Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Ara/120

Kandıra’nın hali ve Gıda İhtisas OSB – Erkan NİGİZ

Kandıra’nın hali ve Gıda İhtisas OSB - Erkan NİGİZ

HER vesileyle söylüyoruz, bugün bir kez daha tekrar edelim:

Kocaeli’nin en bakir ama en geri kalmış ilçesi olan Kandıra’nın bu görünümünden kurtarılması için bir şeyler yapılmasının zamanı geldi ve geçiyor. Kandıra’yı bugünkü görünümüyle bugünlere taşıyan ihmalkarlık artık sona ermelidir. Çünkü Kandıra’nın bu hali kader değildir.

Kandıra yılarca ihmal edildi ve Kandıralı, kaderine terk edildi.

Kocaeli’nin büyük bir sanayi bölgesi olarak geliştiği yıllarda, Kandıra hep görmezlikten gelindi. Bunun sonucu olarak da “batıdaki doğu” görünümünde bir ilçe yaratıldı. Kandıra ilçe merkezi bir kasaba görünümünde kalırken, ilçenin kırsalı da yokluğa mahkum edildi. Kandıra’nın sürekli göç vermesinin, ilçede kalanların da işsizlikten yorulmalarının nedeni budur.

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi, ilçenin bu ihmal edilmişliği nedeniyle büyük önem taşıyordu. Ama proje öylesine bir kısır döngünün içine sokuldu ki. Yıllardan bu yana havanda su dövüldü, bir arpa boyu bile yol alınamadı. Önüne olmadık engeller çıkarılan proje, tam bir çıkmaz sokağa sokuldu.

Gıda İhtisas OSB, aslında herkesin desteklemesi gereken bir proje.

Çünkü Kandıra’nın ayağa kalması için bir sıçrama tahtasına gereksinme var.

Ancak bu ilde olmayan kentlilik bilinci bir kez daha etkisini gösterdi ve projenin önüne engel üstüne engel çıkarıldı.

Bunun sonucu olarak da Gıda İhtisas OSB’nin, Kandıra yerine bir başka ilçede kurulması düşüncesi ağırlık kazanmaya başladı.

Gıda İhtisas OSB’yi Kandıra’nın dışına taşıma düşüncesi, Kandıra’ya yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Kandıra’da kurulacak Gıda İhtisas OSB’yi isteyenlerin de istemeyenlerinde şapkalarını önlerine koyup bir kez daha düşünmesi gerekir. Konu bir kez daha değerlendirilmeli ve konuyla ilgili tüm taraflar Kandıra’nın yararında birleşmelidir. Kandıra bu treni de kaçırırsa yıllardır süregelen geri kalmışlığın gelecekte de devam edeceği unutulmamalıdır.

Unutulmamalıdır ki Gıda ihtisas OSB ile büyük bir istihdam ve üretim yaratılacak, Kandıra’da sağlanacak katma değer tüm ile yansıyacaktır.

Unutulmamalıdır ki Kocaeli’nin sanayiye doymuşluğu içinde en bakir alan Kandıra’da var. Bu nedenle de Gıda İhtisas OSB’nin adresi Kandıra’dır.

Bu adresi saptırmak ve projeyi başka adrese yönlendirmek başta Kandıra olmak üzere Kocaeli’ye yapılacak büyük bir kötülüktür.

Bugüne değin konuya duyarlılık göstermeyen sivil toplum kuruluşlarına hatırlatırız…

http://www.demokratkocaeli.com/Files/yazarbig/erkann.jpg">

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.