Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

2Şub/130

Dr. Sinan Oğan Denge ve Birlik Platformu toplantısında konuştu

SAM_8878  Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN İzmit’te Kocaeli Sanayi ve Ticaret Odası Tesislerinde Denge ve Birlik Platformu Tarafından düzenlenen toplantıda  "Türkiye'nin Güncel Sorunları" konusunda bilgi verdi.

Başkanlığını Dr. Serdar Kaman’ın yaptığı Denge ve Birlik Plarformu, önemli bir konuk ağırladı. Club Bithynia’da bir araya gelen platform üyeleri, MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan’ı misafir etti.

ANAYASA 231 DEFA DEĞİŞTİRİLDİ
Toplantının açılışında konuşan Dr. Serdar Kaman, platformun kuruluş amacı ve hareket alanı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ardından toplantının özel konuğu Dr. Sinan Oğan söz aldı. Oğan, Türkiye`de şimdiye kadar 5 anayasa yapıldığını ve 231 defa madde değiştirildiğini ifade etti, bugünlerde ise yarınları yönetecek yeni bir anayasa için çalışmalar başladığını kaydederek, “En fazla anayasa yapan ve değiştiren memleketiz. Bundan sonraki süreçte de başkanlık sistemi için yeni bir anayasa yapılacak” dedi.

TÜRK MİLLETİNE HAKARET

Siyaseti ilmi düzeyde de takip etmeye çalıştığını dile getiren Oğan, “Bu güne kadar hiçbir mecliste ard arda Türk milletine bu kadar hakaret edildiğini görmedim. Memleketin geleceğine yönelik umutsuzluk bizi alıp götürüyor” diye konuştu. Türk milletini oluşturan kurucu unsurlara hakaret edilerek mağdur millet yaratılmaya çalışıldığını, bunun da Kürt milleti olduğunu söyleyen Oğan, “Anayasa’dan Türk kelimesi kaldırılmaya çalışılıyor. Anayasalar ülkenin ortak senedidir. Türkiye’de yaşayanlara ne diyeceğiz. En önemli sorunlardan biri bu. Memleketin ismi Türkiye’dir ama bu memleketi kuranlar Türk’tür. İsmimiz konusunda bir soru işareti getirirseniz, isimsiz bir millet ortaya koyarsanız bunun sonu Yugoslavya’dan farklı olmaz” açıklamasında bulundu.

TERÖRLE ETKİN MÜCADELE
Konuşmasına son günlerde gündemden hiç düşmeyen İmralı görüşmeleriyle devam eden Oğan, terör konusunda sert ifadeler kullandı. Oğan, “Terör örgütüyle mücadele konusu gündeme alınmazsa, barışa gitmek için teröristin şartlarını kabul ederek masaya oturmakla çözüm olmaz. Şimdiye kadar teröristin bize sunduğu 17 maddeyi 10 yıl içinde kabul etmişiz. Zaten geriye kabul edilmeyen 3-4 madde kalmış. Barışı zorlarken daha büyük sorunlar getirmesi korkutuyor. Terörle etkin mücadele içine girmeli. Teröristle pazarlığa düşülmemeli” ifadelerine yer verdi.

ŞİRİN GÖSTERİLİYOR
Oğan`ın gündeminde bir de yeni Büyükşehir Yasası vardı. Oğan, yasayla ilgili vatandaşların aldatıldığını savunarak, “Yeni Büyükşehir Yasası Türkiye`yi federatif sisteme doğru götürmenin bir başlangıcıdır. Dağda silah bırakan adamlar doğu illerinden korucu olacak. Valinin görevlerine olumsuz kısıtlamalar gelecek.  Bu yönetim şekli halka şirin gösterilmeye çalışıyor. Önümüzdeki süreç Türkiye`nin kader sürecidir” diyerek tedirginliğini dile getirdi.

Toplantı büyük ilgi gördü.

484726_414456808640744_2052841443_nDr. Serdar Kaman açılış konuşmasını yaparken

SAM_8873Dr. Serdar Kaman, Dr. Sinan Oğan, Lütfü Türkkan

SAM_8875

SAM_8878Av. Naci Kara, Aykutşad Selçuk, Dr. Sinan Oğan, Av. Ruhittin Sönmez, Süleyman Pekin, Yaşar Şanlı ve Ahsen Okyar

SAM_8879Aydın Ünlü, Av. Naci Kara, Aykutşad Selçuk, Dr. Sinan Oğan, Av. Ruhittin Sönmez, Süleyman Pekin, Mustafa Çintaş, Yaşar Şanlı ve Ahsen Okyar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.