Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

19May/130

5. Kocaeli Kitap Fuarında Bilal Şimşir ile..

DSC_0724

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, eşi Dr. A. Gülden Sönmez, Başkan Yardımcısı Ecz. Selçuk Arslan, Genel Sekreter Hasan Uuznhasanoğlu ve Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen ile birlikte 5. Kocaeli Kitap Fuarını gezdik.

Çok sayıda tanıdık ile selamlaştık. 27 Nisan 2007 tarihinde Konya’da Aydınlar Ocağı Şurasında dinleme ve tanışma imkanı bulduğum Bilal Şimşir ile karşılaştık. Yeni kitabını imzaladı. Beraber fotoğrafta çektirdik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         27 Nisan 2007 Konya -Ahsen Okyar, Ermeni Meselesi panelinde konuşan Emekli Büyükelci Bilal Şimşir ve Prof. Dr. Nuri Köstüklü ile birlikte

Bilal Şimşir kimdir?

1933 yılında doğdu. 1957 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bu fakültede Diplomasi Tarihi Kürsüsünde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1960 senesinde Türk Dışişleri Bakanlığına geçti. Paris, Şam, Londra, Lahey Türk Büyükelçiliklerinde başkâtip ve müsteşar olarak çalıştı.

Türk Dışişleri Bakanlığında, merkez şube müdürü, daire başkanı, genel müdür yardımcısı ve genel müdür olarak görev yaptı.

Arnavutluk’ta Tiran Büyükelçiliği, Çin Pekin Büyükelçiliği, Avusturalya ve Güney Pasifik Ülkelerinde büyükelçi olarak Türkiye’yi temsil etti.

1998 senesinde Türk Dışişleri Bakanlığında 38 senelik hizmetinin ardından emekliye ayrıldı.

Avusturalya nezdinde Türkiye Büyükelçiliği görevinde bulundu. Yakın tarih üzerine 52 cilt araştırma kitaplarının ve 160 kadar makalenin yazarı. Gizlilik süresi dolan İngiliz belgeleri üzerine yaptığı araştırmalar ve bunlarla ilgili kitapları ile tanındı.

Kitapları

· Malta Sürgünleri (Bilgi Yayınevi)

· Bulgaristan Türkleri (Bilgi Yayınevi)

· Osmanlı Ermenileri (Bilgi Yayınevi)

· Ankara... Ankara (Bilgi Yayınevi)

· İngiliz Belgeleri ile Sakarya'dan İzmir'e (1921-1922) (Bilgi Yayınevi)

· Bizim Diplomatlar (Bilgi Yayınevi)

· Doğunun Kahramanı Atatürk (Bilgi Yayınevi)

· Dış Basında Laik Cumhuriyetin Doğuşu (Bilgi Yayınevi)

· Şehit Diplomatlarımız (Bilgi Yayınevi)

· AB, AKP ve Kıbrıs (Bilgi Yayınevi)

· Türk-Irak İlişkilerinde Türkmenler (Bilgi Yayınevi)

· Ermeni Meselesi (Bilgi Yayınevi)

· Kürtçülük (1787-1923) (Bilgi Yayınevi)

· Kürtçülük II (1924-1999) (Bilgi Yayınevi)

· Türk Yahudiler (Bilgi Yayınevi)

· Türk Yahudiler II (Bilgi Yayınevi)

· Azerbaycan (Bilgi Yayınevi)

· Rumeli'den Türk Göçleri Emigrations Turques Des Balkans Turkish Emigrations From The Balkans Belgeler - Documents , I-II-III (Türk Tarih Kurumu Yayınları)

DSC_0723Bilal Şimşir, Av. Ruhittin Sönmez

DSC_0724Ahsen Okyar, Bilal Şimşir, Av. Ruhittin Sönmez

DSC_0726Hasan Uzunhasanoğlu, Av. Ruhittin Sönmez, Ahsen Okyar, Kemik iliği nakli yapılmış olan eski Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Nebi Güdük, Yunus Özen, Ecz. Selçuk Arslan

DSC_0722Ahsen Okyar, KBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Av. Ruhittin Sönmez, Dr. A. Gülden Sönmez, Yunus Özen

DSC_0729

DSC_0730Ecz. Selçuk Arslan, Av. Ruhittin Sönmez, Ahsen Okyar, Hasan Uzunhasanoğlu Kitap Fuarı bahçesinde kurulan Kırgız Cadırı önünde

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.