Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

2Ağu/120

BİR TEŞEKKÜR, BİR RİCA – Abdurrahman Kaymak

imagesBİR TEŞEKKÜR-BİR RİCA - Abdurrahman Kaymak

Değerli hemşerilerim, büyüklerim ve kardeşlerim,

Kocaeli Kandıralılar Derneği olarak değerli başkanımız Harun Reşit Kocagöz başkanlığında 31.07.2012 tarihinde (dün gece) Otel Asya'da yaklaşık 190 hemşerimizin katılımı ile geleneksel iftar buluşmamızı gerçekleştirdik.

Şüphesiz ki; deneyim ve yönlendirmeleri ile bizleri cesaretlendiren Sayın Günay Gülcü, Sayın Turan Sarı, Sayın Ahsen Okyar ve Sayın Erdal Baykara ağabeylerimizin gayret ve dikkati organizasyonun belkemiğini oluşturuyordu. Bu denli geniş bir katılım vurgulamaya çalıştığım gayret ve dikkatin bir kanıtıdır.

Ben geceye ilkokul-ortaokul ve liseyi birlikte okuduğum çok çok kıymetli dostlarım Endüstri Mühendisi Hakan Memiş ve Otomotiv Öğretmeni Murat Yiğit Yılmaz kardeşlerimle geldim. Eski Tren yolunda Otel Asya'ya doğru yürürken toplantılarımıza ilk defa katılan Hakan kardeşim kaç kişi gelir, 50-60 kişi olur muyuz? diye sordu. Bende kendisine çok daha fazla hemşerimizin geleceğini, kışın kar altında 150 kişi ile toplandığımızı söyledim. Hakan salonun kalabalığını gördüğünde oldukça şaşırmıştı.

Geceye katılımları ile bizleri onurlandıran tüm hemşerilerimize derneğimizin yönetim kurulu üyesi olarak içten bir teşekkürü borç bilirim. Diğer taraftan isimlerini eksiksiz saymam için özel bir mesai yapmam gerektiğinden-burada atladıklarımın affını rica ederim. Amir Ateş abimiz, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz Paşamıza uzaklardan gelerek bizi yalnız bırakmadıkları için ayrıca teşekkür ederim.

Burada anlatmak istediğim genel olarak kalabalık bir hemşeri topluluğunu bir arada görebilmekten dolayı katılımlarını gerçekleştiren herkese bir teşekkür etmek. Ancak özelde, kocaman bir ülkenin küçücük bir ilçesinde doğup da önemli makam ve mevkilere, saygın meslek dallarına adını yazdırmış onlarca değerimize dikkatleri çekmek ve bu uğurda çaba sarf eden büyüklerimize ve kardeşlerimize destek olmamızın önemini hatırlatmaktır. Dün gece, belediye başkanlığı yapmış olan Turan Sarı, Abdullah Köktürk, Ali Kahraman ağabeylerimiz, sanatçı kimliği ile ülke çapında saygı duyulan ve aranılan Amir Ateş ağabeyimiz, Ümit Yılmaz Paşamız, mühendislerimiz, doktorlarımız, yöneticilerimiz vb birçok değerimizi bir araya getirdik. Bir ilçe düşünün kendi halinde sessiz ancak üretken. İçinden bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, üst düzey askerler, profesörler, doktorlar, öğretmenler, yöneticiler vb çıkarmış ve çıkarmakta. Peki kim bu insanlar, neredeler, ne yaparlar? Kocaeli Kandıralılar Derneği, deyim yerinde ise birbirlerinden ve diğerlerinin de onlardan habersiz olduğu bir ortamda kaynaşma ve tanıtmaya ciddi bir hizmet sunmakta.

Küreselleşen dünyada yerel birlikteliklerin ve dayanışmanın önemi, her geçen gün artmakta, insanlar ulusal ölçekte ortak bir geçmiş, kültür, dil gibi öğeler etrafında toplanarak ulusları meydana getirirken, yerel bazda da aynı "alt kültür" ve sosyal çevre ekseninde doğup büyüdükleri yerleri sahiplenerek aidiyet duygusunu geliştirmektedirler. Bu duyguyu geliştirmek için dayanışma içerisinde olmak ve Kandıralı olan büyüklerimiz ve/veya kardeşlerimizin bir adım daha ilerlemesi için gayret göstermemiz-destek olmamız artık bir zaruret olmuştur.

Geçen hafta AK Parti İl Yönetimine seçilen iki Kandıralı büyüğüm Sayın Recep  Yıldız ve Erdoğan Şentürk, Kocaeli Barosu Başkanlığı'na adaylığını açıklayan üstadım, ağabeyim, yanında avukatlık stajımı başlatmama imkan tanıyan Av. Hüseyin Acurman, DP İl Başkanlığı'na seçilen Levent Yağız ağabeylerimize destek olmak Kandıralı olan herkesin görevi olduğu kanaatindeyim. Siyasi görüş ve sosyal tercih farklarını gözetmeyen Kocaeli Kandıralılar Derneği bu büyüklerimizin başarıları için her zaman yanlarında olacağı gibi, ileride de Kandıralı kimliği ile başarılı olmak için gayret sarf edecek tüm hemşerilerimizin yanında olacaktır.

Saygılarımla,

Avukat
KAYMAK HUKUK & DANIŞMANLIK

Körfez Mah. Berk Sok. Barış İş Merkezi Kat 6 No:66 İzmit/Kocaeli

0262 325 2647-0532 401 3263

www.kaymak.av.tr

info@kaymak.av.tr

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.