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar açış konuşmasında; "14 Mayıs’ta Kocaeli Kitap Fuarında karikatürist Murat Yılmaz’ın eserlerinden meydna gelen karikatür sergisini açtık. 19 Mayıs’ta Genel Başkanlarımızdan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın “21. Asırda Türk Birliği” konferansına katıldık. 31 Mayıs’ta da 15. Olağan Genel Kurulumuzu yaparak Ocağımıza yeni bir başkan seçeceğiz." dedi.

STK yoksa, aşırı devletçi ve keyfi yönetim olur

Kaba kuvvet, terör asla hak arayışı olamaz diyen KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunu Fatih Sarıoğlu; “Sivil Toplum Kuruluşları; Demokrasi, iktidarın müdahale alanı dışında, iktidara karşı durabilecek örgütlenmelere ihtiyaç duyar, Sivil Toplum Kuruluşları da, devlet otoritesi dışında kendini düzenleyen özerk toplumsal ve ekonomik alanlardır. Devleti etkileyip, demokratik ortam oluşmasına tesir eder. İktidarı sınırlar, toplum tarafından kontrolünü sağlar. STK yoksa, aşırı devletçi ve keyfi yönetim olur. STK’ları siyasal katılımı teşvik eder. Ilımlılık, uzlaşma, farklı fikirlere saygıyı geliştirir. Siyasi Partiler dışında siyasete kanal yaratır. Temsil işlevi sağlar, kadın ve azınlık gibi siyaset dışı grupların demokratik katılımını sağlar.” dedi.

Toplantıya ilgi

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya; Son Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, Kocaeli Turizm Seyahat Acentası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Sarıoğlu, Yeminli Tercüman Cemal Barış, İSU Yönetim Kurulu üyesi Dr. Halil İbrahim Kahraman, Bilgisayar Programlama Uzmanı Yunus Özen, Kocaeli Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Dr. M. Şefik Postalcıoğlu, İSKİ eski Yönetim Kurulu üyesi Musa Ordu, Av. Ruhittin Sönmez, Ecz. Selçuk Arslan ve eşleri katıldı.

Plaket takdimi

KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunu Fatih Sarıoğlu’na toplantı sonunda Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan tarafından başarı ve teşekkür plaketi, Kocaeli Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Dr. M. Şefik Postalcıoğlu tarafından da Ocağın hediyesi takdim edildi.

Fatih Sarıoğlu Kimdir?

1981 yılında İzmit'te doğdu. Sırasıyla; Ulugazi İlkokulu, İzmit Ortaokulu ve Gölcük Anadolu Denizcilik Meslek Lisesini bitirdikten sonra KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) bölümünden mezun oldu. İstanbul'da kısa dönem erbaş olarak vatani görevimi yaptıktan sonra aile şirketi olan ve ortağı bulunduğu Kocaeli Turizm Seyahat Acentasında ticaret hayatıma başladı. Halen personel taşımacılığı ve uluslararası taşımacılık yanında Anıtur Kocaeli Acentalığı ile de turizm sektöründe faaliyet göstermekte. Evli. İyi derecede İngilizce bilmekte.

1 KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezunu Fatih Sarıoğlu kürsüde

2 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Sarıoğlu ailesi ile birlikte

3 Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, Fatih Sarıoğlu’na başarı ve teşekkür plaketi takdim ederken

4 Kocaeli Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Dr. M. Şefik Postalcıoğlu, Fatih Sarıoğlu’na Ocağın hediyesini takdim edildi

5 Fatih Sarıoğlu’nu dinlemeye gelenler

6 Ahsen Okyar, Fatih Sarıoğlu

7 Necdet Sarıoğlu, Ahsen Okyar, Abdullah Köktürk

8 Ecz. Selçuk Arslan, Fatih Sarıoğlu

9Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar kürsüde

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.