Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

10Eyl/120

Namazgâh Barajı’nda ikinci aşama…

SAM_4804

08 Eylül 2012 Cumartesi /Namazgâh Barajı’nda ikinci aşamaya geçildi

Namazgâh Barajı’nda tünel inşaatı tamamlandı, dere yatağı değiştirilerek Namazgâh Deresi’nin suyu tünele verildi

Kandıra’da yapımı devam eden Namazgâh Barajı'nda suyu tahliye edecek olan 145 metre uzunluğundaki baraj kondüvi (dip savak) tünel inşaatı tamamlandı. Dolgu işlemi başlayacak olan barajın yapımının devam edebilmesi için Namazgâh Deresi yatağının yönü değiştirildi.

Kazı çalışmalarının bitmesi ve dolgu çalışmalarına geçilmesi sebebiyle Namazgâh Barajı’nda tören düzenlendi.  Kocaeli Kandırlılar Derneği Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, törene İSU Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Halil İbrahim Kahraman ve Musa Çoşkun ile birlikte katıldı.

2013 yılı Temmuz ayında bitecek

Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, planlarına göre barajın 2013 yılı sonunda tamamlanacağını belirterek, “Ancak hedefimiz 2013 yılının Temmuz ayında suyu arıtma tesisine vererek halkımızın hizmetine sunmaktır. Su varsa hayat vardır, medeniyet vardır. Kandıra’da en önemli ihtiyaçların başında su geliyor. Bölgemize hayat verecek bir çalışma bu. Kışın su çok. Ama yazın su sıkıntısı başlıyor. Yaz dönemi boyunca bu sıkıntı yaşanıyor. Bu eseri yapmakla bu sıkıntıyı gidereceğiz. Namazgah Barajı, en önemli devlet yatırımlarından biridir” dedi.

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan da tarım ve turizm ile kalkınmasını ön gördükleri Kandıra’ya Namazgah Barajı’nın hayat vereceğini belirtti.

Konuşmalardan sonra dere yatağının tünele doğru yönelmesi için çalışmaların startı verildi.

27 milyon liraya malolacak

Kandıra’nın ve çevre köylerin su ihtiyacını karşılayacak olan Namazgâh Barajı, 27 milyon TL’ye mal olacak. 2013 yılı sonunda tamamlanması hedeflenen barajın toplam depolama hacmi 25 milyon metreküp. Gövde yüksekliği 35, kret uzunluğu 504 ve kret genişliği 8 metre olan baraja 12 bin 143 metre uzunluğunda ve 600 mm çapında çelik boru terfi hattı döşenecek. 450 bin metreküp kazı ve 840 bin metre küp gövde dolgusu yapılacak çalışmalar kapsamında 35 bin metre küp beton+betonarme yapılacak.

Köyler de Hizmet Alacak

Kandıra Namazgâh Barajı, Kandıra ilçe merkezi ve Karadeniz sahillerindeki turistik yerleşimler ile Kandıra, Derince ve İzmit ilçelerinin toplam 259 köy ve mahallesinin içme suyunu karşılayacak. Dolgu işlemi bittikten sonra ise üçüncü aşama olan mekanik montaj yapılacak.

SAM_4809

SAM_4804KBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasını yaparken

SAM_4808İSU Yönetim Kurulu üyesi Musa Çoşkun

SAM_4811Ahsen Okyar, Musa Çoşkun

a

SAM_4814

SAM_4807Ahsen Okyar, Muzaffer Şeker

SAM_4812Sabahattin Yağız, Ahsen Okyar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.