Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

23Şub/130

Sakarya’da “BALKAN SAVAŞLARININ 100.YILI” paneli

SAM_9231  22 Şubat 2013 Cuma / "Balkanlarda Türk Varlığı ve Balkan Savaşlarının 100. Yılı"

Sakarya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu’nun açış konuşması ile başlayan toplantı  22 Şubat 2013 Cuma günü saat: 19.00'da Demiryolu İş Sendikası Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Okutman Adem Arı’nın yönettiği, Av. Özcan Pehlivanoğlu ile Yrd. Doç. Dr. Selçuk Ural'ın konuşmacı olarak katıldığı "Balkanlarda Türk Varlığı ve Balkan Savaşlarının 100. Yılı" konulu Panel büyük ilgi gördü.

Balkanlara Türk varlığı ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Selçuk Ural’dan sonra söz alan Av. Özcan Pehlivanoğlu, Balkan coğrafyasının 1800'lü yıllarda basılan yabancı haritalarda "Türkiye" veya "Avrupa Türkiye'si olarak geçtiğini anlatarak, "Zaten Hıristiyan dünyasının Müslüman olanlara 'Türk' gözüyle bakıyorlar.

Balkanlar Osmanlılardan da önce bir Türk vatanı olduğu biliyoruz. Fakat Osmanlı devletini yönetenler gerekli desteği ve önemi vermemesi, Balkanlarda yaşayan Türklerin bir kısmının şahsi menfaatini düşünüp gerekli fedakarlığı yapmaması sonucu Balkanları kaybettik. Bugünde aynı hatalar yapılıyor. Anadolu coğrafyası üzerinde beynelmilel oyunlar oynanıyor. Birileri de siyasi ikballeri için bu oyunlara destek oluyor. Onun için milletçe uyanık olmalıyız. Balkanlardaki Türklerin uğradığı felakete uğramamalıyız" şeklinde konuştu.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, eşi Dr. A. Gülden Sönmez, Genel Sekreter Hasan Uzunhasanoğlu, Yönetim Kurulu üyesi Dr. Mithat Bora Bulut, İlim ve İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahsen Okyar, İlim ve İstişare Kurulu üyesi Musa Ordu ve eşi Reyhan Ordu İzmit’ten gelerek panele katıldı.

SAM_9225Sakarya Aydınlar Ocağı  Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu

SAM_9253Yrd. Doç. Dr. Selçuk Ural ve oturum başkanı Okutman Adem Arı’nın 

SAM_9235Yrd. Doç. Dr. Selçuk URAL KİMDİR?
1980 yılında Sakarya’da doğan Selçuk Ural, ilk ve orta öğrenimini ilimizin köklü okullarında tamamladıktan sonra, lisans eğitimini de Sakarya Üniversitesi Tarih bölümünde 2004 yılında tamamlamıştır. Öğrenciliği döneminde 2000-2002 tarihleri arasında, Sakarya Üniversitesinde Öğrenci Konseyi başkanlığı görevini yaparken, aynı zamanda Sakarya Üniversitesinin ülke çapında çıkardığı öğrenci konseyleri ilk ve tek genel başkanlığı görevini de sürdürmüştür. Selçuk Ural, lisans eğitimini yüksek bir dereceyle bitirdikten sonra hiç ara vermeden 2006 yılında Yüksek Lisans, 2012 yılında da doktorasını tamamlamıştır. Halen Sakarya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümünde Yrd.Doç.Dr. olarak görev yapan Selçuk URAL, ilimizin başka önemli sivil toplum kuruluşlarında da yönetici konumunda olup, evli ve bir çocuk babasıdır.

SAM_9233Yrd. Doç. Dr. Selçuk Ural

SAM_9234Adem Arı, Av. Özcan Pehlivanoğlu

SAM_9244 Av. Özcan Pehlivanoğlu

fotoğraf (2)Özcan PEHLİVANOĞLU KİMDİR?
Özcan Pehlivanoğlu 1963 yılından ana ve baba tarafı Rumeli'den gelmiş bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Eyüp'te büyüdü.
Eyüp Merkez İlkokulunu,Eyüp Ebussuud Ortaokulunu ve Eyüp Lisesini bitirdi. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.Marmara Üniversitesinde yüksek lisans çalışması yaptı. Almanya'da bir yıl lisan öğrenimi görerek çeşitli çalışmalarda bulundu. Yaklaşık yirmi yıldır avukatlık mesleğini kamuda ve serbest çalışmak üzere sürdürmektedir. Bunların yanında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğünde iki yıl, TBMM'de üç yıl danışmanlık görevinde bulundu. Türkiye Futbol Liglerinde Süper Lig dahil olmak üzere 18 yıl hakemlik yaptı.Türkiye Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğinde yöneticilik,Futbol Federasyonunda Temsilcilik görevlerini yaptı. Sporla ilgili olarak Zaman Gazetesinde 9 yıl yazarlık, STV Televizyonunda yorumculuk yaptı.
MEDYA ÇALIŞMALARI
BENGÜTÜRK TELEVİZYONU
Pazar Sohbetleri
Türk Dünyası
Spor Gündemi
Banu Avarla Gündem Özel
VATAN TV
“Sıradışı” Programı
TEK RUMELİ TV, RUMELİ TV, ULUSAL KANAL, MELTEM TV, ÇAY TV, MPL,KANAL 9 Televizyonu
Çeşitli Programlar
Gazeteler
Günboyu / Ulusal – Günlük
Frekans – Kırklareli / Başyazar
Uzunköprü – Edirne
Yenihaber – Tekirdağ
Sökegerçek – Aydın
Mersinhaberci – İçel
Alternatifçözüm – İstanbul
HaberTurka – İstanbul

SAM_9250Toplantıya katılanlar

SAM_9252Ahsen Okyar, Yrd. Doç. Dr. Emin Sezer ve toplantıya katılanlar

SAM_9231Yrd. Doç. Dr. Selçuk Ural, Adem Arı, Av. Özcan Pehlivanoğlu

SAM_9254Toplantıya ilgi gösterenler

SAM_9261Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Ahsen Okyar

SAM_9265Yrd. Doç. Dr. Emin Sezer, Ahsen Okyar, Dr. Abdullah Arslantürk, Dr. Mithat Bora BulutSAM_9267Ahsen Okyar, Av. Özcan Pehlivanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Emin Sezer

SAM_9269Dr. A. Gülden Sönmez, Av. Ruhittin Sönmez, Adem Arı, Levent Bülbül, Dr. Mithat Bora Bulut, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Ural, Ahsen Okyar, Av. Özcan Pehlivanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Emin Sezer

SAM_9271Av. Özcan Pehlivanoğlu, Prof. Dr. Salih Zeki Bulut, Ahsen Okyar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.