Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

24Mar/130

Balkaya; İnsanlar her zaman görmeye hazır oldukları şeyleri görürler.

2  Balkaya; Tekrarlanmamış başarı tesadüftür

Av. Ruhittin Sönmez Başkanlığındaki Kocaeli Aydınlar Ocağının Mart ayı yemekli toplantısında “Sürdürülebilir Başarı Yönetimine Liderlik” konusunda bilgi veren Süperlas Genel Müdürü Ahmet Balkaya; İnsanlar her zaman görmeye hazır oldukları şeyleri görürler dedi.

Otel Asya’da gerçekleşen toplantıda konuşan Makine Yüksek Mühendisi Ahmet Balkaya; “ Zaman içindeki yolculuğumuzda belirsiz olan geleceğe doğru ilerlerken, yarın bugün oluyor, bugün de yaşadığımız her anı ile birlikte geçmişteki yerini alıyor. Başarıdan bahsederken esasında geçmişten bahsediyoruz. Çünkü her etkileşim veya olay, etkimizin olduğu veya olamadığı bir program dahilinde yaşanıyor. Başarı; Belirlenmiş hedefe tutkulu bir istekle ulaşmak için azimle çaba gösterilen faaliyetlerin bütünüdür. Tekrarlanmamış başarının tesadüf olduğu prensibini kabul ederek, kurumlar, kurumlar içinde faaliyette olan gruplar ve de kurumlarla bir bağlantısı olmayan, özetle iş ve çalışma hayatı dışındaki kişiler için de başarının sürdürülebilir olmasını sağlamak, liderlik temel ilkeleri ve ne yapıyorsak doğru yapmak için de temel odaklanma ilkelerini kapsayan 5x5 modelini iyi bilmeliyiz. İnsanlar her zaman görmeye hazır oldukları şeyleri görürler. Gerçek buluş eylemi yeni topraklar bulmaktan değil, yeni gözlerle görmekten geçer.” Dedi.

Çok sayıda gelen sorular ile interaktif olarak farklı görüşleri de ele alan Ahmet Balkaya endüstriyel ortamlar için de konuya derinlik kazandırdı.

Büyük ilgi

Ecz. Selçuk Arslan’ın sunup yönettiği toplantıya; BBP İl Başkanı Serhat Duyar, İgsaş Genel Müdürü Turan Tok, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu Başkanı Nihat Gürer, Karamürsel Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci, Kavakçılık Enstitüsü Müdürü Dr. Faruk Şakir Özay, Kocaeli SMMMO Meclis Başkan Vekili Ahsen Okyar, Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen, Makine Mühendisi Çetin Mut, eski Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Hattat-Müzehhibe Şefika Ülker, Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, Dr. Figen Doğan, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Günay Gülcü, Makine Mühendisi Yücel Uzman, Sigortacı Erdal Baykara, eski Bahçecik Belediye Başkanı İbrahim Gençer, Yeminli Tercüman Camal Barış, Sigortacı Sait Yıldırım, Stratejist Hasan Yılman, Elektrik Elektronik Mühendisi İbrahim Elyas Yenice, Makine Mühendisi İsmail Kaya, Dr. Mehmet Ayas, Kimya Yüksek Mühendisi Mustafa Görgün, Dr. Ayşe Zeynep Turan, Kocaeli Posoflular Derneği Başkanı Hamit Akbulut, Alca Şirket Müdürü Hasan Baltacı, İdris Türkten, Petrolcü Orhan Çakar, Tarihçi Nihal Özgirgin, Dr. Fatma Emre Taşolar, İşadamı Volkan Bulgurcu, Makine Mühendisi İdris Karakaş, Derya Dillioğlu, eski SEKA Daire Başkanı İlhan Özsoy, İnşaat Mühendisi Tahir Akman, Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Yurt İşletmecisi Yavuz Bektaş, İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mithat Bora Bulut, Kültür Dershanesi sahibi Ali Aydemir, Mustafa Giray, Sigortacı Arzu Aksoy, Dr. Ali Değirmenci, Eğitimci Mustafa Yıldız, İşadamı İsmail Araç, İbrahim Abdullah Patan, Eğitimci Tufan Kayalar, Mustafa KarakoçTesisat Teknikeri Salim Yaşar, emekli Erkal Ege, Tekstilci Samet Duyar ve Diş Hekimi Ömer Erdal ile eşleri katıldı.

Plaket

Toplantı, İGSAŞ Genel Müdürü Turan Tok tarafından, Süperlas Genel Müdürü Ahmet Balkaya’ya plaket takdim edilmesi ile sona erdi.

Ahmet Balkaya –Süperlas Genel Müdürü (Makine Yüksek Mühendisi)

1958 yılında İzmit’te doğdu. 1981 yılında  İ.T.Ü; Makina Mühendisliğini bitirdi. 1983: University of Missouri - Rolla, A.B.D; Mühendislik Yönetimi bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 1985 – 1987 yılları arasında Irak’ta Enka Teknik’te yönetici olarak çalıştı. 1987 – 2007 yılları arasında BEKSA; Çelik Kord Sanayi ve Tic. A.Ş.’de 1998’de Ticaret Direktörü, 2002’de Pazarlama & Satış Direktörü olarak görev yaptı. 2008: TRAYAL – Sırbistan’da Yönetim Danışmanlığında bulundu. Halen 2009 yılından beri Süperlas Genel Müdürü olarak yöneticiliğini sürdürmektedir.

1Süperlas Genel Müdürü Ahmet Balkaya “Sürdürülebilir Başarı Yönetimine Liderlik” konusunda bilgi verirken

2Hasan Uzunhasanoğlu, Genel Müdür Ahmet Balkaya’ya sorusunu sorarken

3Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman’ın da yer aldığı masa

4Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin ve toplantıya katılanlar

5Ecz. Selçuk Arslan, Ahsen Okyar, tv 41 Haber Müdürü Ahmet Sezgin, Dr. Figen Doğan

7İGSAŞ Genel Müdürü Turan Tok tarafından, Süperlas Genel Müdürü Ahmet Balkaya’ya plaket takdim edilirken (Süperlas Genel Müdürü Ahmet Balkaya, İGSAŞ Genel Müdürü Turan Tok, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez)

IMG_8132Protokol masası

IMG_8179Tahir Akman, Ahsen Okyar, Derya Dillioğlu

IMG_8191Ali Kahraman soru sararken

IMG_8216Ahsen Okyar, Kandıra Zafer İlkokulu (1962-1967) sınıf arkadaşı Mustafa Yıldız ile birlikte

IMG_8221Ahsen Okyar, Dr. Ayşe Zeynep Turan, Dr. Figen Doğan, Dr. Fatma Emre Taşolar, Nursel Okyar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.