Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17May/130

Süreç, Amerika’nın Büyük Kürdistan hayali için çalıştırılıyor

7  Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın misafiri olarak İzmitlilerle buluşan Devlet E. Bakanı Sadi Somuncuoğlu önemli mesajlar verdi.

Fuar için Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonunda verdiği konferansta “PKK İle Müzakere Sürecinde Ne Oluyor, Ne Olacak, Ne Yapmalı” konusunda konuşan Somuncuoğlu şu mesajları verdi:

“Aslında müzakere diye bir şey yok. Müzakerede iki tarafın farklı görüşleri değerlendirilerek, tarafların mutabık kalacağı ortak noktalar üzerinde bir uzlaşma arayışı olur.

Oysaki gerek Oslo ve gerekse İmralı Görüşmelerinin açıklanan tutanaklarından da görüleceği üzere yapılan PKK’nın yıllar önce açıklanmış hedeflerinin Hükümet tarafından itirazsız kabul edildiği, bir kısmının ise halka alıştırarak kabul ettirmek için hangi süreçlerden geçilmesi gerektiğinin konuşulduğu toplantılardır.

Önce Irak’taki gibi yönetim

Esasen bu plan kadim Haçlı zihniyetinin yarattığı Şark Meselesinin günümüzdeki sürümü olan BOP projesinin uygulanmasıdır. Bu projeye göre Türkiye’de bölünecek ülkeler arasındadır. Bu bölünme başlangıçta toprak bölünmesi yani sınır ayrılması şeklinde olmayacak. Milli ve üniter yapı yerine yani tek milletin hâkimiyeti ve tek merkezden yönetilen bir devlet yapısı yerine iki milletin hâkimiyet hakkının olduğu, iki milleti temsil eden vekillerin yönettiği bir devlet şeklinde bölünecektir. Aynen Irak’ın kuzeyinde bugün Barzani’ye kurdurulan devlet gibi.

Sonrasında İç Savaş geliyor

Bu proje gerçekleşirse daha sonra iç savaş ile toprak ve milletin bölünmesi aşaması kaçınılmaz olacak.

İktidar partisinden birçok yetkili yıllardan beri milli ve üniter olmayan bir devlet yapısı istediğini açıklamaktaydı. BOP eşbaşkanlığı da böyle bir anlayış ile ABD planının uyuşmasının neticesidir.

Türk Milletinin (buna Kürtler de dahil) yüzde 97’si ayrı yaşamak istemiyor. Fakat bazıları gelişmelerin nereye doğru gittiğinin farkında değil.

Sabır ve yumuşak uslupla

Hepimiz en yakınlarımızdan başlamak üzere farkında olmayanlara sabırla, yumuşak bir üslupla gelişmeleri ve endişelerimizi aktarmalıyız.

Vatandaşın elinde seçim sandığı gibi muazzam bir güç var. Milletin birlikte yaşama iradesi ve dış mihrakların planlarına karşı tavrını sandığa yansıtması halinde uçuruma doğru giden otobüsün fren yapması ve felaket önlenebilir.

Tahribat büyüktür. Tedavisi de zor ve zaman alıcı olacak. Fakat ilk yapılacak şey otobüsün uçuruma yuvarlanmasın önlemek olmalı.”

YENİ ÜYELER

Kocaeli Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu yıllardan beri gönül halkasında olup, faaliyetlere iştirak eden 3 değerli aydına rozet takarak üye yaptı.

Türk Eğitim Sen Başkanı Şair ve Yazar Süleyman Pekin, MHP Körfez Eski İlçe Başkanlarından İdris Türkten ve Kimya Y. Mühendisi Mustafa Görgün resmen Kocaeli Aydınlar Ocağı üyesi oldular.

Büyük İlgi

Toplantıya; Prof. Dr. Salih Zeki BULUT, Serhat DUYAR, Yrd. Doç.Dr. Selçuk URAL, Dr. H. İbrahim KAHRAMAN, Yrd. Doç.Dr. Banu GÜRER, Aygutşat SELÇUK, Sinan ÖZBAY, Tanzer ÜNAL, Süleyman PEKİN, Ersin SOYKAN, Nihat GÜRER, Erhan YENİLMEZ, Derya DİLLİOĞLU, Ahmet DEMİR, Recep ÖZAYDIN, Adil GÜLEZ, İsmail ÇEVİKEL, İbrahim YENİCE, Hasan BALTACI, Tufan KAYALAR,

Avni KULAŞ, Murat OLGUN, Yaşar ŞANLI, İbrahim YILMAZ, Selim Selami ÇAKICI, Hasan YILMAN, Tahsin YANIKOĞLU, Nihal Gürer ÖZGİRGİN,Erdoğan DAVUT, Reşat ÖKTEM, Dr. Abdullah ARSLANTÜRK, Zafer ARSLANTÜRK, Av. Naci KARA, Ahmet BARLAK, Erkan BÜYÜKSÖKMEN, İbrahim GENCER, Mustafa GÖRGÜN, İdris KARAKAŞ, İdris TÜRKTEN, Ömer ERDAL, Cahit BÜYÜKKANBER, Şenol KARAMUS, Cemal BARIŞ, İsmail KAYA, Güler KARA, Mehmet ÖZER, Zekeriya TİRYAKİ, Çetin MUT, Mithat Bora BULUT, Selçuk ARSLAN, Hasan UZUNHASANOĞLU, Tuğrul GÖK, Nihat GÖKBAYRAK, Ahmet GÜNGÖR  ve çok sayıda İzmitli katıldı.

1Programı sunup yöneten Selçuk Arslan

2Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez

3Dr. H. İbrahim Kahraman, Mustafa Görgün,Türkten, Av. Ruhittin Sönmez, Nihat Gürer, Süleyman Pekin, Serhat Duyar, Ecz. Selçuk Arslan

4Tanzer Ünal, Sadi Somuncuoğlu, Av. Ruhittin Sönmez, Dr. A. Gülden Sönmez ve toplantıya katılanlar

5Kocaeli Ülkü Ocakları İl Başkan Yardımcısı Tuğrul Gök ve topalntıya katılanlar

6Eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu değerlendirmelerin aktarırken

7Sadi Somuncuoğlu süreçle ilgili bilgi verirken

8Türk Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Aygutşad Selçuk soru srarken

9Toplantıya katılanlar

10Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Sadi Somuncuoğlu’na plaket takdim ederken

11Gazeteci Tanzer Ünal, Sadi Somuncuoğlu’na hediye takdim ederken

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.