Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

19Oca/130

25 Ocak’ta Irak Türkmenleri’nin Sorunları Dile Gelecek

3567456000aBYlW3597Gf8ub9xtzUKOVHuRZ5W7M2gIag

25 Ocak Cuma günü Irak Türkmenleri'nin Sorunları Dile Gelecek

Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği, Türk Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, Kocaeli Aydınlar Ocağı işbirliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Beyatlı tarafından Plaj Yolu’ndaki Kocaeli Bilim ve Teknoloji Kulübü Konferans salonunda 25 Ocak 2013 Cuma günü akşamı saat 19’da bir konferans verilecek.

Son günlerde Irak merkezi hükümeti ile Irak’ın kuzeyindeki bölgesel peşmerge yönetimi arasında ciddi bir sorun haline gelen Kerkük konusu konferansta irdelenecek.

Bilindiği gibi Kerkük Petrolleri konusunda hak iddia eden Barzani yönetimi ile Irak Başbakanı Maliki arasındaki restleşme geçen ay silahlı çatışmaya dönüşmüş ve ABD’nin araya girmesiyle fiilen ateşkes ilan edilmişti.

Ancak Barzani kuvvetleri kuzeyden ve Maliki’ye bağlı Irak ordusu ise güneyden, kenti geçtiğimiz hafta tekrar kuşatma altına aldılar.

Çıkması muhtemel bir çatışmada, kent nüfusunun yüzde 60 kadarını oluşturan Türkmenler ise en çok kayıp veren grubu oluşturacaklar. Daha önce kentteki tapu ve nüfus daireleri Barzani’ye bağlı güçlerce yağmalanan Kerkük kentinde, aynı zamanda demografik yapıyı değiştirmeye yönelik olarak da çeşitli gruplarca ciddi bir çalışmalar yapılıyor.

Irak Türkmenleri’nin daha önce silahsızlandırıldığı için, kendilerini koruma şansları ve caydırıcılıkları ise ne yazık ki yok…

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Beyatlı tarafından verilecek olan konferansta hem mevcut durum dile getirilecek, hem de yapılması gerekenler masaya yatırılacak.

Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği, Türk Eğitim Sen Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Aydınlar Ocağı işbirliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Beyatlı tarafından Plaj Yolu’ndaki Kocaeli Bilim ve Teknoloji Kulübü Konferans salonunda 25 Ocak 2013 Cuma günü akşamı saat 19’da gündemi tartışmak üzere düzenlenecek olan konferansa ilgi duyanlar davetlidir.

Bekleniyorsunuz..

bayraktme

kerkukharita.gif

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.