Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

12Eyl/120

O KADAR KOLAY DEĞİL – Zeynep Gökçen OKYAR

SAM_4523_thumbO KADAR KOLAY DEĞİL – Zeynep Gökçen OKYAR

Günlük tutabilen insanlara bayılıyorum. Çünkü ben ne kadar denediysem bir kere olsun beceremedim. Huyum gereği mi, düşünce gereği mi bilmiyorum. Bu konuda biraz düşündüm. Bence günlük tutmak öyle kolay bir iş değil. Niçin böyle düşündüğümü anlatayım.

En başta günlük tutmak amacıyla içine yazacağınız notlar için bir defter almalısınız. Sonra her gün zamanınızın belirli saatlerini bu iş için ayırmalısınız. Her gün eksiltmeden düzenli olarak yazmalısınız.

O gün yaşadıklarınızı beyin fırtınası şeklinde düşünmeli, kafanızda düz yazı şeklinde oluşturmalısınız.

Öyle her aklınıza geleni de yazmamalı, taslak çıkarmalısınız. Gelecekte “Keşke böyle yapmasaydım/böyle yazmasaydım” gibi cümleler kurmaya gerek kalmayacak şekilde, düşünerek yazmalısınız.

Tamam, eminim ki fikirlerimiz de zamanla değişecektir. Lakin bunu gelecekle aradaki düşünce farkını en aza indirerek yazmak asıl önemli konudur.

Yıllar sonra tekrar yazıyı okuduğunuzda kendinizle gurur duymaktan başka bir his hissetmeyecek kadar mükemmel, “Vay canına ne iş çıkarmışım böyle” demekten başka söz söyleyemeyecek kadar da etkileyici olmalı günlükteki yazınız.

Bu günlü k tutma işini ben mi kafamda büyütüyorum, yoksa siz mi çok hafife alıyorsunuz bilmiyorum. Başta dediğimi diyerek yazımı sonlandırıyorum: “Günlük tutmak öyle kolay bir iş değil”

Babama Not: Bu yazıyı sitede yayınlanmadan önce, üzerinde mümkün olduğunca az değişiklik yapılarak yayınlanmasını istiyorum. Bu arada bu “Babama Not” kısmı yayınlanmazsa sevinirim.

Babasının Notu: Sevgili kızım; babalar çocuklarının her işine karışmaz. Noktalama işaretlerine bile müdahale edilmedi.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.