Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Ara/120

DPT emekli Genel Müdürü İsmail Sarıca, Kandıralılar Derneğinde

33950DPT e. Genel Müdürü İsmail Sarıca Kandıralılar Derneğinde konferans verecek

Harun Reşit Kocagöz Başkanlığındaki Kocaeli Kandıralılar Derneğinin 2012 yılının son yemekli toplantısında, Devlet Planlama Teşkilatı e. Genel Müdürü İsmail Sarıca konferans verecektir.

Kocaeli Kandıralılar Derneğinin 25 Aralık 2012 Salı akşamı saat: 19:30’da başlayacak toplantısına katılanlara; DPT e. Genel Müdürü İsmail Sarıca “SOSYAL VE EKONOMİK GELİŞMİŞLİK DURUMUMUZ” konusunda bilgi verecektir.

Otel Asya’da gerçekleşecek yemekli toplantıda, konferans öncesinde Kocaeli Kandıralılar Derneği Yönetim Kurulunda görev yapan;

-Erdoğan Alkan

-Levent Yağız’a Teşekkür Plaketi,

Başarılı çalışmaları için;

- Bankacı Mehtap Memiş,

- İşadamı Ferit Yağız’a Tebrik ve Teşekkür plaketleri takdim edilecek ve yeni üyelerden

-Laboratuvar Teknikeri Fatih Kayan

-Spor Yazarı Holga Havuç’a üyelik rozetleri takılacaktır.

Dernek yöneticileri, hemşehrileri İsmail Sarıca’nın gelen soruları da cevaplayacağı toplantıya üyelerini ve Kandıra’yı sevenleri ailece bekliyor.

Kocaeli Kandıralılar Derneğinin Aralık ayı toplantısına katılmak isteyenler Başkan Yardımcıları: Erdal Baykara (0532 225 30 05) ve Günay Gülcü’nün (0532 251 41 43) telefonunu arayarak rezervasyon yaptırabilir.

33950İsmail Sarıca kimdir?

Kandıra - Çerçili İlkokulundan, Haydarpaşa Lisesi Orta Bölüm ve Lisesinden, fark dersleri vererek İstanbul Öğretmen Okulundan mezun oldu. Kandıra Ahmetli İlkokulu ve Kandıra Ortaokulunda birer ders yılı öğretmenlik yaptı. İstanbul Üniversitesinde Sosyoloji öğrenimi gördü. Lisan Okulu İngilizce Bölümünden diploma aldı.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında Uzman Yardımcısı olarak 1971’de göreve başladı. Sırasıyla, Uzman ve Daire Başkanı oldu. 1994-2004 yılları arasında Genel Müdür olarak görev yaptı. Kalkınma Planları, Yıllık Programlar ve Bölgesel Planların hazırlık ve uygulamaları kapsamında tüm illerde geçici görevlerde bulundu. Diyarbakır’da DPT’nin Geçici Bölge Başkanlığını yürüttü. Bazı araştırmalar kapsamında Kocaeli’de de görevleri oldu.

Fransa, Belçika, İspanya, Portekiz ve Japonya’da Proje inceleme Belediyeler ve Bölgeler düzeyinde kalkınma konularında çalışmalara katıldı, Türkiye’nin teknik yardımı kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gürcistan’ın İmareti Bölgesi için Gelişme Raporları hazırladı.

Kırk yılı bulan Kamu görevinin otuzüçyılını Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında ve Genel Müdür olarak tamamladıktan sonra, isteği ile emekli oldu.

Merhum Hamdi Sarı’nın kızı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Süheyla Sarıca ile evlidir. Bir kızı vardır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.