Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Mar/130

Nevruz (Ergenekon) Türklerin Bayramıdır

2  Türk Dünyası'nın her köşesinde milli bayram olarak kutlanan, temeli beş bin yıllık Türk tarihine dayalı Ergenekon/Nevruz bayramı Hoca Ahmet Yesevi Vakfında kutlandı.

İstanbul Küçükayasofya Külliye içersindeki Vakıf Merkezindeki kutlama Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce’nin konuşması ile başladı. Aslıyüce; “1990 yılında bağımsızlıklarını ilan eden Türk Cumhuriyetleri'nde 21 Mart Ergenekon/Nevruz Bayramı'nı "Milli Bayram" olarak ilan etmişlerdir. Türkiye'de de 1991 yılında Türk Dünyası ile birlikte ortak bir gün olarak resmi tatil olmaksızın bayram ilan edilmiştir. Avrasya’nın, Türk âleminin Nevruz toyu kutlu olsun.” dedi.

NEVRUZ TÜRKLERİN BAYRAMI

Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi İzmitli Prof. Dr. Ahmet Taşağıl; “Nevruz Türklerin bayramıdır. Türk kültüründen kaynaklanan Ergenekon/Nevruz bayramı, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş ananevi ve temeli beş bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayramdır." Dedi.

ÖRS ÜZERİNDE DEMİR DÖVÜLDÜ

Konuşmalardan sonra, Nevruz ateşi yakıldı. Konuklar, göğe yükselen ateşin üzerinden atladılar. Örs üzerine konan demir, çekiçle dövüldü. Demir dövme töreninden sonra dağıtılan yumurtalar davetliler tarafından tokuşturuldu.

BÜNYAMİN AKSUNGUR ÇOŞTURDU

Türk Dünyası’nın dörtbir köşesinden derlediği ezgilerle davetlileri coşturan sanatçı Bünyamin Aksungur, Nevruz kutlamalarına ayrı bir mana kattı. Kazım Ertaş'ın Yesevî bereketiyle kazanda hazırladığı şifalı geleneksel Nevruz Pilavı (Bulgur Pilavı) konuklara ayranla beraber dağıtıldı.

KOCAELİ EKİBİ

İstanbul Küçükayasofya Külliye içerisindeki kutlamaya; Kocaeli Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu üyesi Dr. Mithat Bora Bulut, İlim ve İstişare Kurulu üyeleri; Ahsen Okyar ve Mustafa Toka, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen ve Halime Toka katıldı.

1İzmitli Prof. Dr. Ahmet Taşağıl Nevruz Bayramı ile ilgili bilgi verirken

2Yunus Özen, Dr. Mithat Bora Bulut, Mustafa Toka, Türk Dünyası’nın dörtbir köşesinden derlediği ezgilerle davetlileri coşturan sanatçı Bünyamin Aksungur, Doç. Dr. Hüseyin Lale, Ahsen Okyar, İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Öner

3Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen Nevruz ateşi üzerinden atlarken

4Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu üyesi Ahsen Okyar demir döğerken

5Dr. Mithat Bora Bulut, Gazeteci-Yazar İsrafil K. Kumbasar, TMC Flim Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Saraç, Ahsen Okyar

6Ahsen Okyar, Araştırmacı-Yazar Mehmet Şadi Polat, Hoca Ahmet Yesevi Başkanı Erdoğan Aslıyüce

7Yesevi Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Temel Can, Nevruz Pilavı dağıtırken

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.