Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Mar/130

Cemal Turgay ve Şakir Balkı’dan “Anılardaki İzmit” sunumu

cemal turgayşakir balkı  Kocaeli SMMMO Meclis toplantısına katılacak olan İzmit Sevdalısı Fotoğraf Sanatçısı Cemal Turgay ile İzmit Tarihi Araştırmacısı ve Yazar Şakir Balkı “Anılardaki İzmit” ismi verilen sunumu yapacak.

28 Mart Perşembe günü Saat: 13:30’da Otogar Yanındaki Kocaeli SMMM Odası Eğitim Kültür ve Hizmet binasında gerçekleşecek Mart ayı Meclis toplantısında 9 madde görüşülecek. Kocaeli SMMMO Meclis Başkanı Mehmet Balimre; “İzmit’in için çok önemli eserlere imza atan iki değerli büyüğümüzü Meclis toplantımızda konul edeceğiz. Meslektaşlarımıza “Anılardaki İzmit” konusunda bilgi verecekler. Meclis üyelerimizi ve meslektaşlarımızı toplantımıza bekliyorum.” Dedi.

cemal turgayİzmit Sevdalısı Fotoğraf Sanatçısı Cemal Turgay

şakir balkıŞakir BALKI kimdir?
1929 yılında Gönen’de doğdu. Uzun yıllar SEKA İzmit Fabrikası’nda kısım amiri olarak çalıştı ve buradan emekli oldu. İlk yazısı 1952 yılında yerel bir gazetede yayınlandı. Makale türünde bir yarışma yazısı da 1955 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nde çıktı. Dolmuş, Pazar, Zübük ve Akbaba dergilerinde mizah hikâyeleri yayımlandı. 1974 ve 1975 yıllarında Cumhuriyet’te iki romanı tefrika edildi. 1979 yılında, “Öküzlük Üstüne Nutuk” başlıklı yapıtı, Akşehir Nasrettin Hoca Gülmece Öyküleri Yarışması’nda birincilik ödülüne değer görüldü.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: SMMM Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.