Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Ara/120

Sarıca; Deprem ve Kanser riskine karşı tercih Kandıra olmalı

DSC_1051      25 Aralık 2012 Salı / Sarıca; Deprem ve Kanser riskine karşı tercih Kandıra olmalı

Kocaeli Kandıralılar Derneğinde konuşan DPT Genel Müdürlüğünden emekli İsmail Sarıca, “Topyekun kalkınma projelerine ihtiyacı olan Kandıra, Kocaeli’nin deprem ve kanser riskine karşı en güvenli ilçesidir.” Dedi.

Kandıra cazibe merkezi

Harun Reşit Kocagöz başkanlığındaki Kocaeli Kandıralılar Derneğinin 2012 yılının son toplantısı Otel Asya’da yapıldı. Toplantıda Devlet Planlama Teşkilatından Genel Müdür olarak emekli olan İsmail Sarıca Kandıra’nın Sosyal ve Ekonomik Gelişmişlik Durumumuz başlığı ile sunduğu konferansında; “Kocaeli’nin gelişmişlik sıralamasındaki yeri, bugüne kadar Kandıra için yapılan planları olumsuz etkilemiştir. Büyükşehir yasası Kandıra için şans olmuştur. Tübitak-Mam uzmanları Deprem riskinin en az olduğu yer olarak Kandıra’yı gösterirken, İl Sağlık Müdürlüğü raporlarında da en sağlıklı ve yaşanabilir çevrenin Kandıra olduğu ve Gebze’de Kanserden ölümler %21 oranında gerçekleşirken Kandıra’da bu oran %7 civarındadır. Topyekun kalkınma projelerine ihtiyacı olan Kandıra, Depreme güvenli, tarım ve hayvancılık, ulaştırma, turizm, eğitim ve sağlıklı çevre bakımından yaşlıların ahir ömürlerini huzurlu geçireceği en uygun yerdir. Cazibe merkezidir.” Dedi.

Çok sayıdaki soruyu cevaplayan İsmail Sarıca’ya Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kocaeli Kandıralılar Derneği Harun Reşit Kocagöz ve İşadamı Ahsen Akalın tarafından plaket takdim edildi.

Temayüz eden Kandıralılara Plaket

Konferans öncesi Başarılı çalışmaları ile temayüz eden Kandıralılardan Halk Bankası Kocaeli Bölge Koordinatörlüğü Bireysel Bankacılık Bölüm Müdürü Mehtap Memiş’e, eski İzmit Belediye Başkanı – Kocaeli Milletvekili Erol Köse tarafından, YAĞIZLAR Yapı Mal. San. Tic. Ltd. Şti. Şirket Müdürü - İşadamı Ferit Yağız’a, KOÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan tarafından Tebrik ve Teşekkür plaketleri takdim edildi.

Genç ve Yeni üyelere Rozet

Kocaeli Kandıralılar Derneğinin yeni ve genç üyeleri; Laboratuvar Teknikeri Fatih Kayan’a, İl Genel Meclisi Üyesi Recep Şenol ve Kocaeli Olimpiyat Yıldızları Gençlik ve Spor Kulübünün Kurucu Başkanı Tolga Havuç’un üyelik rozetini de İl Genel Meclisi üyesi İsmail Akalın taktı.

20 yıl pastası

Kocaeli Kandıralılar Derneği 9. dönem(25.03.2010 – 28.03.2012) Yönetim Kurulunda görev yapan; Genel Sekreter ve DP İl Başkanı Levent Yağız’a, ADD Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü tarafından, Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Alkan’a, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanları Turan Sarı, Günay Gülcü, Av. Hüseyin Acurman, Erdal Baykara, Dr. İsmail Çapcı, Recep Yıldız ve Harun Reşit Kocagöz tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Başkanlar 20 yıl pastasını birlikte kesti.

Yılın son toplantısına büyük ilgi

İsmail Sarıca’nın eşi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Süheyla Sarıca ile birlikte geldiği toplantıya; Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, KOÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, eski Kandıra Belediye Başkanları Turan Sarı, Kenan Evin ve Mustafa Ören, eski Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanları; Günay Gülcü, Av. Hüseyin Acurman, Erdal Baykara, Dr. İsmail Çapcı, Recep Yıldız, Erdoğan Alkan ve Harun Reşit Kocagöz, CHP Kandıra İlçe Başkanı Muzaffer Yağız, Av. Abdurrahman Kaymak, Kocaeli SMMMO Meclis Başkan Vekili Ahsen Okyar, İSU Ticaret İşleri Daire Başkanı Ünal Köken, İl Genel Meclisi üyeleri; İsmail Akalın ve Recep Şenol, Kandıra Belediye Meclis üyeleri; Kemal Kardeş ve Rüştü Uygur, Dr. Ali Değirmenci, ADD Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü, Tesisat Teknikeri Salim Yaşar, Beylerbeyliler Derneği Başkanı Ayhan Ayyıldız, Reklamcı Metin Gönül, Elektrik-Elektronik Mühendisi Esat Kaygısız, Burak Şirket Müdürü İbrahim Yılmaz, Posoflular Derneği Başkanı Hamit Akbulut, işçi emeklisi Ahmet Güngör, Yörükler Derneği Başkanı Mehmet Özer, Av. Fatih Polat, İşadamı Volkan Bulgurcu, Dr. Mehmet Karanfil, Gayrimenkul Danışmanı Ahmet Bozdemir, Ses sanatçısı Sertaç Tugay, Muhasebe sorumlusu Ahmet Acar, Sinema sanatçısı Turhan Bayrak, İşadamı Umut Bulgurcu, Bilgisayar Mühendisi Muammer Yüzügüldü ve çok sayıda Kandıralı katıldı.

Erol Köse’den şarkı

Toplantı, 80 yaşını kutlamaya hazırlanan e. Milletvekili-Belediye Başkanı Erol Köse’nin okuduğu şarkı ile sona erdi.

1Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Harun Reşit Kocagöz

2Erdal Baykara, Nursel Okyar, Ahsen Okyar, Dr. Ali Değirmenci, Tolga Havuç, Turan Sarı

3Halk Bankası Kocaeli Bölge Koordinatörlüğü Bireysel Bankacılık Bölüm Müdürü Mehtap Memiş’e, eski İzmit Belediye Başkanı – Kocaeli Milletvekili Erol Köse plaket takdim ederken

4Plaket alan ve üyelik rozeti katılanlar Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Harun Reşit Kocagöz ile birlikte ( Fatih Kayan, Ahsen Okyar, Tolga Havuç, Ferit Yağız, Harun Reşit Kocagöz, Mehtap Memiş, İsmail Sarıca, Erdoğan Alkan, Levent Yağız)

5İsmail Sarıca Sosyal ve Ekonomik Gelişmişlik Durumumuz konulu sunumunu yaparken

6Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanları 20. Yıl pastasını birlikte keserken

7Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kocaeli Kandıralılar Derneği Harun Reşit Kocagöz ve İşadamı Ahsen Akalın birlikte, İsmail Sarıca’ya plaket takdim ederken

8Erol Köse toplantının finalinde şarkısını söylerken

155

DSCF0816

DSCF0824

DSCF0851

DSCF0855

DSCF0860

DSCF0862

DSCF0868

DSCF0869

DSCF0880

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.