Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Tem/120

Kuruçeşme’de Ahmet Yıldırım’ın iftar davetindeydik

2012-07-26-206  26 Temmuz 2012 Perşembe / Kuruçeşme’de Yıldırım Ailesine misafir olduk

Salı akşamı Ramazan Dağtekin’in Mini Köşk’teki iftar davetine katılmak üzere Hasan Uzunhasanoğlu kardeşimle birlikte giderken telefonum çaldı.  Telefonu açan Server Yıldırım’ın annesi Tenzile Yengemiz hanımefendi; “Ahsen Bey Perşembe akşamı Kuruçeşme’deki evimizde iftar var. Ailece bekliyorum. Başka programım var deme, çünkü geleceksin..” dedi.

Perşembe günü iftar öncesi Eşim Nursel Hanımefendi ve kızım Zepnep ile hazırlandık. Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman ve Fatma yengemizle buluşup Kuruçeşme’deki Yıldırım ailesinin evine gittik.

Bizden önce Hüseyin Erbaş gelmiş, bizden sonra da Seka emeklisi Mustafa Karabıyık ve eğitimci Yavuz Süngü hocalar geldi.

İki masa kurulmuştu. Ahmet Yıldırım başarılı bir ev sahipliği yaparken, ailenin damadı Ahmet Ataman’da O’nu aratmadı.

Server Yıldırım kardeşim İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile birlikte çalıştığı için yoğun bir programın içinde.. Saat 21:30 sularında O’da gelerek sohbet halkasına dahil oldu.

Aile Bolu’lu olunca ziyafetin mükemmelliği konusunda hiç bir ayrıntı vermeyeceğim.. Ancak şunu söyleyebilirim Yıldırım ailesinden iftar daveti alanlar mutlaka gitmenin şartlarını hazırlasın..

Teravih namazı için evin hemen alt tarafındaki Kuruçeşme Fatih Camiine gittik. Orada bir tanıdıkla karşılaştım.  Kürsüde konuşan Hasan Özkar hoca 1996 yılında nasip olup gittiğim Hac yolculuğunda Hacı arkadaşım ve kafilemizin hocalarından dı… Selamlaştık.. Konuştuk. Server Yıldırım kardeşim sayesinde birlikte yıllar sonra da olsa fotoğraf çektirme imkanımız oldu.

Yıldırım ailesine, iftara katılanlara teşekkür ediyor, sağlık ve neşe içerisinde Bayramı ve nice bayramlara ermelerini diliyorum.

2012-07-26-208Ahsen Okyar 1996 yılında gerçekleştirdiği Hac seyahatinde Kafilede Hoca olarak görev yapan hacı arakadaşı Hasan Özkar ile birlikte.. (Teravih namazını kıldıran Hasan Özkar halen Kuruçeşme Fatih Camiinin İmam Hatibi olarak görev yapmakta..)

2012-07-26-206Hasan Özkar Hoca ve cemaatten bir gurup Kuruçeşme Fatih Camii içinde..

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.