Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Ağu/120

Kandıra Lisesi Mezunları Toplandı

201282825537

Kandıra Orta Okulunun 1967 – 1970 eğitim ve öğretim döneminde 96 numaralı öğrencisi oldum.

Aynı gün, geçen sene 26 Ağustos’ta kaybettiğmiz Dr. M. Şefik Postalcıoğlu’nu kabri başında ki anma programında yönetici, Berkant Bozdemir’in nikahında dayı olduğumuz için mecburen İzmit’ten ayrılamadık.

40 yılı geçen eski mezun olarak tertiplenen böyle bir toplantıya katılamama mesajımı sevgili Dernek Başkanımız Aygün Aynagöz’e  bildirmem üzüntümü hafifletmiştir..

Nicelerin de buluşmak dileği ile.. Sevgili Aynagöz ve ekibine binlerce teşekkür…

Kandıra Lisesi TARİHÇEMİZ

Kandıra Lisesi ortaokul olarak 1951-1952 eğitim öğretim yılında açılmış olup, ilk önce tek katlı bir bina halindeyken öğrenci sayısının yükselmesiyle kat ilave edilmiş ve bina uzatılmıştır. 1969-1970 eğitim öğretim yılında orta okul binasında Lise açılmış ve halen lisede eğitim öğretime devam edilmekte olup ilk okulların ilköğretim haline gelmesiyle ortaokul kısmı kapanmıştır.

1996-1997 eğitim öğretim yılında Kandıra Lisesinde Yabancı Dil Ağırlıklı Lise açılışmış olup 2005 yılında çıkan yönetmelikle Yabancı Dil Ağırlıklı liseler Anadolu lisesi haline geldiği için 2007-2008 eğitim öğretim yılında YDA lisesi son mezunlarını vermiştir. 1998 yılında okul bünyesinde kapalı spor salonu yapılmıştır. Kandıra’daki diğer okullar bu spor salonundan faydalanmaktadırlar.

Kandıra Lisesi 1969-1970 yılından itibaren birçok mezun vermiş bu mezunlar ÖSS sınavlarında başarılı olup üniversitelerin çeşitli fakültelerinden mezun olmuştur. Kandıra ortaokulundan önemli şahsiyetler mezun olmuştur.

Mezunlar Derneği

Amacımız Türkiye’nin ve Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşamlarını sürdüren mezunlarımızı, dernek çatısı altında toplayarak, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı birlik ve dayanışmayı.sağlamak,

Kandıra Lisesinden mezun olup yüksek öğrenime devam etmek isteyen öğrencilere maddi manevi yardımda bulunmak,

Kandıra lisesi mezunlarının her türlü sorunlarının çözümlenmesi için dernek amacına uygun olmak koşulu ile dernekler, kamu kuruluşları, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşları ile işbirliği sağlamak,projeler üretmek,projelerin gelişmesine katkıda bulunmak,

Ulusal ve evrensel değerleri esas alarak, ortaöğrenim gençliği başta olmak üzere tüm insanlarımızın toplumsal ve kültürel gelişmelerine katkıda bulunmak,

Günümüzde yükselmesi gereken değerler, insan hakları ,barış, kardeşlik, birlikve dayanışmanın yüceltilmesine yönelik çalışmalarda bulunmak Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği temel ilkeler doğrultusunda,  kişilikli kendini sürekli yenileyen, geliştiren, kendi mutluluğunu sağlama yanında ,bunu başkalarının da mutluluğunda arayan, akılcı, çağdaş, demokrat ve laik öğrenim gençliğinin yetişmesini sağlamak,

Çevre bilincinin gelişmesi için etkinliklerde bulunarak, Kandıra’nın çevre sorunlarına kalıcı çözümler getirmek amacı ile projeler üretmek.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.