Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20May/130

‘BİZ TÜRK’ÜZ’ DİYENLER BURAYA!

BİZİM KOCAELİ YAŞAM EKİ | ‘BİZ TÜRK’ÜZ’ DİYENLER BURAYA!

17.05.2013-10.00.46__dernekler

17 Mayıs 2013, Cuma - 10:00

Bu hafta sayfamızda çok farklı bir topluluğa yer veriyoruz.

11.02.2013-04.12.49__-siveÜlkenin gündeminde oldukça geniş yer tutan yeni Anayasa değişiklikleri,

Yasal düzenlemeler, akil insanlar, T.C. ibaresinin kaldırılması gibi birçok konu hakkında; üst ve alt kimlik belirtmeksizin ‘Biz Türk`üz` diyen bir dernek var;

Ve bu teşkilatta gönüllü olarak çalışanlar yüksek öğrenimini tamamlamış, halkı seminer ve konferanslarla bilgilendirmeyi görev edinmiş insanlardan oluşuyor.

Kocaeli Aydınlar Ocağı, sadece bölgesel değil ülke çapındaki sorunların çözümleri için öneriler ve projeler üreten aktif bir kurum.

İlimizde 1985 yılından bu yana aktif olarak faaliyetlerini sürdüren Kocaeli Aydınlar Ocağı Derneği Başkanı Av. Ruhittin Sönmez`i gazetemizde ağırladık.

Ruhittin Bey, sizi biraz daha tanıyabilir miyiz?

1956 yılında Burdur`un Bucak ilçesinde doğdum. İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde yüksek öğrenimimi tamamladıktan sonra Hukuk Fakültesine girerek avukatlık mesleğini yürütmeye başladım. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Kuruluşundan bu yana aktif olarak görev aldığım Kocaeli Aydınlar Ocağı Derneği`nde yaklaşık iki senedir başkanlık görevini yürütüyorum.

Başkanı olduğunuz Kocaeli Aydınlar Ocağı`nın kuruluş amacı nedir?

Memleket meselelerini Türk milliyetçiliği açısından yorumlamak, Türk kültürünü ve değerlerini yaşatmak amacıyla 1985 yılında Nihat Gürer, Ahsen Okyar gibi isimlerin önderliğinde buluştuk. Milli kültür ve şuuru geliştirmek suretiyle Türk milliyetçiliği fikrini yaymak, milli bünyemizi sarsan fikir buhranı ve mefhumlar anarşisi ile mücadele ederek milli varlığımızı meydana getiren unsurları yaşatıp kuvvetlendirmek gayesini gütmekteyiz.

Şu ana kadar dernekte hangi isimler başkanlık görevinde bulundu?

Derneğimizde Cevdet Bağdat, Halil Demirel, Nihat Gürer, İbrahim Kahraman, Ahsen Okyar ve ben  başkanlık görevinde bulunduk.

GÖNÜL DOSTLARIMIZ VAR

Peki, derneğin mevcut yönetiminde kimler var?

Kocaeli Aydınlar Ocağı Derneği`nin yönetim kurulunda Selçuk Arslan, Hasan Uzunhasanoğlu, Mithat Bora Bulut, Serhat Duyar, Çetin Mut ve Nihal Özgirgin görev yapıyor.

Derneğin kaç üyesi bulunuyor?

Resmi olarak 80 üyemiz var... Fakat gönül dostları olarak adlandırdığımız, her aktivitemizde yer alan yaklaşık bin kişi derneğimizde aktif olarak rol alıyor.

Kocaeli Aydınlar Derneği`ne kimler üye olabilir?

Biz gönüllülük esasına göre çalışan bir derneğiz. ‘Aydın` kriterlerini taşıyan ve ‘Ne Mutlu Türküm`diyen herkes derneğimize gelebilir. Çalışmalarımızı takip etmek ve bilgi almak için sürekli olarak güncellediğimiz www.kocaeliaydinlardernegi.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde derneğimizde görev yapan kişilerin makalelerine, yürüttüğümüz proje ve çalışmalara, etkinliklerimize
seminerSEMİNERLER DÜZENLİYORUZ

Kocaeli Aydınlar Ocağı`nda görev almış ve ilimizde tanınan isimler arasında kimler var?

Nihat Gürer, Dr. İbrahim Kahraman, Ahsen Okyar, Serhat Duyar, Meral Akşener ile saygı ve rahmetle andığımız Dr. Şefik Postalcıoğlu ilimizde birçok önemli görevde bulunmuş, derneğimizde de aktif görevler almış isimler arasında yer alıyor.

Türkiye`de kaç Aydınlar Ocağı Derneği bulunuyor?

Türkiye`de 40, Kosova ve Newyork`ta 2 tane olma üzere toplamda 42 Aydınlar Ocağı Derneği bulunmaktadır. Fakat bu dernekler hukuksal olarak birbirinden tamamen bağımsız. Her birimiz ayrı çalışmalar yürütsek de sürekli olarak irtibat halindeyiz. Aynı şekilde İstanbul Aydınlar Ocağı Derneği`ni, hukuksal olarak  yazılı bir dayanağa bağlı olmaksızın genel merkez olarak görüyoruz

Kocaeli Aydınlar Ocağı Derneği`nin aktiviteleri nelerdir?

Amacımız doğrultusunda, ülkemizde ve ilimizde söz sahibi olan, alanında uzman kişileri konuşmacı olarak ağırladığımız, halka açık birçok seminer ve konferans düzenliyoruz. Bunun dışında düzenli olarak üyelerimizin katıldığı kültür gezilerimiz var. Bu ay sonunda Kosova, Makedonya ve Üsküp`e giderek orada bulunan arkadaşlarımızla toplantılar yapacağız, bilgi paylaşımlarında bulunacağız.

GENÇLERE SÖZ HAKKI

Gençlere yönelik çalışmalarınız da var, değil mi?

Evet, gençlere yönelik olarak ‘Söz Sırası Sende` adı altında toplantılar düzenliyoruz. Bu toplantılarda üniversite öğrencileri ya da yeni mezunlar, belirlenen konular hakkında sunumları yaparak paneli yönetiyor.

Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti ziyaretine sizler de davetliydiniz. Toplantıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Başbakan`ın yaptığı ‘Akil İnsan` tanımında, barış sürecinde halkı hazırlamak amacıyla seçilmiş kişiler yer alıyor. Fakat heyet buraya geldiğinde kendileri bizlere sadece sorunları dinleyeceklerini, konular hakkında yorum yapmayacaklarını, bizlerin taleplerini Ankara`ya ileteceklerini söyledi. Görevi verenle, görevi yeri getirenin aynı tanımı yapmaması gerçekten düşündürücüdür. Heyete barış süreci içerisinde PKK ile yapılan görüşmeleri sorduk ama bir cevap alamadık. Heyete konu hakkındaki görüşlerimizi ve çözüm önerilerimizi hem yazılı hem de sözlü bir şekilde ilettik.

KOCAELİ AYDINLAR OCAĞI

Başkan: Av. Ruhittin Sönmez

Kuruluş tarihi: 1985

Üye sayısı: 80

Adres: Körfez Mahallesi Berk Sokak Dolphin İş Merkezi No:409 İzmit/KOCAELİ

Telefon: 0262.321 50 88

yon(2)

http://www.bizimkocaeli.com/yasam-eki/80227-biz-turkuz-diyenler-buraya.html

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.