Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

14Mar/130

Kandıra Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri Bursa’da

  Kandıra Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 75 öğrencisini Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği otobüslerle Bursa’ya geziye götürdü.

Kafile başkanlığını Okul Müdürü Mete Domaç’ın yaptığı gezide öğrencilerle birlikte Müdür Yardımcısı Mesut Aslan, öğretmenlerden; Aynur Güzel, Mustafa Ünal, Uğur Okkirman ve Emine Baltürk de bulundular.

Öğrenciler Bursa’da Ulu cami, Yeşil Cami, Emir Sultan, Orhan Gazi Türbesi, Osman Gazi Türbesi ve Tophanenin yanında turistik yerleri de gezip inceleme imkanı buldular. Gezi boyunca öğrencilere tarihi camiler ve diğer turistik yerler hakkında oldukça önemli bilgiler verilirken, öğrenciler ilk defa gelip gördükleri yerlere hayran kaldılar.

Neşeli ve oldukça mutlu görülen öğrenciler Bursa sokaklarında tarihi yerleri bir biri ardına dolaştılar. Özellikle Ulu Cami hakkında gezi rehberinin anlattıklarını çok dikkatli dinleyip çok önemli bilgiler edinen öğrenciler hayranlıklarını dile getirdiler. Günün sonunda oldukça neşeli bir şekilde tekrar Kandıra’ya geri dönerlerken okul idaresinden gezilerin devam etmesini istediler.

Gezi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mete Domaç “Ülkemizin değişik yerlerindeki tarihi ve turistik yerlerimizi öğrencilerimize anlatmanın yanında gezdirerek daha iyi öğrenmelerini ve ülkemizi iyi tanımalarını amaç edindik. Bu tür gezilerimizi ileriki günlerde imkanlarımız ölçüsünde öncelik Çanakkale Şehitliği olmak üzere devam edecek. Öğrencilerimizin ülkemizin özellikle ilçemize yakın olan tarihi ve turistik yerlerini gezmelerini ve tanımalarını istiyoruz. Temin ettikleri araçlar için Kocaeli Büyükşehir Belediyemize şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Kandıra Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri Saltanat Kapı önünde

2Kandıralı öğrenciler Bursa Yeşil Türbe girişinde

3Bursa Saat Kulesi bahçesinde

4Kandıralı öğrenciler Bursa’da

5Kandıra Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri Bursa’da gezerken

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.