Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8May/110

Aydınlar Ocağı ve Metin Eriş’le söyleşi – İsmail Kahraman / Gebze Gazetesi

 

2011.05.03 dr metin eriş 027 Kocaeli’nin ve Gebze bölgesinin 36 yıllık geçmişine gazeteci olarak canlı şahitlik yapıyorum. Nice olaylar yaşadık birçok şey gördük anlı şanlı güçlü geçinen niceleri gelip geçti.Bu gün bir çokları unutuldu hatırlanmıyor bile.Yaşadığım devir ne kadar sanal olursa olsun vefa,dostluk,arkadaşlık ve hatıralara büyük önem veren birisiyim.Gazeteci belgeselci olarak geçmişi hiç unutmuyorum.

Yıllar nede hızlı geçmiş.Tarihler 3 mayıs 1985 Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın kuruluşuna şahitlik yapıyoruz.İzmit’teki halk evi salonu tıklım tıklım dolmuş.Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın kuruluşu için Türkiye’nin önemli bilim fikir adamları toplantıya yoğun ilgi gösteriyor.Ahmet Kabaklı Hoca ve diğer ünlü bilim adamları teker teker konuşma yapıyor.Salonda müthiş kalabalık var.Aydınlar Ocağı Kocaeli Şubesini kuranlar hep birlikte merhum valilerimizden İhsan Dede’nin de bulunduğu hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.25 yaşında bir gazeteci olarak bu tarihi anlara şahitlik yapıp fotoğraflar çekiyorum.

Zaman ilerledikçe aydınlar ocağına üye oluyor ve bu günde ilim istişare kuruluna üye olmak gibi onurlu bir görevi üstleniyorum. Kocaeli Aydınlar Ocağı, partiler üstü hizmeti ile Kocaeli’ye büyük hizmet yapan Kocaeli’nin ilim kültür hayatını canlı tutan önemli bir kuruluş.Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın en önemli özelliği ise vefalı,bir kuruluş olması.

AYDINLAR OCAĞINDAN VEFA ÖDÜLÜ

3 Mayıs Türkçülük Günü aydınlar ocağının kuruluş yıl dönümü ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefat yıl dönümü bu anlamlı yıl dönümünde aydınlar Ocağı Kocaeli şubesi tarafından Aydınlar ocağının ilim istişare Kurulu üyesi olarak, Devri Alem Tv programı  ve Gebze gazetesi olarak yaptığım kültür ve tarih  hizmetlerinden  dolayı vefa ödülü ile ödüllendirildik. Bu gerçekten çok anlamlı bir Plaket töreni benim için.Vefanın bir semtin adının  olmadığını göstermesi bakımından güzel bir gelenek.Keşke bütün kurumlarımız  vefakar olabilseler. Her şeyin madde ile ölçüldüğü çıkarların ön planda olduğu vefasızlığın moda olduğu bir dönemde vefalı kurumların olması geleceğimiz adına mutluluk vericidir.

KOCAELİ’NİN MARKA DEĞERLERİNİ  DE ANLATTIM

Plaket töreninden önce Aydınlar Ocağının çok değerli başkanı gönül insanı Ahsen Okyar beyin 3 Mayıs Türkçülük günü ile ilgili güzel bir sunumunu dinledik.Ardından bize de söz verildi.Bende Aydınlar Ocağı’nın çok değerli gönül dostu üyelerine tarih kültür ve turizmde Kocaeli’nin marka değerleri.Kocaeli’nin tanıtımı ve Kocaeli’ne yapılması gereken kültürel hizmetler ile ilgili bir konuşma  yaptım.Yaptığım konuşmada özetle şunları söyledim: “Kocaeli’nde yaşamak Allah’ın bir lütfu olsa gerek.Kocaeli’nde birçok insan birbirini tanıyor,iş eş ekmek sahibi oluyor.Ancak Kocaeli’ne vefa borcumuzu ödemiyoruz.Bu gün birçok ulusal ve bölgesel kanalda devri alem programını hazırlayıp sunuyorum.Dünyanın birçok ülkesini geziyorum yurt içi ve yurtdışından davetler alıyorum aman hiçbir zaman Kocaeli’nden,Gebze bölgesinden kopmuyorum.Bir ayağım Kocaeli de ve Kocaeli’ne karşı büyük vefa borcumuz var bu borcu ödemek içinde bir çok belgesel kültürel ve tarihi çalışma hazırlıyorum Kocaeli’nin kültür ve turizmde marka değerlerini dünyaya tanıtmak için belgesel program ve kitap çalışmalarım devam ediyor. Aydınlar Ocağı’nın vefa ödülünü Sakarya Aydınlar Ocağı başkanının elinden alarak Sakarya ile de bir gönül köprüsü kurmuş olduk.

AYDINLAR OCAĞI’NIN ONUR KONUĞU DR. METİN ERİŞ’Tİ

Kocaeli Aydınlar Ocağının 27. kuruluş yıl dönümü toplantısının onur konuğu Kocaeli Gebze ve Dilovası tarihinin 42 yıllık canlı şahidi olan ve Kocaeli Aydınlar Ocağının kuruluşunu gerçekleştiren ve en önemlisi Dilovası bölgesine yaptığı eğitim, kültür ve çevre hizmetleriyle bölgeye büyük katkısı olan Kocaeli Sanayi Odası’nın kuruluşunu gerçekleştiren ve ilk meclis başkanı olan Dr Metin Eriş’ti. Metin abi sadece bir yönetici değil ilim fikir adamı ve hizmet insanı. Bölgemize büyük hizmetler yapmış bir gönül dostu. Kendisi ile hasret giderip çok özel  bir röportaj gerçekleştirdik. Dilovası ve Kocaeli ile ilgili yaptığımız röportaj yarın gazetemizde yayınlanacak.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.