Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Kas/120

15 KASIM KKTC’DE BU GÜN CUMHURİYET BAYRAMI… – Hüseyin LAPTALI,

535589_505575116134239_1222375157_n   Kıbrıs Mektubu 1027

15 KASIM KKTC’DE BU GÜN CUMHURİYET BAYRAMI… /Hüseyin LAPTALI,

1975 den 1983 yılına kadar Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Denktaş'la Rumlar arasında sürüp gelen görüşmeler, Rumların uzlaşma nedir bilmeyen tutumları sayesinde, bir türlü Kıbrıs Rum-Türk federasyonu kurulamamıştı.

Ha bu gün ha yarın sürüp giden barış görüşmelerinden bir türlü netice alınamıyordu. Bu konuda Merhum Denktaş; “1963 saldırıları ile ortaklık Cumhuriyetini yok ederek adayı Yunanistan’a bağlamayı tasarlayan Rum liderliği, geçmişi unutma hastalığından maluldür. Biz ise geçmişi unutmamak zorundayız,” demişti çünkü;

Rumlar geçmişi unutmuş ve görüşmeleri 1974 Mutlu Barış Harekatı ile başlatıyorlardı. Sanki Türkiye keyfe gelmiş, kafayı çekmiş ve Ada’nın kuzeyini işgal edivermişti. Rum’un bitmek tükenmez iddiası buydu. Bunun üzerine;

15 Kasım 1983 günü “Kıbrıs Türk Federe Devleti” lağvedilmiş yerine “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” (KKTC) ilan edilmiştir. Kuzey Kıbrıs’ta bu gün “Cumhuriyet Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Batı emperyalizminin bitmez tükenmez desteklerini de arkalarına alan Rum-Yunan ikilisinin 134 yıldan beri (1878-2012), "Kıbrıs'ta Bitmeyen Soykırım" olarak sürdürdükleri dehşet dolu katliamlar, acılar, zorluklar ve bu gün hala ambargolar ile akıl almaz baskılar devam ederken, Kıbrıs Türk'ünün özgür ve egemen bir devlete sahip olması, hiç kuşkusuz, en doğal hakkı olmuştu.

Türk Ulusunun özgür ve egemen olma karakteri, Kıbrıs Türk Toplumunun Anadolu'ya olan kan bağı idi. İstiklal savaşı henüz bitmemiştir. Ada sathında devam ediyor ve halen etmektedir.

Kıbrıs Türk Toplumunun meşru ve önüne geçilmesi imkansız azim ve kararlı mücadelesi ile devlet olma hakkını kullanmıştır. Anavatan Türkiye'nin tartışmasız mutlak destekleri sonucu, özgür, egemen, sosyal bir hukuk devleti olarak Atatürk ilkeleri doğrultusunda dünya ve tarih önünde yerini almıştır.

Bu gün Ada 1974 Mutlu Barış Harekatından beri 38 yıllık barış gerçeği devam etmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin varlığının sonsuza uzanışı, Türk-Yunan dengesinin Doğu Akdeniz ve yakın çevresinin de sonsuza dek barış içinde yaşamasının garantisidir.

Bu iftihar, övünç ve sevincin Kıbrıs Türk Toplumuna bahşedilmesinde tartışmasız başta Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile diğer liderlerimizi, mücahitlerimizi, vatansever ve bu uğurda sonsuz vefakar Türk Halkını, Kahraman Türk ordularını, şehit ve gazilerimizi kutlamayı, bitmez bir vefa borcu sayarım.

Bundan hiç şüpheniz olmasın ki; Kıbrıs Türk Toplumu, tarihin derinliklerinden beri kendini hiçbir zaman ve asla, Büyük Türk Ulusu’ndan farklı, Anavatanı Türkiye’den ayrı olduğunu hiç düşünmemiştir. Gözü her zaman Kuzey’de ve Kuzeyden gelen dalgaları seyretti, Kuzey’den gelen meltemlerle nefeslendi, aynı yollarda yürüdü, aynı yağmurlarda ıslandı.

1878’de Ada’nın İngilizlere kiralanmasından sonra başlayan yalnızlığı, Rum mezalimleri karşısında daima “Türkiye bir gün gelecek bizi kurtaracak” umudu ona hep cesaret vermiştir.

Kıbrıs Türk'ü için Türkiye, her zaman Anavatanımız olarak uğruna ölünecek kutsal olarak bilindi. İçimizdeki marjinal hainler hariç, bu gün de hiçbir şey değişmemiştir.

Kıbrıs Davası Türkiye'mizin Vahşi Batı emperyalizmine karşı en güçlü ve haklı olduğu davasıdır. KKTC’den düşmana verilecek en küçük ödün, Türkiye'nin toprak bütünlüğü açısından kırılma noktası olacaktır.

Bu bakımdandır ki, “Kıbrıs’tan önce Türkiye’mizi kurtarmamız gerekmektedir. Bu gün Türkiye’nin en yakın ve en büyük tehlikesi Kürt sorunudur. Rum bunca senedir görüşmeleri yokuşa sürmekle, Türkiye’nin bir zayıf zamanını kollamaktadır.

Sözde dostumuz görünen Vahşi Batı, Kürt sorununu ve PKK’yı desteklemektedir ancak; Kürt kardeşlerimiz böyle düşünmemektedir. Yoksa 30 seneden beri sürüp gelen PKK mezalimi şimdilerde Türkiye’nin parçalanmasını temin etmiş olacaktı. Onun içindir ki; enseyi karartmayalım. Sadece temkinli olalım…

Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti’nin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun…

erenkoysurungeni@ttmail.com

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.