Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Ara/100

Kandıralılardan Kitap Tanıtımı

013

Geçen dönem Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı olan Recep Yıldız, köyünün tarihi ile ilgili Prof. Dr. Atilla Çetin’e hazırlattığı “Kandıra Genceli (Genç Ali) Kazası Tarihçesi” kitabını Otel Altınnal’da tanıttı.

Keziban – Recep Yıldız çiftinin ev sahipliği yaptığı toplantı İşadamı Recep Yıldız’ın “Kandıra Genceli (Genç Ali) Kazası Tarihçesi” kitapçığı hazırlayan Prof. Dr. Atilla Çetin’e teşekkür etmesi ile başladı.

Genceli Kazası ile ilgili ilk çalışma

Esas teşekkür edilmesi gereken Recep Yıldız Beydir diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Atilla Çetin; “Herkes doğduğu belde için bir şeyler yapmalıdır. Uzun zamandır ısrarla köyü ile ilgili bir kitap hazırlamamı isteyen Recep Yıldız’a elimdeki bilgileri ve belgeleri senin güzel hatırın ve köyüne sevgin, bağlılığın için yazıp bir broşür haline getireceğim diyerek söz vermiştim. Beni Genceli üzerine çalışmaya teşvik eden ve basımını sağlayan hemşehrime teşekkür ve tebriklerimi sunarım. Yörenin tarihsel olayları ve gelişiminin bilinmesi için belgelere dayalı çok daha kapsamlı geniş tarih araştırmalarına ihtiyaç var. Çalışmanın Genceli ve Kandıra için kaynak ve hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Büyük Katılım

Recep Yıldız’ın Otel Altınnal’da gerçekleşen davetine; Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Alkan, İzmit Belediyesi Koordinatörü Ali Kahraman, Diş Hekimi Turan Sarı, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Av. Nayim Ulaş, Kandıra Devlet Hastanesi Müdürü Orhan Can, İşadamı Erdoğan Görgün, eski İSU Yönetim Kurulu Üyesi Musa Ordu, Sigortacı Erdal Baykara, Orhan Mahallesi Muhtarı Nazmi Balaban, İSU Satınalma Daire Başkanı Ünal Köken, Sanayici Günay Gülcü, Muhasebe Şefi Ahmet Acar, Tesisat Tekniker Salim Yaşar, Burak Gıda Şirket Müdürü İbrahim Yılmaz, Gayrimenkul Danışmanı Hasan İpek, İtfaiyeci Salih Horos, Bekirderespor Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Güngör ve eşleri katıldı.

İmzalı kitap

Kardeşi Dr. Aylin Çetin ile birlikte gelen Prof. Dr. Atilla Çetin kitapçık hakkında bilgiler verdi. Soruları cevapladı. Yıldız çiftinin misafirlerine hediye ettiği kitapların Prof. Dr Atilla Çetin tarafından imzalaması ile toplantı sona erdi.

001

Prof. Dr. Atilla Çetin

002

Prof. Dr. Atilla Çetin Kandıra Genceli (Genç Ali) Kazası Tarihçesi kitabını imzalarken

003

Erdoğan Alkan, Prof. Dr. Atilla Çetin ve Recep Yıldız kitap tanıtımında

004

Hasan İpek ve Nazmi Balaban ile eşleri

005

Salih Horos ve Salim Yaşar eşleri ile birlikte

006

Keziban Yıldız, Leman Alkan, Nurşen - Erdoğan Görgün

007

Prof. Dr. Atilla Çetin kardeşi Dr. Aylin Çetin ile birlikte

008

Ahsen –Nursel Okyar, Fikriye Gülcü, Can – Turan Sarı

009

Dr. Aylin Çetin, Erdal – Aynur Baykara, Asuman Kahraman

010

Av. Nayin Ulaş, Orhan Can, Musa Ordu ve eşleri

011

İbrahim Yılmaz, Ahmet Güngör, Ünal Köken ve eşleri

012

Toplantıya evsahipliği yapan Recep Yıldız teşekkür konuşması yaparken

013

Recep Yıldız, Prof. Dr. Atilla Çetin ile birlikte

014

Toplantıya katılan hanımlar Prof. Dr. Atilla Çetin ile birlikte

015

Kocaeli Kandıralılar Derneği yöneticileri Prof. Dr. Atilla Çetin ile birlikte

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.