Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

9Eyl/120

Çocuk Kasabası “Merhaba!” Dedi

2Çocuk Kasabası “Merhaba!” Dedi

Okul öncesi eğitimde imkanları ve Kocaelili ailelere sundukları ile alanında bir ilk olan Bahçecik Damlar Mahallesindeki Çocuk Kasabası Butik Anaokulu yaptıkları ve yapacakları ile adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

Bu yıl okul öncesi eğitime yeni bir boyut kazandıracak olan Çocuk Kasabası Butik Anaokulu kayıtlarına başladı. Kayıt yaptıran aileler ve çocukları oryantasyon süreci için okulda ağırlandı.

Tüm öğretmenlerin, rehberlik ve psikolojik danışmanın hazır bulunduğu, çocuklar için düzenlenen atölye çalışmalarına aileler de katılım göstererek, onlar da en az çocuklar kadar eğlendi. Gemi atölyesinde çocuklar sihirli gemiler yaparak şaşırırken, fondü atölyesinde süslü meyve yemenin tadını çıkarttılar. Jimnastik salonundaki ayna çalışması çocukların mimiklerini keşfetmeleri için yapılan eğlenceli aktiviteler arasındaydı. Doğa unsurunu yakından hisseden ve hissettiren kurum ev yapımı limonatalarını misafirlerine ikram etti. Bir buçuk saat süren etkinliklerin sonunda çocuklar okuldan ayrılmak istemedi. Çocuk Kasabası böylelikle Kocaeli’lere “Merhaba!” demiş oldu.

17 Eylül 2012’de eğitime başlayacak olan kurumun kapıları, çocuğu olan olmayan herkese açık olduğunu söyleyen Kurucu Müdür Ayşenur Kahraman Aytekin; “Aileler çocuklarıyla birlikte Kasabamızda misafirimiz olabilir, kasabayı gezebilir. Kasabada çocukların kullandıkları pek çok ürünün antikansorejen ve antibakteriyeldir, çocuklar el dokuması nevresimlerde uyuyarak, yüzme dersinden sonra yine el dokuması peştamal bornozları kullanacaktır.” Dedi.

1Çocuklar aileleri ve sınıf öğretmenleriyle birlikte “sihirli gemi” atölyesinde çok eğlendiler.

2“Çikolata Çocuk” atölyesine aileler de en az çocuklar kadar ilgiliydi.

3Sihirli gemilerin tişörtlere dönüştüğünü gören çocuklar çok mutlu oldular.

4Fondü atölyesinde çocuklar süslü meyvelerini büyük bir iştahla yediler.

5Jimnastik salonundaki ayna çalışması çocukların mimiklerini keşfetmeleri için yapılan eğlenceli aktiviteler arasındaydı.

6Etkinliklerin sonunda çocuklar okuldan ayrılmamak için annelerine ısrarcı davrandılar.

7Pamuk Prenses etkinliklerimize renk katarak çocukların ilgi odağı oldu.

8Resim atölyesinde aileler de çocuklara katıldılar.

 9Aileler özel tasarımlı sınıflarda çocuklarıyla birlikte etkinliklere katıldı.

10Çocuklar atölye çalışmalarında el becerilerini geliştirme fırsatı buldular.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.