Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Mar/110

SP Kocaeli İl Gençlik Kollarının basın açıklaması

IMG_5665 Saadet Partisi Kocaeli İl Gençlik Kollarından gelen e-posta (basın açıklaması) ilgi ve tetkikleirnize sunulmuştur.

Merhaba,

Ekte, İl Gençlik Kollarımızın basın açıklaması yer almaktadır. İlginiz için teşekkür eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz.

Değerli basın mensupları;

Bugün içinde bulunduğumuz dönem, son yüz yılda ortaya konan oyunların geldiği son noktayı da gözler önüne sermektedir. 114 yıl önce İsviçre’nin Basel kentinde toplanan konferansın aldığı “10 yılda Sultan Abdulhamit Han’ı tahttan indirme, 20 yılda Osmanlı Devleti’ni yıkma, 50 yılda İsrail Devleti’ni kurma ve 100 yılda Anadolu’yu Türklerden ve İslam’dan temizleyip, Büyük İsrail Devleti’ni kurma” kararlarında ne kadar inatçı ve gözü kara olduklarını büyük bir endişeyle takip etmekteyiz.

Bugün Afrika ve Ortadoğu’da yaşananlar, eşbaşkanlığını Sayın Başbakanımızın yaptığı Genişletilmiş Afrika ve Büyük Ortadoğu Projesi’nin gün be gün hayata geçmekte olduğunu gözler önüne sermektedir.

Merhum liderimiz, Erbakan hocamız hayattayken 2 İslam ülkesi Bosna ve Kıbrıs’ın nasıl özgürlüğüne kavuştuğunu, kendisinden sonra ise diğer birçok İslam ülkesinin nasıl ve kimler tarafından işgal edilmekte olduğunu büyük bir ibretle izliyoruz.

Üstelik; Libya’ya karşı yapılan bu operasyonun Rusya Başbakanı Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin bakanı tarafından bir “Haçlı Seferi” olarak ilan dildiğine ve bu operasyona hangi gözle bakıldığına hepimiz şahitlik ediyoruz.

Bugün; TBMM’den geçen Libya teskerelerine ise artık şaşırmıyoruz. Sayın Başbakan’ın, bundan biraz zaman önce yaptığı “Aslında Haçlı Seferleri, kültürlerin tanışması ve kaynaşmasına vesile olmuştur” mealindeki övücü sözlerini hatırladığımızda, bu sefere katılmamızın ne kadar manidar olduğunu da görmüş oluyoruz.

Geçtiğimiz hafta; azmin ve inancın mücadelesi olan Çanakkale Zaferi’nin 96. Yıldönümünü idrak ediyoruz. Çanakkale’de atalarımızın omuz omuza verdiği mücadelenin ardından geçen 96 sene maalesef kardeşin kardeşe kırdırıldığı, ahlakî değerlerin ve inançların ayaklar altına alındığı, halkının ekonomik çıkmazlarla boğuşturulduğu bir Türkiye’yi meydana getirmiştir.

Biz, Saadet Partisi Kocaeli İl Gençlik Kolları olarak, bu çöküntülerin neler olduğuna ve hangi yollarla meydana getirildiğine dikkat çekmek istiyor ve böylece bu önemli ve tarihî günün anlam ve önemini bir kez daha anlatmak istiyoruz.

Yapılan araştırmalara göre, ülkemizde yayınlanan televizyon dizilerinin 8 tanesinde baldız-enişte, yenge-kayın ilişkileri yer alıyor. Bu dizilerin verdiği mesajlar ile milletimiz kendi öz değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Böylece; ülkemizdeki boşanma oranlarının da her geçen yıl daha da arttığını büyük bir endişeyle takip ediyoruz.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun geçen yılki evlenme ve boşanma verilerinin ardından bu yılın ilk üç ayındaki rakamlar evlilik sayısının azaldığını, boşanmaların arttığını gösteriyor. 2010 yılının 1. döneminde 96 bin 841 çift evlenirken, 30 bin 773 çift boşandı. Yuva kuranların sayısı geçen yıla göre yüzde 9,9 azaldı. Boşananlar ise yüzde 4,8 arttı.

İşte bu tablo, ülkemizin içinde bulunduğu acı ve vahim tabloyu gözler önüne sermektedir. Milletimiz; bu tür yayınlar sayesinde, BBG Evlerinde tanışıp, “Biz Evleniyoruz” programlarında evlenip, “Gelin-kaynana” programlarında kavga edip, “Karar Anı” programlarında boşanan insanlar olmaya başladı.

Değerli basın mensupları!

Mâlumunuz olduğu üzere bundan 4 sene önce 22 Temmuz Seçimleri’ne giderken, Millî Görüş Lideri, merhum Erbakan hocamız, o seçimlerin Çanakkale Zaferi kadar mühim olduğunu söylemişti. Bugün, 12 Haziran Seçimleri’ne yaklaşıyoruz. 80 gün gibi bir zamanımız kaldı. Eğer Erbakan Hocamız, bugün yaşıyor olsaydı, yine aynı şekilde milletimize seslenecekti:

BU SEÇİMLER, EN AZ ÇANAKKALE ZAFERİ KADAR MÜHİMDİR.

Vefatından önce, TRT Anadolu TV’de yaptığı programda ifade ettiği gibi, artık ayağımızın altından toprak kayıyor. Dolayısıyla bizler, her zamankinden daha fazla çalışmak mecburiyetindeyiz ve biz Millî Görüşçü gençler olarak, bu zorunluluk ve sorumluluğun farkındayız.

Bu sebeple, gecemizi gündüzümüze katarak, Çanakkale Zaferi’nin kahramanları gibi tüm fedakârlıkları göze alarak, 12 Haziran Seçimleri’ne hazırlanıyoruz ve özellikle genç kardeşlerimize sesleniyoruz: Kimsenin sizi kandırmasına izin vermeyin! Ayağımızın altından toprak kayıyor.

İşte bu vesileyle, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda canları pahasına savaşarak bizlere bu vatanı emanet eden tüm ecdadımıza Allah’tan rahmet diliyor, milletimize de onları anlayabilmesi için hassasiyet vermesini temenni ediyoruz.

Sözlerimizi, yine Millî Şairimiz Mehmet Âkif’in şu dizeleriyle tamamlamak istiyoruz:

“Sahipsiz vatanın batması haktır,

Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.”

Allah, bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın!

IMG_5665

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.