Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17Nis/110

Kocaeli İçin Çal Projesi

3 Kocaeli Sahipsiz Değildir Platformu Sosyal projeleri ile  duyarlılığını birkez daha ortaya koydu.

Hem çocuk, hem kadın Ünzile…
Hayatlarının başında, tercih etmedikleri bir hayata başlamak, bedenlerinin, kimliklerinin ve emeklerinin kendilerine ait olmadığı bir hayatı kucaklamak zorunda bırakılan kız çocuklarına el uzatabilmek için küçük yaştaki kızların evlendirilmesinin yanlışlığına dikkat çekmek amacıyla oluşturulan Kocaeli Sahipsiz Değildir Platformu’nun ‘Kocaeli İçin Çal’ adı altında düzenlediği etkinlik Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirildi.

Kocaeli Sahipsiz Değildir Platformu Başkanı Vedat Çalık’ın ev sahipliğinde düzenlenen geniş bir katılımın gerçekleştiği gecede yerel sanatçılar, Aysel Gürel’in yazdığı ve yıllar önce Sezen Aksu’nun seslendirdiği ‘Ünzile’ şarkısını hep birlikte söylemek için bir araya geldiler. Vedat Çalık konuşmasında Küçük yaşta veya zorla evlendirilme tehdidi altındaki kız çocukların, erken evlendirildiği için sosyal yaşamdan, eğitimden ve istihdam olanaklarından mahrum bıraktırılan kadınlar için yasa koyucuların, kadın, çocuk ve insan hakları örgütlerinin, kamu politikalarına yön veren tüm yapıların özgün biçimlerde işbirliğini öngörüyor.dedi.

Vedat Çalık’tan sonra kürsüye gelen Proje Genel Sanat Yönetmeni Barkın Tarım konuşmasında Vedat Çalık’a böyle bir organizasyon düzenlediği için teşekkür etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında “Ünzile’nin bir bayrak ve ağıt olduğunu insanlık onuruna karşı işlenmiş bir suçun Anasının kuzusu iken babası yaşındaki bir ddamın karısı olan masum çocuğun kendisi gibi olanlar için kopardığı bir çığlık. Karanlığa karşı bir mumda biz yakmaya çalışalım. “Baba beni okula gönder. Haydi kızlar okula. Çocuklar gülsün kampanyalarının her biri Ünzile’nin ve Ünzile’lerin çığlıkları ile hayat buldu.” dedi.

Psikolog Zümrüt Sevinç’ten sonra kısa adı BAYSAD (Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği)  Başkanı Hafız Osman Saraç ve arkadaşları kürsüye gelerek birbirinden güzel şiirleri seslendirdi. Türk Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı Numan Uysal konuşmasında “Çocuk istismarını” dini çerçeveden değerlendirdi. Dini kullanarak dinin işine gelen yönlerini kendinize uyarlayarak hareket etmenin doğru olmadığını vurguladı.

Antikkapı’da gerçekleşen geceye; Kocaeli Sahipsiz Değildir Platformu Başkanı Vedat Çalık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türk Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı Numan Uysal, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Başkanı Av. Emel Ceylan Balcıoğlu, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Vekili Erdal Baykara (Ekol Sigorta), İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, Çubuklu Bala Spor Kulübü Başkanı Hasan Meşe, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Adnan Uysal ve çok sayıda davetli katıldı.

l1Karşılama ekibi

2 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, masasındakiler

3 Türk Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı Numan Uysal, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar ve Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Vekili Erdal Baykara

4 BAYSAD (Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği)  Başkanı Hafız Osman Saraç İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Adnan Uysal

5 Psikolog Zümrüt Sevinç

6 Türk Diyanet Vakıf Sen Şube Başkanı Numan Uysal

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.