Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

23Haz/120

Ahmet Yenilmez, 60 Evler Gösteri Merkezi’de

IMG_5944  Derince Belediyesi tarafından düzenlenen programda tek kişilik tiyatro gösterisine imza atan Ahmet Yenilmez, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ustaca sergiledi.

Deli Yürek ve ardından Ekmek Teknesi adlı dizilerde rol alan usta oyuncu Ahmet Yenilmez, ‘Mehmet Akif dönüyor… Ya siz, neredesiniz?’ sloganıyla hazırladığı ve alanında Türkiye’de tek olan ‘Safahat’ adlı tiyatro oyununu başarıyla sergiledi.

60 Evler Gösteri Merkezi’de yaklaşık 300 kişinin izlediği oyunda izleyiciler, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Akif’in Dramı

Safahat’da da adı geçen Akif’in oğlu Emir’in kimsesizler mezarlığına defnedildiğini oyunu içinde anlatan sanatçı, oyunun sonunda izleyicilerle sahnede yaptığı sohbetinde de Mehmet Akif Ersoy’un diğer çocuklarının da hayatlarını anlattı. Akif’in üçük oğlu Tahir’in de 2002’de zorluklar içindeyken vefat ettiğini ileten Yenilmez, 1992 yılında da kızının rehin durumundan Turgut Ozal tarafından kurtarıldığını kaydetti. Ahmet Yenilmez, hiçbir kitabına almadığı ve ‘milletime armağan’ dediği İstiklal Marşı için hak ettiği ödülü de kimsesizlere bırakan Akif’in, İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanında sessizce hayata gözlerini yumduğunu ifade etti.

ŞUURUMUZU CANLI TUTALIM

Oyunun 81 ilde de sahnelediklerine dikkat çeken Yenilmez, “Geçmişimizi gelecek kuşaklara aktarmak ve bu şuuru canlı tutmak için, kültüre önem vermeliyiz” dedi. İzleyicilere ve Derince Belediyesi’ne teşekkür eden Yenilmez, Derince Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Pala’nın teşekkür mahiyetindeki çiçeğini de nişanlı bir çifte armağan etti.

IMG_5944Ahmet Yenilmez 60 Evler Gösteri Merkezi sahnesinde

IMG_5958Yunus Özen, HasanUzunhasanoğlu ve seyirciler

IMG_5960Ahmet Yenilmez “Safahat -Mehmet Akif Dönüyor” oyununda

IMG_5966Ahmet Yenilmez, Derince Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Pala’nın verdiği çiçeği seyirciler arasındaki nişanlı bir çifte hediye ettirirken

IMG_5970Yunus Özen ve Hasan Uzunhasanoğlu Ahmet Yenilmez ile birlikte

IMG_5971Ahmet Yenilmez, Derince'de yaşayan Pehlivanoğlu soyadlı akrabası ile birlikte 

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.