Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

16Haz/131

16 Haziran 1977’de kaybettiğimiz Mehmet Akif Bekiroğlu Ağabeye Rabbim nihayetsiz rahmeti ile muame eylesin

İstanbul Fındıkzade’deki Kocaeli Yurdunda birlikte kaldığımız, Kandıra’da faydalı çalışmalar yaptığımız güzel insan değerli ağabeyim Mehmet Akif Bekiroğlu’nun sene-i devriyesinde kendisini rahmetle anıyorum. 

1947 yılının soğuk bir Kasım akşamında dünyaya gözlerini açan Mehmet Akif Bekiroğlu erken yaşta Sürmene’den İzmit’e taşındı.

Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesini bitirdi. Barbaros Lisesini başarıyla bitiren Mehmet Akif Bekiroğlu İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümüne kaydını yaptırdı.

Diplomasını alır almaz 1977-1978 Eğitim-Öğretim yılında kendinin de mezun olduğu Barbaros Hayrettin Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak göreve başlayan Bekiroğlu ikinci dönemde Kandıra Lisesinde tayin edildi.

Sadece bir yıl öğretmenlik yapabilen Mehmet Akif Bekiroğlu 16 Haziran 1977 günü saat 22:00 sularında Komünistlerin saldırısına uğradı.

Yaralanan Mehmet Akif Bekiroğlu yakınlarda ki Askeri hastaneye sevk edilmek istensede hastahane tarafından kabul edilmedi.

Tesadüfen olay yerine yakın yerde oturan emniyet müdürü sayesinde Değirmendere’den İzmit SSK Hastahanesi’ne yetiştirilmesine rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Mehmet Akif Bekiroğlu sevgi dolu bir insandı.

Çevresindekilerin tabiri ile tam bir aksiyon adamı, gençlere ve arkadaşlarına sürekli okumaları yönünde telkinde bulunan bir eğitimci idi.

Ruhu şad mekânı cennet olsun.

18432_226898093151_3080180_n

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. ”Ey Şehit Oğlu Şehit İsteme Benden Makber,Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.”mısraları şairimiz M.Akif Ersoy tarafından ‘Çanakkale Şehitleri’ için yazılmış olsa da şairimizle aynı adı taşıyan M.Akif Bekiroğlu ağbimizi de biz milliyetçilerin şehidi olarak yüreğimizin en müstesna yerine yıllar önce yerleştirmiştik.Aradan geçen onca yıla rağmen rahmetli şehit ağbimle şehadet kervanına katılmadan önce Kandıra’da kendisini İzmit-Gölcük’e uğurlarken sanki içime doğmuş gibi kendisine ”Ağbi,ortalık bugünlerde çok karışık,en azından Kandıramız senin oralardan daha güvenli,gitme!” dediğimi hatırlıyorum yanımdaki diğer arkadaşlar da varken.Rahmetli de gitmesi gerektiğini,işlerim var gibi hatırlayabildiğim kadar konuşmuştu.Emperyalların katilleri,uşakları dün olduğu gibi bugün de var yarınlarda da olacaktır.Fakat vatan sevgisinin imandan geldiğini bilen ve sadece Allah rızası ve milletinin bağımsız ve hür yaşamasından yana olanlar bu bayrağı ebediyete kadar şerefle taşıyacak,gerekirse M.Akif Bekiroğlu ağabeyimiz gibi şehit,değerli kadim dostum Ahsen Okyar kardeşim gibi de gazi olmaktan çekinmeyeceklerdir.M.Akif ağbimize Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun,nurlar içinde yatsın.


Leave a comment

Geri izleme yok.