Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8Tem/120

Eski Bir Tüpraşlının Şehrin dibinde ayrı ve harika bir dünyası…

SAM_2506 Kayınbiraderim Hasan Baykara ve hanımlarla birlikte Çenesuyu arkasında oturan Ersin ağabeye gitmek üzere saat: 22:00 sularında Akçacamii Caddesindeki evimizin önünden hareket ettik.

Yenidoğan’a geldiğimizde içeriye girdi ve uzun zaman gitti. Yol önce taşlık, sonrasında toprak derken Tüysüzler Çiftliğinin arka sırtnda Arızlı sınırları içerisinde başka bir dünyaya bizi götürdü. Burada Hasan’ın Tüpraş’ta birlikte çalıştığı arkadaşı İsmail Mencik Bey bizi karşıladı.

Tüpraş emeklisi arkadaşı emeklilik sonrası çiftlik yapmış. Gece 22:30 sularında yemyeşil bir vadi.. Önce gür sesli ancak sempatik çoban köpeklerinin sesini duyduk. Kediler ve yavruları sonra gördüklerimiz. Koyun, keci, hindi(kel), tavuk görebildiklerimiz. Tavuklara dadanan tilki ve benzerleri ilede biraz bekleyecek zamanımız olursa onlarla tanışabilecğimiz bilgisini aldık. İnsan eli ile süper bir köprü, şarıl şarıl akan bir dere.. Biber, patlıcan, domates, cacık bahçeleri..

Benim Hasan kardeşim biraz antika adamdır.. Eh arkadaşları farklı mı olur?  İsmail Mencik beyde son yıllarda tanıdığın en ilginç adamlardan biri.. Birdaha çok beğenmeme rağmen, gece beni kimse oraya götüremez… Gündüz gözüyle görmeyi isterim.. Şehrin dibinde ayrı bir dünya..

Korka korka gecenin karanlığında aldığımız taze günlük yumurtaları paketleyip semaverde çay keyfi yapmak üzere Ersin ağabeyin evine geldiğimiz de saat:23:15’i gösteriyordu.

SAM_2492Tavuk kümesi 100m2

SAM_2495Kel gece uykusunda

SAM_2496Yavrular

SAM_2497Fırın yanmaya hazır

SAM_2498Ekmek fırını

SAM_2500Fırının içi

SAM_2501Dlından şeftali yemeği unutanlar için..

SAM_2503Köprü kenarında üzüm asması

SAM_2506İki eski Tüpraşlı, Hasan Baykara ve  İsmail Mencik

SAM_2507Organik Sebze bahçesi

SAM_2508Hurma olunca tekrar gideceğiz..

SAM_2510Ersin Baykara semaverinin başında

SAM_2513Çay demini aldı servise hazır…

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.