Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Mar/130

Dr. M. Şefik Postalcıoğlu gözyaşları, dua, sevdiği ilahi ve şarkılarla anıldı

SAM_9777

Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Şef Ayşen Kurumcan yönetimindeki Türk Müziği topluluğu Dr. M. Şefik Postalcıoğlu’nu anma konseri düzenledi.

Kocaeli Valiliği İl Kültür Müdürlüğü Türk Müziği Korosu yönetimi ile Kocaeli Aydınlar Ocağı, Kocaeli Kent Konseyi, Kocaeli Tabip Odası, Afyonkarahisarlılar Derneği ve Kocaeli Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen Dr. M. Şefik Postalcıoğlu’nu anma konseri gerçekleşti.

VALİ DE KATILDI

Dr. M. Şefik Postalcıoğlu’nun adınının verildiği Leyla Atakan Kültür Merkezi’ndeki salonda yapılan konsere ailesinin yanı sıra, Vali Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez, Tabip Odası Başkanı Dr. Kemal Keşmer, İzmit Seka Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Kemal Cebeci, Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Yusuf Pamuk, Sakarya Aydınlar Ocağı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahsen Okyar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ecz. Selçuk Arslan ve davetliler katıldı.

İl Kültür Müdürlüğü Türk Müziği Korosu Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Mehmet Bengi, yöneticiler Gül Güner, Ahmet Balkaya, Gültaç Bülbül Çalışkan, Av.Bülent Kocaata’nın ev sahipliği yaptığı Dr. M. Şefik Postalcıoğlu’nu anma konserinde konuşma yapan Vali Topaca, Dr. Postalcıoğlu’nu vefatından kısa bir süre önce tanıdığını,  sevecen içten ve güzel  bir insan olarak hatırlanacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerinden erken davranarak salona isminin verildiğini belirten Vali Topaca, “Büyük bir aksilik olmazsa, yeni yapılacak Kocaeli Devlet Hastanesi’ne ismini vermeyi düşünüyoruz.”dedi. Vali Topaca’nın müjdesi salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

BİZ ONDA SAYGIYI GÖRDÜK

Merhumun kentimizde yaşayan kendisini tanıyan herkese emeğinin geçtiğini belirten Dr. Mehmet Bengi de “Dr. M. Şefik Postalcıoğlu çok insanın yüreğinde yer etti. Biz onda saygıyı gördük. İnsan sevgisinin yanı sıra güzel bir hekimli örneği de verdi. İlimizin kültür hayatına da katkıları oldu. Kendisini toplum hizmetine adamıştı. Onkoloji Hastanesi’nin yapılmasında çaba gösterdi.” dedi. 

Duygusal anların yaşandığı konserde Zeynep Postalcıoğlu, önceki gece eşi Dr.  M. Şefik Postalcıoğlu’nu rüyasında gördüğünü, anma gecesinde oğlu Orhan’ın konuşma yapmasını istediğini söyledi. Sahneye davet edilen Orhan Postalcıoğlu da “Babam bana her zaman haram yememeyi, güzel işler yapmamı tavsiye etti.” dedi.

Konserin sunuculuğunu Dr. M. Şefik Postalcıoğlu’nun Hacettepe’den okul arkadaşı olan Yasemin Yılmaz yaptı. Anma konserinde Postalcıoğlu için hazırlanan sinevizyon gösterisinde salonda bulunan davetliler gözyaşlarını tutamadı.

Şef Ayşen Kurumcan yönetimindeki Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Müziği Korosu, sevilen eserleri koro ve solo halinde seslendirdi. Konser organizasyonuna katkıları olanlara ve koroya çiçeklerin verildiği anma konserinde Vali Ercan Topaca,  Dr. M. Şefik Postalcıoğlu’nun adını yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

SAM_9788İl Kültür Müdürlüğü Türk Müziği Korosu Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu sahnesinde

SAM_9776Dr. M. Şefik Postalcıoğlu

3Dr. Mehmet Bengi, Gül Güner

SAM_9789İl Kültür Müdürlüğü Türk Müziği Korosu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Bengi

5Ahmet Görgün Küçük, Firdevs Küçük, Nursel Okyar ve konsere katılanlar

6

SAM_9811Ahmet Görgün Küçük, Ahsen Okyar

8

9Koronun erkek üyeleri

10Kocaeli Valisi Ercan Topaca konuşma yaparken

11Dr. M. Şefik Postalcıoğlu Erol Sayan hocanın “Ayşem-Zeynebim” şarkısını söylerken

12Protokol ve Zeynep Postalcıoğlu sahnede

SAM_9814Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Ahsen Okyar, Ahmet Balkaya

SAM_9815Selçuk Arslan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Ahsen Okyar, Ahmet Balkaya, Dr. H. İbrahim Kahraman, Av. Ruhittin Sönmez, Abdullah Köktürk

SAM_9817Ahmet Balkaya, Av. Ruhittin Sönmez, Adnan Zamburkan, Ahsen Okyar, Dr. Mehmet Bengi, Abdullah Köktürk, Selçuk Arslan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu

SAM_9819Selçuk Arslan, Gül Arslan, Av. Ruhittin Sönmez, Emel Cerrahoğlu, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Dr. A. Gülden Sönmez, Nursel Okyar, Ahsen Okyar, Adem Arı

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.