Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

14May/110

Aydınlar Ocağı Üye ve Gönül Dostlarının Dikkatine

2011.04.15 nahcivan bakü 127 Fuar tertip ve değerleme çalışmalarına da katılan Kocaeli Aydınlar Ocağı, 3. Kocaeli Kitap Fuarında…

14 Mayıs Cumartesi Günü Açılacak
Pek çok konuda yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapacak 3. Kocaeli Kitap Fuarı, İnterteks Fuar alanında Cumartesi günü Saat: 11.00’de açılacak. 22 Mayıs Pazar gününe kadar 10.30-21.00 saatleri arasında açık kalacak.

2011.04.20 s pekin 029 Murat Yılmaz karikatür sergisi

www.kocaeliaydinlarocagi.org.tr sitemizde her hafta düzenli olarak karikatürleri yayınlanan Murat Yılmaz’ın karikatürlerinden seçilenler B Blok Kafeterya yanındaki salonda sergilenecek. Karikatür sergisi 9 gün boyunca gezilebilecek.

2011.04.13 nahcivan 021 Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş konferansı

Aydınlar Ocağının 10 yıl Genel Başkanlığını yapan Hocamız Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, 19 Mayıs Perşembe günü Saat: 13:00’de Kocaeli 3. Kitap Fuarında “21. Asırda Türk Birliği” konferansını verecek.

Hedef İkinci Büyük Kitap Fuarı Olmak
300'den fazla etkinliğin gerçekleşeceği fuar geçen sene iki yüz binin üzerinde katılımcı ağırlamış ve Türkiye'nin en büyük 3. Kitap Fuarı olarak anılmıştı. Bu yıl katılan yayınevinin artması, katılan yazar ve etkinlik sayısının çok daha fazla olması katılımcı sayısının da çok daha yüksek olacağı beklentisini gündeme getirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önemli kültür hizmetlerinden biri olan Kitap Fuarı, yakalayacağı hedefle İstanbul’un ardından ülkenin ikinci büyük fuarı olmaya aday. 315 yayınevi ve 400’e yakın yazar katılacak. 
Ağaçlar Kitap Açacak
Kitap Fuarı Yürüyüş Yolu’ndaki ağaçlara kitap asma etkinliği ile başlayacak.
Sokrates, Konfüçyüs Kitap Fuarında
Toplumları aydınlatan ünlü yazar ve düşünürler yalnızca düşünceleri ile değil, kanlı ve canlı olarak suretleriyle Kocaeli'de olacak. Sokrates, Konfüçyüs, Sheakespeare, Mehmet Akif, Halide Edip Adıvar, Karl Marx, Korsan tiplemesi gibi ünlü isimler canlı olarak Kocaeli sokaklarında yürüyecek. Yürüyüş yolundan üniversite kampüsüne pek çok yerde Kocaelilileri 3. Kitap Fuarı'na davet edecekler” dedi.
Bilbordlar ‘Oku’ Diyor
Kocaeli’nin dört bir yanındaki billboardlarda ‘Oku’ diye seslenirken, hayatın içindeki ‘Oku’ fiilinin keşfedilmesi sağlanacak.
Korsana Hayır
Öte yandan fuar boyunca ‘Korsana Hayır’ çalışması dikkatleri çekecek. Kocaeli 3. Kitap Fuarı sayesinde kitaba herkesin kolayca ulaşması arzu edilirken uygun fiyatlarla kitap alınabilmesinin yanı sıra sektöre ve yazara zarar veren Korsan Kitap konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.
Sergiler Açılacak
Konferansların, imza günlerinin ve şiir dinletilerinin yanı sıra çeşitli fotoğraf, resim ve karikatür çalışmaları da özel sergilerle fuar alanında sergilenecek. Stantlarda ebru ve kaligrafi çalışmaları yapılacak. Yetişkinler için olduğu kadar çocuklar için de eğlenceli seminerler bulunacak, fuara özel bir Akıl Oyunları Yarışması gerçekleştirilecek. 

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.