Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

21Eki/120

HATİM DUÂSI – Ahmet TEKİN

KUR’AN-I KERİMİN KELİME VE KONU İNDEKSİ

Tefsirlerden ve Ahmet TEKİN’inn Tefsîrî Mealinden faydalanılarak bu indeks hazırlanmıştır.

Tefsîrî olmayan bir mealde bir kısım manaları bulamayabilirsiniz. www.ahmettekin.net, nizamiye47@mynet.com. kuranmeali.com’a bakarak Ahmet TEKİN’in mealiyle diğer mealleri mukayese edebilirsiniz.

HATİM DUÂSI

Sınırsız rahmeti ve engin merhameti ile hayat veren, yaşatan, koruyan, rahmetine, merhametine, lütfuna, ihsanına ve hayırlara mazhar eden, Rahmân ve rahîm olan Allah’ın izni ve yardımıyla, Allah’ın adıyla...

Hamdolsun Âlemlerin Rabbi Allah’a. Güzel âkıbet, hayırlı sonuç, günahlardan korunup Allah’a sığınanların olsun. Zâlimlerden başkasına ceza verilmesin, zulmedilmesin, haksızlık edilmesin.

Rasulümüz Muhammed s.a.’e, ailesine, bütün eshâbına rahmet, dua, istiğfar selâm ve selâmet olsun.

Allahım, Rabbimiz, ey Rabbimiz, dileklerimizi, dualarımızı kabul et. Dualarımızı yalnız sen işitir, sen bilirsin.

Ey mevlâmız, bizi tevbeye muvaffak kıl, tevbelerimizi kabul et. Sen, yalnız sen, tevbeye sevkeder, tevbeleri kabul edersin, engin merhamet sahibisin.

Bize doğru yolu göster, bizi doğru yola ilet.

Bizi, yüce Kur’ân’ın hayır ve bereketiyle, Hakka, doğru ve muhkem yola ulaştır. Yüce, azametli Kur’ân’ın hürmetine, âlemlere rahmet olarak gönderdiğin Muhammed Mustafa hürmetine, onun hâtırasına bizi Hakka, doğru ve muhkem yola ulaştır.

Ey kerem sahibi Allahım, bizi affet. Ey engin merhamet sahibi Allahım, bizi affet.

Ey cömertlerin en cömerdi, lütfunla kereminle bizim günahlarımızı bağışla.

Allahım, Kur’an zînetiyle bizi süsle. Kur’ân’ın asâletiyle bizi asâlet ve kerem sahibi yap. Kur’ân’ın şerefiyle bizi şereflendir. Kur’an hil’atıyle bize hil’at giydir. Kur’ân’ın şefaati ile bizi Cennetine koy.

Bizi her türlü dünya belâsından, âhiret azâbından Kur’ân’ın hürmetine koru. Ey merhamet ve Rahmet sahibi, bütün Muhammed s.a. ümmetine merhamet et.

Allahım, Kur’ân’ı dünyada bize dost et, kabirde bize yoldaş yap. Kıyamette bize şefaatçi kıl, sıratta önümüzü aydınlatan nur kıl, Cennete giden yolda bize arkadaş yap. Cehennem’den de bizi onunla koru, Cehennem’le aramıza perde yap. Kur’ân’ı bütün hayırlara kılavuz ve önder yap. Ey kerem sahibi, lütfunla, cömertliğinle, kereminle dileklerimizi yerine getir. Allahım, Kur’ân’ın rehberliğiyle bizi hidayete erdir. Kur’ân’ın kerameti ile bizi ateşten kurtar. Kur’ân’ın faziletiyle bizim derecemizi yükselt.

Ey lütuf ve ihsan sahibi Allahım.

Kur’an okumamızın yüzü suyu hürmetine bizim kusurlarımızı sil. Allahım, kalplerimizi temizle, arındır; ayıplarımızı ört; hastalarımıza şifa ver. Borçlarımıza ödeme kolaylığı ver; yüzlerimizi ak et. Derecelerimizi yükselt. Atalarımıza, babalarımıza merhamet et. Annelerimizi bağışla.

Dinimizde ve dünyamızda bizi sâlih kullardan eyle. Karşımızdaki düşman topluluklarını dağıt. Çoluk çocuğumuzu, halkımızı, mallarımızı, ülkelerimizi, bütün âfetlerden, hastalıklardan, belâlardan koru. Azametli Kur’an hürmetine, ordumuzun cesaretini artır, şerefimizi ve itibarımızı yücelt, devletimizi pâyidar kıl, kâfirlere karşı, bize yardım et, bizi muzaffer eyle.

Allahım, okuduğumuz Kur’an’ın sevabını, okuduğumuz Kur’ân’ın nurunu, bizden kabul buyurarak, efendimiz Muhammed s.a.’in ruhuna ulaştır, ona kavuştur, kardeşleri, bütün nebiler ve rasullerin ruhlarına da kavuştur, onlara da ilet. Allahın salavatı, rahmeti, bereketi, selâmı ve selâmeti hepsinin üzerine olsun. Onun ailesine, çocuklarına, hanımlarına, eshabına, ona tâbi olanlara, onun bütün nesline de ulaştır, Allah onların hepsinden râzı olsun. Babalarımızın, annelerimizin, erkek kardeşlerimizin ve kız kardeşlerimizin, çocuklarımızın, akrabalarımızın, dostlarımızın, arkadaşlarımızın, hocalarımızın, şeyhlerimizin, üzerimizde hakkı olan herkesin ruhuna ulaştır. Bütün mü’min erkek ve kadınların, bütün müslüman erkek ve kadınların, dirilerinin ölülerinin ruhlarına ulaştır.

Ey hacetleri gören, ey hacetleri gideren, ey duaları kabul edip icabet eden, ey merhametlilerin en merhametlisi, bizim duamızı kabul edip, bizim duamıza da icabet et.

Bütün Rasullere selâm olsun, bütün Rasuller selâmette olsun.

Âlemlerin Rabbi Allah’a hamdolsun.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.