Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

10May/110

Prof. Erkal; Sivil itaatsizlik adı altındaki kalkışma eylemlerine dikkat

a8 Ahsen Okyar Başkanlığındaki Kocaeli Aydınlar Ocağı kafilesi Ordu’da yapılan Aydınlar Ocakları Dernekleri 36. Büyük Şurasından döndü.

Ordu Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Tevfik Karabulut’un ev sahipliğinde gerçekleşen Aydınlar Ocağı Dernekleri 36. Büyük Şurasına Kocaeli Aydınlar Ocağı bir otobüs ile katıldı. Kocaeli kafilesi önce Amasya’ya uğradı. Şehzadeler şehrinin tarihi yerlerini gezdi. Ordu İlinde ve dönüş yolunda da Samsun’a uğrayarak turistik yerlerini ziyaret etti.

Yargı yandaşlaştırılmaktadır

Ordu Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Tevfik Karabulut’un açılış konuşması ile başlayan programda Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa E. Erkal’ın gündemi değerlendirdiği konuşma ile devam etti. Prof. Erkal; “36. Büyük Şûrâmız, Türkiye’nin toprak bütünlüğünün, devlet şekli ve üniter yapısının, Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinin tartışmaya açıldığı, ileri demokrasi adı altında “çok uluslu, çok kültürlü, çok dilli” yapay bir devlet modeli ve egemenliğin paylaştırılmasının kabul ettirilmeye çalışıldığı, etnik taassubun milli birlik ve bütünlüğün önüne geçirildiği, terör hareketlerinin siyasileştiği, sivil itaatsizlik adı altındaki kalkışma eylemleri ile devlet otoritesinin yıpratıldığı ve Türk Milletine gözdağı verilmeye çalışıldığı, kuvvetler ayrılığı ilkesinin yıpratıldığı, Anayasamızın özü ve ruhu ile tamamen değiştirilmeye çalışıldığı, yargının yandaşlaştırılarak yargı bağımsızlığının büyük ölçüde ortadan kaldırıldığı, Osmanlı coğrafyasını oluşturan birçok ülkede eski adıyla “Büyük Ortadoğu Projesi” yeni adıyla “Kuzey Afrika ve Büyük Ortadoğu İnisiyatifi” projesinin uygulamaya konularak, ülkenin yol ayrımına getirildiği bir dönemde, demokrasimiz için son derece önemli olan 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde gerçekleştirilmiştir.” dedi.

Yoğun program

Şura Konuşmaları ve Tebliğler bölümünde; Prof. Dr. Orhan Değer “GDO’lu Ürünler ile Fruktozlu Şeker’in İnsan ve Toplum Sağlığına Etkileri”, İlahiyatçı-Hukukçu-Yazar Ahmet Tekin “Günümüzde Misyonerlik ve Misyoner Faaliyetleri”, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu “HES’ler ve Çevresel Etkileri”, Doç. Dr. İbrahim Tellioğlu “Karadeniz Bölgesinin Kültürel Dokusu”, Prof. Dr. Nedim İpek “Osmanlı Dönemindeki Karadeniz Bölgesinde Nüfus Hareketleri”, Prof. Dr. Cevdet Yılmaz “Karadeniz Bölgesinde Kırdan Kente Göç Sürecinde Etkili Olan Faktörler ve Sonuçlar” konusunda bilgi verdi. Şura, yapılan basın toplantısı ve Şura bildirisinin okunması ile sona erdi..

