Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

2May/130

Kocaeli Üniversitesi Vaka Analizi Yarışmasında ikinci oldu

DSC00416  EMT (Türkiye Endüstri Mühendisliği Toplulukları Birliği) Vaka Analizi Yarışmasında Kocaeli Üniversitesi ikinci oldu.

Türkiye ve KKTC genelinde 8.’si düzenlenen “EMT Vaka Analizi Yarışması”nın final ayağı Ford Otosan’ın ana sponsorluğunda, Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü (KOUEMK) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

15 üye üniversitenin bulunduğu Türkiye Endüstri Mühendisliği Toplulukları Birliği’nin her sene geleneksel olarak düzenlediği yarışma üye üniversitelerde eş zamanlı yapılan yerel elemelerle başladı. Sonrasındaki süreçte her üniversitenin birinci ekibi 2 farklı üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen yarı finallere katıldı. Bu uzun maratonun son ayağı olan final ayağında da Türkiye’nin en iyi 6 vaka takımı yarıştı.

VAKA ANALİZİ YARIŞMASI JÜRİSİ

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü Proje Sorumlusu Ali Akkuş ve VAY’13 Organizasyon Takımı koordinasyonunda gerçekleşen Vaka Analizi Yarışması Finali içinde; Ford Otosan’dan Murat Tezcan ve Ruşen Çavuşoğlu , Türk Pirelli’den Ahmet Oruç, Siemens’ten Edra Aydoğan, Brisa’dan Yaman Yazgan, Reckitt Benckiser’den Fatma Mine Ötkür, Ibtech’ten Gülşah Ergün, Nuh Çimento’dan Fatih Karaman, Kocaeli Üniversitesi’nden Arş. Gör. Mustafa Ateş ve Yard. Doç. Dr. Celal Özkale’nin bulunduğu jüri, yarışmacıları bir hayli zorladı.

Mühendislik öğrencileri tarafından büyük beğeni toplayan organizasyonda takımlar 3.5 saat boyunca zorlu iş durumunu çözmeye hemen ardından jüriye yaptıkları sunumlarla onları ikna etmeye çalıştılar.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FİNALDE

Finalde İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin takımları yarıştı. İki gün boyunca 2 farklı vaka çözüldü ve takımlar tarafından jüriye sunuldu. İki günlük heyecanın sonunda birinci takım İstanbul Teknik Üniversitesi olurken ikinci Kocaeli Üniversitesi, üçüncü ise Yıldız Teknik Üniversitesi oldu.

VAPURLA GÜN BATIMI TURU

Yarışma heyecanı haricinde öğrenciler birlikte de çok güzel zaman geçirdiler. Bütün ekiplerin karşılanmasının ardından vapurla gün batımı turu gerçekleştirildi. Körfez boyunca süren turda takımlar ve ev sahibi ekip üyeleri tanıştılar.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİN İLK ADIMLARI

Ford Otosan ve Kocaeli Üniversitesi arasında gerçekleşmesi planlanan üniversite-sanayi işbirliğinin ilk adımları olarak görülen bu organizasyonun devamında bu işbirliği ve desteğin her geçen gün artacağı ve sanayinin üniversiteye, üniversitenin de sanayi desteğinin daha da sağlamlaşacağı Ford Otosan ve Kocaeli Üniversitesi’nin hedefleri arasında.

DSC00419

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.