Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

7Haz/130

MACUN TÜP’TEN ÇIKMIŞTIR – İsmail Amasyalı

MACUN TÜP’TEN ÇIKMIŞTIR - İsmail Amasyalı

Tam bir yıl doldu. Gazetenizde köşemden her Cuma günü sizinle buluşuyor, geçmişte gördüklerimizi bugün yaşadıklarımızla karşılaştırıyor, geleceğe ait değerlendirmeler yapıyoruz.

31 Mayıs günü ve devamında Türkiye’de hepimizi düşünmeye, geçmişle mukayese etmeye sebep olan büyük bir kalkışmaya şahit olduk.

Adı gezi parkı eylemi, lideri belli değil, örgütün ismi yok, olay lokal değil.
Bir anda bütün ülkeyi kapsayan kalkışma şuurlu, bilinçli, bilgili üstelik genç.

Hiçbirinin elinde yasadışı örgüt pankartı, parti bayrağı amblemi yok. Tek bir kesici alet, eskiden eylemlerde kullanılan Molotof kokteyli silah yok.

Anne ve babaları bu topraklarda dünyaya getirirken ilk tanıştığı ay yıldızlı bayrak ile haykırıyorlar, alınganlıkları belli.

Bizi, öteki % 50 olarak vasıflandırdınız diyorlar.

Siz bizim onurumuzla oynadınız, her gün arkamda bana oy veren halkın %50’si var dediniz. Öteki taraf olarak vasıflandırdığınız biz %50’nin özgürlük alanlarını her geçen gün biraz daha daraltmaya kalktınız.      Bizi patlama noktasına getirdiniz.    

Biz bugüne kadar eylemlerden uzak duran, ortalık yerde tartışmaktan kaçınan, miting alanlarını sevmeyen insanlardık.    

İyi eğitimliyiz internet ortamında birbirimizle dertleşiyoruz. Siz evhama kapıldınız telefonları dinlemeye aldınız.

Biz internet ortamında size ve dünyaya büyük bir sürpriz hazırlığı içerisinde idik, sizi ilk defa ezber bozan halk inisiyatifi ile tanıştıracaktık, siyasi karakteri olmayan büyük bir muhalefet hareketi ile karşı karşıya bırakacaktık.

Biz seçimle iktidara gelmiş bir rejimin meşrutiyetini sorgulamayacaktık. Size aşağıladığınız, dikkate almadığınız, ötekileştirdiğiniz %50’nin koyun sürüsü olmadığını ispat etmek için örgütlendik.

Biz bir demokratik aileyiz size oy vermedik, ancak babam, kardeşim, akrabalarımın bazıları sizin % 50’nizin içerisinde idi.

Evden çıkıp toplanma mahalline giderken size oy veren yakınlarımızdan helallik istedik, bize güldüler ne helalliği onlardan zarar gelmez onlar Allah ve peygamber aşığı insanlardır. “Yaratılanı yaratandan ötürü severler” dediler bize.

Biz öteki %50 nin yaşadığını göstermek için çıktığımız meydanda adı toma olan garip araçlar gördük. Alışveriş merkezlerine lojistik sağlayan araçlara benzeyen tomaların Allah dostları tarafından bize su–kumanya vermek için gönderildiğini düşünüyor, cep telefonlarından size rey veren anne ve babamıza mesaj çekiyorduk.

Etrafımız maymuna benzeyen gaz maskeleri takmış eli silahlı, üzerinde polis yazan insanlar tarafından kuşatıldı. Teslim olmamız istendi.

Biz silahsızız burası Ortadoğu ülkesi değil demokratik özgür hukuk devletidir, konuşmaya geldik yanlış yaparsanız size oy vermiş evimizde bekleyen anne, baba ve kardeşlerimizi de karşınızda bulursunuz dedik inanmadılar.

Tetiğe bastılar fişeğin biri kardeşimin gözüne isabet etti onun gözü kör olurken size oy veren evde bekleyen anne ve babamın da gözleri görmez oldu. Size beddua etmeye başladılar.

Ağabeyimin göğsünde Çanakkale’ den, Galiçya’dan, Sakarya’dan emanet Türk bayrağı vardı.

Televizyonlar elini açmış ağabeyimi görüntülerken toma’nın hain operatörü tazyikli su ile dünyanın gözü önünde bayrakla beraber ağabeyimi yere vuruyor, kanalizasyon mazgalına sürüklüyordu.

Bu zorumuza gitmedi bize çapulcu dediler, evet artık bizde bir çapulcuyuz ve yeni işimiz bize çapulcu diyenlerle mücadele etmektir.

Biz size oy veren yakınlarımızla dertleşiyorduk bazen bizi de kendi saflarına çekecek kadar ikna ediyorlardı. Bizim yapamadığımızı siz yaptınız.

Artık size oy veren yakınlarımız bizimle bütünleşmeye başladılar. Bizim saf temiz eylemimizi örgütlerin açmak istediği pankartlarla lehlerine çevirmeye kalkışan muhalefet partilerinin flama ve parti bayraklarını ellerinden aldık, sanmayın ki biz onlarla beraberiz.

Biber gazı ile yaktığınız yüzümüzü yıkamadan tahrip ettiğiniz milletin malını, vitrinini sırtımızdan çıkardığımız yanık gömleğimizle silmeye, sizin adınıza onlardan biz özür dilemeye başladık.

Bizi rahatlatacak mutlu edecek söylemler beklerken size oy veren evde bekleyen %50 yakınlarımızı sokağa salmadığınızı söylüyorsunuz. Haddi aştınız, onlar sokağa çıkmıyorsa mani olan biziz çünkü biz ve onlar kardeşiz.

Siz isteseniz de biz hataya düşmeyeceğiz. Size günlük çalışma programımızdan da biraz bahsetmek istiyoruz gündüz işimizde, akşamüstü evimizde size oy veren %50 ile beraberiz akşam meydanlara çıkarken bize onlar taktik vermeye başladılar.

Tecrübelerini aktardılar ve dediler ki “biz 27 mayıs öncesini, 12 Mart muhtırasını, 12 Eylül ihtilalini, 28 Şubatı yaşadık’’. O gün, bu gençlik, bilinçli toplum dinamiği olsaydı ihtilal olmazdı.

Ve dediler ki, Biz son görevimizi 2002 seçimlerinde yaptık DYP – CHP – MHP yi parlamento dışı bıraktık, iyi gidiyorsunuz, arkamda %50 var diyenleri şimdi siz ilk seçimde parlamento dışı bırakabilirsiniz, diyor size oy verenler.

Nereden başlamıştık macun tüpten çıkmıştır.

Ben eylemleri böyle okuyorum, siz nasıl okuduğunuzu bana bildiriniz.

Kocaeli Gazetesi – 07.06.2013

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.