Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8Eki/120

KOCAELİ AYDINLAR OCAĞI – Av. Zeki Hacıibrahimoğlu

  KOCAELİ AYDINLAR OCAĞI - Av. Zeki Hacıibrahimoğlu

Kocaeli Aydınlar Ocağı 1985 yılında Nihat Gürer ve arkadaşları tarafından kurulmuştur.

Aydınlar Ocağı Genel Merkezi ile uyumlu bir şekilde çalışmalarını sürdürmüş ve Nihat Gürer’den sonra Dr. İbrahim Kahraman nöbeti devralmış. Dr. İbrahim Kahraman da hizmetleri daha ileriye taşımıştır. Gönüllü, istikrarlı kültür hizmetleri başarıyla devam etmiştir.

Dr. İbrahim Kahramandan sonra Ahsen Okyar görevi devralmış ve kurduğu genç bir kadro ile Kocaeli’ni bütün Türkiye’ye tanıtmışlardır.

Ahsen Okyar Bey’den sonra ocak başkanlığına yıllarca kimya mühendisliği dalında hizmet vermiş ve Hukuk Fakültesini de bitirmiş olan değerli kardeşim Ruhittin Sönmez Bey’e devretmiştir. Ruhittin Sönmez Bey’de emekli olduktan sonra Kocaeli’nde serbest avukatlığa başmış ve Aydınlar Ocağını genç arkadaşları ile beraber daha ileriye götürmeye gayret sarf etmektedir.

Kocaeli Aydınlar Ocağının en önemli hizmetlerinden biriside“SÖZ SIRASI GENÇLERDE“ isimli programıdır. Burada gençleri belirli konularda görevlendirip her ay bir konuşmacı seçerek paneller, sohbetler düzenlemekte ve gençlere kürsü alışkanlığı sağlamaktadırlar.

Yine ev ziyaretlerine önem vererek hafta da bir gün bir arkadaşın evinde toplanarak birbirleri ile sevgi saygı ve hoşgörü içerisinde sohbetlere devam etmektedirler.

Kocaeli Aydınlar Ocağı ayrıca Türk Milletine hizmeti geçen ve Aydınlar Ocağında önemli hizmetler vermiş ilim adamlarını, düşünürleri de unutmamış ve onlara vefa gecesi düzenleyerek hatırlanmalarını sağlamıştır.

Bu program doğrultusunda lütfedip benim içinde 13 Ekim 2012’de bir VEFA GECESİ tertip etmişlerdir. İnşallah hayırlı olur diyorum ve kendilerine teşekkürlerimi iletmeyi ifası zevkli bir borç bilirim. 

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.