Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

14Haz/121

Dün 20:30 Sabancı Kültür Merkezi

2043  Dün 13 Haziran Çarşamba Saat:20:30 Sabancı Kültür Merkezinde Prof. Dr. Üstün Dökmen’i dinledik

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı da olan Dr. H. İbrahim Kahraman’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı, Özel Yeni Doğa A.Ş. tarafından kurulan, kızı Ayşenur Kahraman Aytekin’in de kurucu Müdürlüğünü üstlendiği Çocuk Kasabası’nın tanıtımı Sabancı Kültür Merkezinde yapıldı.

Yeni eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek, modern, çağdaş bir eğitimin hedeflendiği Başiskele’deki Çocuk Kasabası ile ilgili bilgi verildi. Programda, televizyonlardaki programlarıyla da tanınan Prof. Dr. Üstün Dökmen “Küçük Şeyler” adlı gösterisini sundu. Dökmen, doğru bilinen yanlışları anlattığı etkinlikte, güldürürken düşündürdü. Davetliler Prof. Dr. Üstün Dökmen’in sözlerini dikkatle dinlerken, skeçleri de ilgiyle takip ettiler.

Çocuk sahibi ailelere yönelik düzenlenen etkinlikte Prof. Dr. Üstün Dökmen, salonda bulunanlarla interaktif  konuşmayla olayları değerlendirdi. Özellikle kadın-erkek eşitliği, kaygılar üzerine görüş belirten Prof. Dr. Üstün Dökmen, “Erkeğin kadına göre cinsiyetinden kaynaklanan bir zihin üstünlüğü yoktur. Erkek kadından üstün değildir. Annelik içgüdüsü yoktur, hayvanlarda vardır. İnsanlarda vicdan vardır, hayvanlarda bu yoktur. Bu yanlış düşünce bebeklere bakmak istemeyen erkeklerden çıktı” dedi. Dökmen, özellikle Anadolu’na peşpeşe kız doğuran kadınlara yönelik bakışı da konu etti, “Karısı kız doğurdu diye kızan erkek cahildir. Çünkü, cinsiyeti belirleyen kadın değil, erkektir” dedi.

İlginç görüşlerini kendisine özgü üslupla  anlatan Prof. Dr. Üstün Dökmen, toplumda yaygın olan bazı anlayışların yanlışlığına dikkat çekip şunları söyledi: “- Mevlana’yı sevmeyen kişi yoktur ama Mesnevi’sini okuyan da yoktur. Mesnevi’nin kaç cilt olduğu bile bilinmez. Ancak büyük adam olduğunu biliriz.’ Kim olursan ol, yine gel’ sözü Mevlana’ya ait değildir. Birbirimizi saygılı olalım yaygın bir düşüncedir. Bu sözü birisi attı biz de yuttuk. Kişiliğe saygılı olalım. Kişinin fikirleri akla, bilime uygun değilse niye saygılı olalım ki? Bir büyük palavra da astroloji ve burçlardır. Burçların hiçbir geçerliliği yoktur.” dedi.

17147-detayProf. Dr. Üstün Dökmen

SAM_1877Dr. Halil İbrahim Kahraman

SAM_1875

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. çocuk kasabasının internet sayfasına ulaşmaya çalışıyorum ama bütün arama motorlarından bakmama rağmen bulamadım


Leave a comment

Geri izleme yok.