Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

13Nis/131

Asırlık Hoca Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’a vefa programı

1

Türkiye tarihine birçok katkıda bulunan, İÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın hayatı, akademik ve siyasi kişiliği İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü’nde, “Avrasya’ya Yön Verenler III: Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş Vefa Programında” değerlendirildi.

İstanbul Vezneciler’deki Seyyid Hasan Paşa Medresesi Konferans Salonunda gerçekleşen ve İÜ Avrasya Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bekir Günay’ın Oturum Başkanlığını yaptığı, Eski Devlet Bakanı ve Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, İÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in görüşlerini açıkladığı vefa programı, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın hayatını anlatan bir video gösterimiyle başladı.

“Hoca denildiğinde aklıma, Nevzat Hoca gelir”

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü ve eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Nazım Ekren, hocasıyla tanışma sürecini anlattıktan sonra sözlerine; “Benim aklıma hoca dendiğinde ilk gelen isim, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’tır. Hocamı DPT ve TRT yıllarında toplumun ekonomik ve sosyal hayatına yön veren projeleriyle hatırlamak beni mutlu ediyor. Bunun dışında özel elçi olarak Suudi Arabistan’a gittiği ve orada elliden fazla Türk’ü ölümden kurtarması da atlanmayacak bir davranıştır. Kendisine tüm yaptıklarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim.” şeklinde devam etti.

Ülkesine ve milletine olan vefa borcunu ödemiştir.”

Doç. Dr. Bekir Günay’ın Oturum Başkanlığını yaptığı panelde konuşan İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, İÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ve İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’a minnet duygularını ifade etti, Hocaları ile ilgili hatıra ve tespitlerini aktarırken, Kültür dehasıdır, çok dinamik ve güçlü bir insandır, bu yaşına kadar yaptıklarıyla ülkesine ve milletine olan vefa borcunu da ödediğini düşünüyoruz dediler.

Prof. Yalçıntaş’tan teşekkür

Konuşmacıların ardından kürsüye çıkan Yalçıntaş, etkinliği düzenleyen İÜ Avrasya Enstitüsü yetkililerine ve katılan herkese teşekkürlerini sundu. Yetiştirdiği öğrencilerin böyle başarılı olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’a Plaket

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’a vefa ve teşekkür plaketini eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Nazım Ekren takdim etti.

Melihat Gülses’ten konser

Vefa programı, Türk Müziğinin usta yorumcusu TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Melihat Gülses’in, Prof. Yalçıntaş’ın sevdiği şarkıları seslendirmesi ile sona erdi.

Kocaeli Aydınlar Ocağı ekibi

Aydınlar Ocağının 10 yıl Genel Başkanlığını da yapan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş için hazırlanan vefa programına İzmit’ten Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez ile eski Ocak Başkanları Dr. Halil İbrahim Kahraman ve Mali Müşavir Ahsen Okyar katıldı. Uzun yıllar Kocaeli Üniversitesinde görev yaptıktan sonra İÜ Avrasya Enstitüsü Müdürü olan Doç. Dr. Bekir Günay, İzmit’ten gelen konuklarıyla özel ilgilendi.

1Doç. Dr. Bekir Günay, Dr. Halil İbrahim Kahraman, Prof. Dr. Mustafa E. Erkal, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Av. Ruhittin Sönmez ve Ahsen Okyar

2Prof. Dr. Sedat Murat, Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Doç. Dr. Bekir Günay, Prof. Dr. Nazım Ekren, Prof. Dr. Süleyman Özdemir,

3Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş teşekkür konuşmasını yaparken

4TRT İstanbul Radyosu Türk Müziği ses sanatçısı Melihat Gülses ve ekibi

5Dr. Halil İbrahim Kahraman, Av. Ruhittin Sönmez ve Ahsen Okyar İÜ Avrasya Enstitüsü Müdürü İzmitli Doç. Dr. Bekir Günay ile birlikte

6Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, ailesi ve ses sanatçısı Melihat Gülses ile birlikte

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. Nevzat Yalçıntaş Hoca’yı TRT Genel Müdürlüğü dönemindeki programların niteliliğinden ve Suudi Arabistan’da idama mahkum edilen kişilerin idam edilmemesi konusunda yapmış olduğu girişimlerinden hatırlıyor ve kendisine saygı duyuyorum…Bana göre AKİL KİŞİLER sıralamasının üstlerinde yer almaktadır Türkiye’mizde ve geniş bir coğrafyada….


Leave a comment

Geri izleme yok.