Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

2Mar/130

Turizm ve KANDIRA – Filiz KIYMAZ

625523_10200702450871552_576266958_n  Turizm ve KANDIRA - Filiz KIYMAZ

Kandıra ilçemizin doğası, denizi, havası bir başkadır.
Cennetten bir köşe deriz ya tıpkı öyle...

Bakmaya doyamadığımız denizi; bazen sakin, bazen hırçın dalgalarıyla, bizi kendine çeker. Kış aylarında başka, yaz aylarında bir başka güzeldir. Kandıra’mızın toprakları çok verimlidir. Doğal üretilen toprak ürünleriyle, hayvansal ürünleriyle geçmişten bugüne Kocaeli’nin diğer ilçelerinin ihtiyacını karşılamaktadır.
*Kandıra halkımız üretmeye hazır
*Kandıra ilçemiz doğal güzelliğiyle hazır
Turizmin gelmemesi için hiç bir sebep yok.

ŞİMDİ BİRAZ DÜŞÜNELİM;

Doğa harikası bir ilçe, doğal ürünler yetişiyor, denizinde çok güzel balıkları var. İnsanlar bu güzelliklerin farkına varmaya başladılar.
Turizm Kandıra ilçemizin kapısına dayandı 'geldim buradayım' diye bağırıyor adeta. Bir an önce oteller kurulmalı, alt yapıları oluşturulmalı..

Kandıra’mız TURİZME KAZANDIRILMALI.

Bu acele niye mi?
Küresel ısınmadan dolayı Ege, Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların artacağı belirtilmekte. İnsanlar tatil taleplerini sıcaklığı normal olan illerden yana kullanacaklardır. Bizler ilimizin turizme açık olduğunu biliyoruz. Kandıra ilçemiz için planlar yapılmalı alt yapısı, yolları, plajları, otelleriyle turizme hazırlanmalı.

Kandıra turizmi inanın ilimize çok şey kazandıracak.
Kandıra halkımız ürünlerini otellere, kadınlarımız el işlerini turistlere satabilecek ciddi bir gelir sağlayacak. Otel yatırımcılarımız kazanacak, Kocaeli kazanacak, gençlere iş imkanları sağlanacak. Kocaeli de birçok sektör kazanacak.

Kandıra’mızı çok hızlı bir şekil de turizme hazırlamalıyız.

Kedisini geliştirmeyen toplumlarda ilerleyen zaman da genç nüfus kalmaz, gençler iş için göç etmek zorunda kalır. Bunu da göz önünde bulundurmalıyız.

Bütün imkanlar varken herkes üzerine düşeni yaparsa Kandıra ilçemiz hak ettiği değere, ilgiye kavuşmuş olacaktır.

Ahsen Okyar’ın notu:

Kocaeli Aydınlar Ocağı 27 Şubat 2013 Perşembe akşamı iki önemli sanatçı; Udi Necati Çelik ile Tamburi Celâleddin Çelik’i ağırladı. “Medeniyet ve Müzik” konferansı ve Türk Müziğinin nadide eserlerinin icra edildiği toplantıda Filiz Kıymaz hanımefendi ile karşılaştım. Sohbet arasında Kandıra ile ilgili bir yazı hazırlığım var dedi. 1 Mart günü saat:20:22’de “yazıyı tamamladım, devamı da gelecek inşallah” notuyla birlikte “Turizm ve KANDIRA” yazısını gönderdi.

Filiz Kıymaz kardeşime tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.