Kocaeli Kafilesi

Aydınlar Ocağı Derneklerinin 36. Büyük Şurasına; İzmit Perşembe Pazarından hareket eden Otobüs ile Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Eşi Nursel Okyar ve kızları Zeynep Gökçen Okyar, Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu ve eşi Emine Uzunhasanoğlu, Av. Ruhittin Sönmez ve eşi Dr. A. Gülden Sönmez, Harita Mühendisi Ali Kahraman ve eşi Asuman Kahraman, Bilgisayar Programlama Uzmanı Yunus Özen ve eşi Bilgisayar Öğretmeni Göksu Özen, İSKİ Eski Yönetim Kurulu Üyesi Musa Ordu ve eşi Reyhan Ordu, İnşaat Yüksek Mühendisi Mithat Bora Bulut ve eşi Çevre Mühendisi Fulya Bulut, İş adamı Ahmet Barlak ve eşi Figen Barlak, Sündüs Mutlu, Yeminli Tercüman Cemal Barış, Mali Müşavir Hamit Akbulut iştirak etti.

Ayrıca, Balıkesir Aydınlar Ocağı Başkanı Recep Sabit ile Sakarya’dan da yine Ocak Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu ve eşi Emel Hanım, İnşaat Mühendisi Cengiz Aslan ve eşi Perihan Hanım, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Sakarya Şubesi Başkanı İsmail Hakkı Serdaroğlu ve eşi Nurcan Hanım Kocaeli ekibine dâhil oldu.

Plaket takdimi

Kocaeli Aydınlar Ocağı internet sitesinde yazıları yayınlanan Ordu Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Tevfik Karabulut’a, Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim üyeleri Doç. Dr. Taner Tatar ile Doç. Dr. Hüsniye Canbay Tatar’a, Sinop Aydınlar Ocağı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şennan Yücel’e teşekkür plaketleri takdim edildi.

Yaş günü pastası

Kocaeli kafilesi dönüş yolunda Havza, Tuğra Park Otel’de mola verdi. Burada yenen yemeğe müteakip Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar gelen yaş günü pastasını kesti. Kutlamadan habersiz olduğunu, beklemediğini, ancak çok mutlu olduğunu söyleyen Ahsen Okyar arkadaşlarına teşekkür etti.

a1 Aydınlar Ocağı kafilesi Amasya Özel Şehzadeler Müzesi

a2 Göksu Özen Amasya Aydınlar Ocağı Başkanı Cahit Aktaş ve eşine Ocağın hediyesini takdim ederken

a3 Av. Tevfik Akbulut, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa E. Erkal, Sakin Öner

a4 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar kürsüde

a5 Ali Kahraman ve Ahsen Okyar, Sinop Aydınlar Ocağı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şennan Yücel’e Teşekkür Plaketi takdim ederken

a6 Musa Ordu, Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Tatar’a Teşekkür Plaketini takdim ederken

a7Şura üyeleri Ordu Boztepe’de

 a8 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’a hediye takdim ederken

a9 Ayaktakiler; Prof. Dr. Abdullah Korkmaz (Malatya), Doç. Dr. Taner Tatar, Ahsen Okyar (Kocaeli), Av. Tevfik Karabulut (Ordu), Av. Ruhittin Sönmez, Hasan Uzunhsanoğlu, Dr. Nef’i Demirci, Yunus Özen Oturanlar; Doç. Dr. Yaşar Kaya, Yrd. Doç. Şennan Yücel (Sinop), Av. Hidayet Gümüşsoy (Avrupa Yakası), Doç. Dr. Kamil Kaya (Isparta)

a10 Prof. Dr. Mustafa E. Erkal (Genel Başkan-İstanbul), Cengiz Aslan, Yunus Özen, Ahsen Okyar, Sakin Öner, Cahit Aktaş, Veysel Bozdoğan, Halil Altıparmak

a11 Hicabi Meral, Ahsen Okyar ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu Bandırma Vapurunda (Samsun)

a12 Havza Tuğra Park Otel’de Ahsen Okyar’a doğum günü süprizi

a13 Dönüş yolunda ödül töreni (Kafinin en uyumlu çifti seçilen Cevre Mühendisi Fulya Bulut ile İnşaat Yüksek Mühendisi Müthat Bora Bulut’a Ahsen Okyar tarafından hediyeleri verilerken)

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.