Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

23May/130

PASAPORTUNUZU SUYA DÜŞÜRMEYİN

pasaport  Pasaportunu kaybedenler

Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Dairesi Başkanlığı, vatandaşlardan gelen soruları sanal alemden cevaplandırıyor.

Bir vatandaşın ‘Pasaportu kaybettiğimden dolayı gazeteye ilan verilmesi gerekip gerekmediği ile yapılacak işlemler nelerdir?’ sorusunu cevaplandıran başkanlık, kaybedilen pasaportun başkaları tarafından kullanılmasının önlenmesi ve bilgisayar kayıtlarına zayi kaydının girilmesi için emniyet müdürlüklerine müracaat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Açıklamada, “İl emniyet müdürlüğü pasaport şube müdürlüğüne müracaat etmeniz ve bu hususta yazılı beyanınızın alınmasını müteakip, sadece pasaport cüzdan bedelini ilgili maliye birimlerine yatırmak suretiyle zayi ettiğiniz pasaportunuzda bulunan sürenin yeni alacağınız e-pasaporta aktarılması mümkün bulunmaktadır.

Kayıp olan pasaportunuz için ayrıca ülkemizde kayıp ilanı verilmesi gerekmemektedir.” denildi.

PASAPORTUNUZU SUYA DÜŞÜRMEYİN

Pasaportların yongalarında hassas elektronik devreler bulunduğuna işaret edilen açıklamada, pasaportun nasıl muhafaza edileceği de anlatıldı.

- Pasaport defterleri bükülmemesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, - Pasaport delinmemeli, katlanmamalı ve buruşturulmamalıdır. Bükülmesine sebebiyet verecek şekilde giysilerin ön veya arka ceplerinde taşınmamalıdır. - - Aşırı soğuk ya da sıcak ortamlardan ve nemden korunmalıdır. Temiz ve kuru ortamlarda muhafaza edilmelidir.                                               - UV (morötesi) ışınlara maruz bırakılmamalıdır.                                      - Basınç uygulanmamalı, kazınma veya sürtünmeye maruz bırakılmamalıdır.                                      - Zedelenme ve çarpmalara karşı dikkatli olunmalıdır.                                - Herhangi bir sıvıya batırılmamalıdır.

Değerli Kağıtlar Kanunu’na göre değerli kağıt niteliğinde olan pasaport defterlerinin yukarıda belirtilen hususlara uyulmaması sebebiyle kullanılamaz hale gelmesi durumunda ücreti karşılığında yenilenmesi gerekecektir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.