Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

9Nis/130

KALİTE BAYRAĞI – Ahsen OKYAR 7 Eylül 2005

OLYMPUS DIGITAL CAMERA           KALİTE BAYRAĞI - Ahsen OKYAR / Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı 7 Eylül 2005

İçinde yaşadığımız topluma karşı, sosyal sorumluluğumu yerine getirmeye çalışırken iki meslek gurubuna daima yakın olmaya dikkat etmişimdir.

Biri hocalarımız, diğerleri de doktorlar...

Bu sebeple yıllardır İlimizde vazife yapan Müftü Hocalarımızla sıcak ve samimi beraberliklerimiz olmuştur.

Muhterem Hikmet Kutlu Hocamızla da zaman zaman muhtelif vesilelerle bir araya gelmekte, Hocamızdan feyz alma fırsatı bulmaktayım.

Meclis Başkan Vekili bulunduğum Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının 25 Mart 2004 Perşembe günü yapılan Meclis toplantısında Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak’ın “Kalitede sonuç ve müşteri odaklılık” konulu konferans vermesi planlanmıştı.

Bu toplantının arifesinde Müftü Hocamla makamında konuşurken konu Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarına geldi.

Yarın KSMMMO meclisinde Yılmaz Beyle beraber olacağımı söylediğimde Sayın Kanbak’la ön görüşme yapma talimatını verdi, bende bunu şerefle Yılmaz Beye arz ettim.

Sevgili Başkan çok heyecanlandı, memnuniyetini ifade etti, 1 Nisan Perşembe günü de Genel Sekreteri A. Hamdi Doğan’ı alarak Müftü Hocamın ziyaretine geldi.

Hazır bulunduğum toplantının fotoğraflarını çekerek, bu çalışmanın ilk harcını kamuoyuna duyurma fırsatını da yakalamış oldum.

Sonrasında Toplam Kalite Sistemi çalışmaları ilgililerce sabırla ve dikkatlice sürdürüldü..

16 Ağustos 2005 Salı gününe gelindiğinde Diyanet İşleri Başkanın hemen arkasında izleme imkanı bulduğum TSE 1SO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve Kalite Bayrağının teslim törenin en şanslı ve heyecanlı misafirlerinden biri olduğumu düşündüm.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun, Kocaeli protokolünün ve yüzlerce kişinin, adeta mahşeri bir kalabalığın önünde “81 İl Müftülüğü adına teslim alıyorum” dediği Kalite belgesi töreninde yaptığı iltifatları müftü hocam da, mesai arkadaşları da ziyadesiyle hak etti.

Kocaeli Müftülüğü kalite belgeli ilk müftülük olmuştu...

İlimize böyle bir belgeyi kazandıranlara teşekkürler...

Her zaman öncü, dünyadaki gelişmeleri takip eden, yeniliklerin uygulayıcısı Kocaeli Sanayi Odası Başkanı İzmit Beyefendisi Yılmaz Kanbak başta olmak üzere Oda çalışanlarına teşekkürler..

Kocaeli İl Müftülüğümüzün yeniliğe açık, bilgiye olan ihtiyacı gören ve talep eden fedakar mensuplarına teşekkürler...

Baba şefkatiyle kapısına gelenleri ağırlayan, kalite belgesini Müftülüğümüze kazandıran Hikmet Kutlu Hocamıza teşekkürler...

Hocam; bu safhadan sonra birileri çıkacak ve bu belgeyi aldınız da ne değişti? diye soracak...

Sayılarının az olmalarını diliyorum.

Başarıları küçük görmek ve kıskanmak hastalıklı bir ruh hali olsa da insani bir durum, ancak çevremizde gıpta edenlerin varlığına hasretimiz hala devam etmekte...

Dileğim ülkemizdeki başta müftülüklerimiz olmak üzere kurum yetkililerinin Sizleri araması ve kalite bayrağına nasıl sahip olunacağı hususundaki tecrübenizden istifade etmeleri..

Belge alındı süreç devam ediyor... İl Müftülüğümüz de benzerlerine öncü kurum olamaya devam ediyor... Etmeli, hizmet yarışı istikrar içersinde sürdürülmeli...

Böyle bir heyecana ortak ettiği için Hikmet Kutlu Hocama, arkadaşlarına bir kere daha hürmet ve muhabbetlerimi arz ediyorum.

Ahsen OKYAR - Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı

7 Eylül 2005 Rahmet Dergisi

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.