Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17Tem/120

15.TÜRK BOYLARI KÜLTÜR ŞÖLENİ

image15.TÜRK BOYLARI KÜLTÜR ŞÖLENİ

6.TÜRK DÜNYASI BASIN MENSUPLARI BULUŞMASI

Yalova'da, 14-20 Temmuz 2012 tarihlerinde düzenlenecek.

YALOVA FOLKLOR EĞİTİM MERKEZİ (YAFEM) tarafından 15’incisi düzenlenen TÜRK BOYLARI KÜLTÜR ŞÖLENİ, bu yıl da, Türk Dünyası’nın çeşitli bölgelerinden gelen ekiplerin katılımıyla, Yalova, Bursa, İzmit illerini de kapsayan bir bölgesel kültür şöleni şeklinde kutlanacak.

Yalova Folklor Eğitim Merkezi 1988 yılında, Türk folklorüne, Türk Halk oyunlarına kısaca Türk kültürüne gönül vermiş bir grup genç tarafından kurulmuştu. YAFEM bir devlet kuruluşu olmamasına rağmen, bu güne kadar Türk kültürüne ve folklorüne yaptığı hizmetler nedeniyle, yalnız ülkemizde değil, bütün Türk Dünyası’nda takdirle anılan bir kuruluş olmuştur.

Derneğin amacı, “Türk folklorü ve halk oyunları araştırmaları, eğitimleri ve seminerleri düzenlemek; aynı amaçla kurulmuş dernek ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, sanat- kültür ve folklor alış verişinde bulunmak; folkloru Türk gençlerine benimsetip sevdirmek; Türk Halk Oyunları, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk El Sanatları araştırmaları ve çalışmaları yapmak; üyeleri ve folkloru seven kişiler arasında dayanışma sağlamaktır” şeklinde açıklanıyor, fakat YAFEM çatısı altında bu amacı çok aşan başarılara imzalar atılmış ve atılmaktadır.

YAFEM’in 15 yıldır aralıksız düzenlediği Türk Boyları Kültür Şölenleri, yalnızca bir YAFEM etkinliğinin adı değil, sonsuza kadar, bölgesel olarak kutlanacak Türk Dünyası bayramlarından birinin adıdır. YAFEM etkinliklerinin her biri, Türk Dünyası’nı biraraya getirme konusunda, biribirinden ilginç ve heyecan verici yeniliklerin yaşandığı şölenler olmuştur.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.