Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Eki/120

DARICA AYDINLAR OCAĞI BAŞKANI SELAHATTİN TÜRKMEN

4   DARICA AYDINLAR OCAĞI BAŞKANI SELAHATTİN TÜRKMEN

İki buçuk yıl önce kurulan Darıca Aydınlar Ocağı, 2. Olağan kongresini yaptı.

Özel Bilge İlköğretim Okulu salonunda yapılan kongreye Darıca Aydınlar Ocağı üyeleri katıldı. Divan Başkanlığına Yrd. Doç. Dr. Bülent Hekimbaşı, Katip üyeliklere ise Orhan Ertaş ve Emin Yüken oybirliği ile seçildi.

Konuşmasını faaliyet raporu ile birleştiren Başkan İrfan Yılmaz öncelikle kuruluşundan bu güne kadar kendilerine destek olan Ocaklılara teşekkür etti. İrfan Yılmaz, iki buçuk yıllık süre içerisinde Türk Milletinin temel problemlerini, sahasında önemli sayılan düşünce adamlarıyla ele aldıklarını ve bundan sonrada bu misyonun devam edeceğini ifade etti. Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihte görülmemiş bir oyunla karşı karşıya kaldığını ve Milletin ise adeta hafızasını kaybetmiş bir görüntü verdiğini, buna karşılık, milli teşkilatların ise milletin hafızası olmaya devam etmelerinin önemi üzerinde durdu. Yılmaz 28 Şubatla, darbelerle hesaplaşma içerisinde olanların adeta Türk Milleti ile bir hesaplaşma içerisine girdiğini ve ülkemizin ABD ve AB’ye peşkeş çekilerek bölünmeyle karşı karşıya kaldığını söyledi. İrfan Yılmaz Türk Milletinin çoğunun karşı karşıya kaldığı tehlikenin boyutunun farkında bile olmadığını da iddia etti.

Mali Bilançonun ibrasından sonra tek liste ile seçime gidildi. İş adamı Selahattin Türkmen başkanlığında ki liste oy birliği ile iki yıllığına Darıca Aydınlar Ocağının yönetimine getirildi.

Yönetim listesi onay aldıktan sonra bir konuşma yapan yeni başkan Selahattin Türkmen Aydınlar Ocağının Türk Fikir hayatına yaklaşık 50 yıldır hizmet ettiğini ve bundan sonrada bu hizmetlerin yılmadan devam edeceğini söyledi. Türkmen önceki yönetim kurulu üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Yeni dönemde ise faaliyetlerin hızlanarak devam edeceğini ve tüm Ocaklılardan ise desteklerini esirgememelerini istedi. Toplantı genel kurul üyelerinin ülkemizin farklı sıkıntılarını dile getirmeleri ile son buldu.

Divan Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bülent Hekimbaşı yapılan kongrenin Türk Milleti’nin problemlerine çözüm getirmesi umuduyla katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.

YÖNETİM KURULU

Selahattin TÜRKMEN –İş adamı

Emin YÜKEN -Öğretmen

Fuat AKYEL -Eğitim Yöneticisi

Muhsin BOZKURT -Yazar

Orhan ERTAŞ -Öğretmen

Ramazan SAKİN -Öğretmen

Dr. Salih GERMENLİ –Doktor

İLİM İSTİŞARE KURULU

Doç. Dr. Bülent HEKİMBAŞI

İrfan YILMAZ

Musa KAHRAMAN

Mustafa AYER

Rıdvan ŞÜKÜR

Prof. Dr. Seniha ÇELİKHAN

12

34

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.