Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8Eyl/120

AKP’nin “İLK”leri… Av. Gürkut ACAR

gurkut_acar  AKP’nin “İLK”leri… Av. GÜRKUT ACAR - CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ / GURKUTACAR@tbmm.gov.tr

AKP iktidarının savsözü; “hayaldi, gerçek oldu” dur.

Gerçekten de tarihimizde hayal edilmemiş olanları gerçekleştirmiştir bunların hepsi “ilk” kez olanlardır:

- Türk tarihinde ilk defa, AKP iktidarında askerimizin başına çuval geçirildi…

- Tarihimizde ilk defa bir terörist grubun ayağına seyyar mahkeme gönderildi.

- İlk defa terör örgütüyle Başbakanın özel temsilcileri arasında-silah bıraktırılmamış olduğu halde-görüşmeler yapılarak, örgütün seçimlere kadar ses çıkarmaması halinde; ömür boyu ağırlatılmış hapse mahkûm terörist başının Bodrum’da “ev hapsine” alınacağı kabul edildi.

- İlk defa kişiye özel yasa çıkarılarak hakkında soruşturma açılmış ve ifade vermeye çağırılmış üst düzeyde bir yöneticinin yargı önüne çıkarılması engellendi.

- İlk defa “hızlı tren” adı altında kamuoyuna yutturulmak istenen “hızlandırılmış” tren yapıldı ve devrildi…

- İlk defa bir komşu ülkenin (Suriye) iç işlerine müdahale edildi. Amerikancı isyancılara araç, gereç, silah, barınma ve eğitim yardımı yapıldı.

- İlk defa bir komşu ülkenin (Irak) (bölünmesi Türkiye’nin aleyhinde olduğu halde) küçük bir parçasıyla doğrudan, Dış İşleri Bakanı düzeyinde görüşme yapıldı.

- İlk defa, bir Dış İşleri Bakanımız, Türkiye’deki terör örgütünü destekleyen, bu küçük parçanın liderine; aynı örgütün bir başka ülkedeki (Suriye) adamlarını desteklememesi için yalvarmaya (pardon ricaya) gitti…

- İlk defa, resmi devlet görevlilerimiz tarafından (Oslo görüşmelerinde) terör örgütünün istemediği Doğu Anadolu’daki memurların yerlerinin değiştirildiği ortaya çıktı.

- İlk defa bir terör örgütünün şehir yapılanmasının devlet eliyle gerçekleştirildiğine ilişkin soruşturma açıldı, örtbas edildi.

- Tarihimizde ilk defa ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütünün yuvalandığı bir başka ülkeye (Kuzey Irak’a)  girmemeyi taahhüt ederek sekiz milyar doları kabul eden anlaşma imzalandı (Dubai Anlaşması)…

- Milli Savunma Bakanlığından sonra, ilk defa iktidarın bir şirketine (TOKİ) kendisinden başkasının denetleyemeyeceği imar, inşaat, iskân izni verildi.

- İlk defa “kentsel dönüşüm” adı altında kent merkezlerindeki resmi ve özel kişilere ait araziler yağmalandı ve getirim (rant) farkının nereye aktarıldığı belirlenemedi.

- Sağlıkta ilk defa Üniversitelerdeki uzman kadroların, hastaneleri terk ederek özel hastanelere geçişlerini sağlamak için kanun çıkarıldı. (CHP’nin başvurusu üzerine, Anayasa Mahkemesi iptal etti.)

- İlk defa bir milletvekili terör örgütü tarafından kaçırıldı…

- İlk defa ordumuzun Genel Kurmayının üçte biri ve bu kadar çok sayıda yüksek rütbeli general ve amiral tutuklandı.

- İlk defa Türkiye, büyük bir hapishane haline getirildi.

- İlk defa Türklerin var oluş destanı olan “Ergenekon” bir terör örgütü adı yapılarak aşağılanır hale getirildi.

- İlk defa “Ulusunu sevmek” ve “Vatanını sevmek” yani “Ulusalcılık” suç haline getirildi.

- İlk defa laiklik, demokrasi ve özgürlük için milyonlarca insanın katıldığı “Cumhuriyet Mitingleri” suç sayıldı, Mısır’da ise birkaç yüz bin kişinin katıldığı “Tahrir Meydanı” toplantıları “Arap Baharı” diye kutsandı…

- İlk defa bir Genel Kurmay Başkanı bir Başbakana iftar yemeği verdi…

Bütün bunlar “hayaldi, gerçek oldu”…

Ortaçağ kafalı iktidarın, tarihimizde görülmemiş “ilk işleri”yle ülkemizi götürdüğü yer; parçalanmış bir ülke, perişan edilmiş bir toplum ve iflastır!

İster istemez insanın aklına M.Kemal Atatürk’ün sözleri geliyor:

Efendiler! “hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Özgürlük olmayan ülkede ölüm ve yıkılış vardır. Her ilerlemenin, kurtuluşun anası özgürlüktür.”

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.