Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

16Nis/130

Atalarımızın bir sözü var; “Ne doğrarsan aşına, o çıkar kaşığına”.

13İÇİMİZDEN BİRİ - Feyzullah BUDAK

Bu yazının başlığı, Sivas Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 3-4 yıldan beri düzenlenmekte olan bir programın adıdır.

Sivas’ımızın şu andaki İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ Bey tarafından fikredilerek, uygulamaya konulmuş ve uygulayıcısının adı ile müsemma bir program.

Yani özü “kadir bilme”ye dayanan bir program, yine adı “Kadir” olan bir kamu görevlisi tarafından yıllardan beri sabır ve emek ile yürütülüyor.

Sevgili Kadir Bey, içimizden çıkanların değerini ölümünden sonra takdir etme ritüelimizi bir adım ileri taşıyarak, onlara hayatta iken iltifat etme ve onları yaşıyorken onurlandırma geleneğine dönüştürüyor.

Her yıl 1-2 kişi için düzenlenen bu programlar sistemli bir şekilde devam ettiriliyor.

Programları Sivas’ımızın televizyon kanalları geniş bir şekilde yayınlıyor ve ben de televizyon kanallarımız sayesinde bu programların sanırım tamamını izledim.

İlk program benim inancıma göre yaşayan en büyük şairlerden biri olan Yavuz Bülent BAKİLER için yapıldı ve böylelikle çok doğru bir başlangıç yapılmış oldu.

Sonra Ergun GÖZE, Müjgan ÜÇER, Yücel YÖNAL, Doğan ERDİNÇ, Kutlu ÖZEN, Kadir ÜREDİ, Ali Şahin CANOZAN ve Aşık İsmeti programlarıyla devam edildi.

Muhteva olarak program Protokol konuşmalarının ardından, adına program yapılan kişinin kısa tanıtımı, özgeçmişinin okunması, hayatına dair kısa slayt ve filmlerin gösterilmesiyle başlıyor.

Sonra o kişinin hayatında önemli yeri olan önceden belirlenmiş bazı yakınları ve dostlarının kürsüden yaptıkları kısa konuşmalarla devam ediyor.

Ardından salondaki istekli konuklara söz veriliyor ve bu bölümde zaman zaman adına program yapılan kişi için bile beklenmedik denilebilecek sürpriz konuşmalar yapılabiliyor.

Sonuçta adına program yapılan kişinin teşekkür konuşması, kendisine teşekkür belgesi takdimi  ve kısa bir konser ile toplantı sona eriyor.

Yıllardan beri bu programları Sivas’ımızın televizyon kanallarından büyük bir heyecan ve beğeni ile takip ederim. Çünkü bu iş; emeğe ve insanlığa değer veren hayırlı bir iş, çarpıcı bir kadir bilirlik ve vefa örneği.

Buna çok benzer bir işi Ahmet Yesevi Üniversitesi’ni yönettiğimiz yıllarda biz de aynı düşüncelerle yapmıştık. Hatta Mustafa Necati SEPETÇİOĞLU ve Cevat HEYET ile ilgili programların sunum sorumluluğunu bizzat ben üstlenmiştim. Bahtiyar VAHAPZADE için düzenlediğimiz program ise tam Bahtiyar Müellim’in Bakü’den hareket edeceği gün Haydar ALİYEV’in ölümü üzerine yapılamamıştı.

Atalarımızın bir sözü var; “Ne doğrarsan aşına, o çıkar kaşığına”. Tam da bu iş için söylenmiş. Çünkü şimdi Sivas Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü esasen Türk Dünyasında yaptığımız hizmetleri baz alarak bu yıl ki “İÇİMİZDEN BİRİ” programını benim için düzenliyor ama ben bunu, zamanında benzeri bir işe emek vermiş olmanın ilahi yansıması olarak görüyor ve bu sebeple ilave bir mutluluk duyuyorum.

Programı düzenleyenler her program için adına toplantı yapılan kişiyi en kısa ve en özlü şekilde tanımlayacak bir slogan belirliyorlar. Benim için belirlenen slogan: “TÜRK DÜNYASINDA BİR GÖNÜL ERİ”. 

Buna da bayıldım, çünkü bundan daha iyi bir tanımlama olamazdı.

Program 22 Nisan Pazartesi günü saat:14.00’de Sivas Kültür Merkezinde yapılacak. O tarihte Sivas’ta bulunan veya Sivas’a yapacağı bir sıla-ı rahim ziyaretini o tarihe denk getirebilecek olan eski ve yeni dostlarımla buluşmak için iyi bir vesile olacak.

Katılamayacak olanlar ise aynı akşam haberlerinde ve sonraki günlerin kültür programlarında Sivas Televizyonlarından izleme imkanı bulabilecekler.

Tüm okuyucularıma, eski/yeni, uzak/yakın, tanıştığım/tanışmadığım tüm dostlarıma gönüllerince bir ömür dilekleri, selam ve muhabbetlerimle…

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.